• Gå til:
Sådan kommer du til teatret

Uanset om du bor i København eller kommer langvejs fra, har vi samlet nogle praktiske informationer her, som kan lette dit besøg.

Det Kongelige Teater har flere forestillinger, der spiller i weekenden kl. 12, 15 og 17, så hvis du kommer langvejs fra og skal ud og hjem samme dag, er der rig mulighed for det. Se mere om spilletidspunkter i kalenderen.

Du kan komme til vores scener på mange måder, nedenfor kan du finde information om både parkeringsforhold og alternative transportmuligheder.

Skal du spise frokost eller middag inden forestillingen, anbefaler vi at du besøger Café og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset eller Bojesen i Operaen.

Har du brug for at overnatte i København i forbindelse med dit besøg, anbefaler vi følgende hoteller i umiddelbar nærhed af Det Kongelige Teaters scener:

Hotel Opera, som i ligger Tordenskjoldsgade 15 - overfor sceneindgangen til Gamle Scene 

71 Nyhavn Hotel i Nyhavn – midt mellem Gamle Scene og Skuespilhuset.

Gamle Scene

Adresse: Kongens Nytorv nr. 9, 1017 København K

Gående/cyklister

Gamle Scene ligger på Kongens Nytorv. 

Bus

Flere buslinjer passerer Kongens Nytorv. Find mere information på Movias hjemmeside eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk

Metro

Metroen stopper på Kongens Nytorv. Find mere information på Metroens hjemmesidewww.m.dk

Afsætning af passagerer 

Der er mulighed for at sætte passagerer af i Tordenskjoldsgade. 

Parkering

Der er ingen parkeringspladser reserveret til teatrets gæster, men der er mulighed for at parkere i de omkringliggende gader. 

  • Bemærk: Som gæst i Det Kongelige Teater kan du opnå 25% rabat (50% rabat hvis du er abonnent) i Q-Parks parkeringshuse i Magasin på Kgs. Nytorv og i Adelgade nær Skuespilhuset. Rabatten gælder alle dage, hele døgnet.

    Læs her hvoran du opnår rabatten

Handicap-parkering

Der findes tre handicappladser i Heibergsgade. 

Desuden henviser vi til parkeringsregler og parkeringsafgifter for Københavns Kommune. Se mere information på Københavns kommunes hjemmeside om parkering.

 
Vis stort kort

Skuespilhuset

Adresse: Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K


Parkeringspladsen på Skt. Annæ Plads v. Skuespilhuset
er nedlagt. 

I de kommende år udføres det store anlægsprojekt med etablering af et underjordisk parkeringsanlæg på Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset.

Parkeringanlægget forventes at stå klar i efteråret 2015.

Publikum, der kommer til Skuespilhuset i bil, skal være opmærksomme på, at den nuværende parkeringsplads på Skt. Annæ Plads er nedlagt. 

Der vil også være ændringer i busdriften i 2015 (se nedenfor).

Læs mere om anlægsprojektet her: http://www.kvaesthusprojektet.dk/


Gående/cyklister

Gå langs Nyhavn og drej til venstre langs havnekajen. 

Bus

Line 1A kører til Dronningens Tværgade og Kgs. Nytorv, hvorfra man kan gå til Skuespilhuset på ca. 10-15 minutter. Line 1A kører blandt andet fra Hovedbanegården og Østerport St.

Find mere information på Movias hjemmeside eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk

Metro

Metroen stopper på Kgs. Nytorv, hvorfra man kan gå ca. 500 m til Skuespilhuset. Find mere information på Metroens hjemmeside: www.m.dk 

Havnebus

Havnebusserne lægger til i Nyhavn lige ved siden af Skuespilhuset. Linje 993 sejler i pendulfart frem og tilbage mellem Nyhavn og Holmen.  

Parkering

Q-Park har en række parkeringspladser ved Admiral Hotel, samt et P-hus i Adelgade. For parkering på de offentlige veje og aktuelle priser for parkering i Københavns Kommune se her.

  • Bemærk: Som gæst i Det Kongelige Teater kan du opnå 25% rabat (50% rabat hvis du er abonnent) i Q-Parks parkeringshuse i Magasin på Kgs. Nytorv og i Adelgade nær Skuespilhuset. Rabatten gælder alle dage, hele døgnet.
    Læs her hvordan du opnår rabatten

Handicap parkering

Der forefindes to handicappladser for enden af Sankt Annæ Plads, tæt ved Skuespilhuset.

I forbindelse med Kvæsthusprojektet er handicappladserne flyttet rundt om hjørnet til Kvæsthusgade, over for Skuespilhusets sceneindgang.

 
Vis stort kort

Operaen

Adresse: Ekvipagemestervej 10, 1438 København K

Til og fra Operaen

Du kan komme til og fra Operaen på følgende måder:

Gående og cyklister

Kør eller gå fra Christianshavns Torv/ Torvegade ad Prinsessegade til Holmen. Fra Christianshavns Torv kan man også gå ad Ovengaden oven Vandet langs kanalen og for enden dreje til højre til broen der går til Arsenaløen. Fra Christianshavns Torv er der knap 2 kilometer til Operaen. Se mere på kortet på Københavns Kommunes hjemmeside.  

Havnebus

Havnebusserne sejler fra Ndr. Toldbod i nord til Teglholmen i syd og lægger undervejs til bl.a. ved Operaen og Nyhavn. Fra alle stoppesteder er der afgang hver halve time mellem kl. 7 og 18. Hverdage ml. kl. 18 og 20 samt lørdag og søndag kl. 10-20 sejles der med 40 minutters interval. Havnebusser har linje nr 991 når den sejler mod syd og 992 når den sejler mod nord.

Se mere på movia.dk.

Pendul havnebus

I hverdage mellem kl. 9-18 sejler Nettobådene, som ikke medtager cykler.

Fra kl. 18 til 23 sejles der med den store Arriva-båd, der medtager cykler. I weekenden sejler bådene kun i pendulfart, når der er forestillinger i Operaen.

Ved forestillinger på Operaens Store Scene med start kl. 20.00 sejler havnebussen pendulsejlads mellem Nyhavn og Operaen fra kl. 18.30 til 20.00. Efter forestillingen sejles der fra Operaen til Nyhavn, så længe der er Opera-gæster ved stoppestedet.

Bemærk! Der benyttes almindelig bus/tog billet til havnebusserne.

Over vandet på andre måder end havnebussen

Det er også muligt at sejle til Holmen ved at benytte et af følgende selskaber: flyvefisken, DFDS Canal Tours eller Nettobådene. Se mere på flyvefisk.dk, canaltours.dk eller nettobaadene.dk.

Bus

Linje 9A kører fra Glostrup Station til Operaen og kommer forbi alle de store trafikknudepunkter: Roskildevej - Tårnvej - Jyllingevej - Vanløse St. - Peter Bangs Vej - Gl.Kongevej - Hovedbanegården - Christianshavns Torv.

Der er afgang 8 gange i timen i dagtimerne og 6 gange i timen om aftenen. Linjen kører også om natten ligesom de øvrige A-busser. På strækningen mellem Rødovre Centrum og Glostrup St. køres der kun hver 20. minut om aftenen.

Linje 9A erstatter linje 66 mellem Operaen og Hovedbanegården (Linje 66 omlægges til Kvæsthusbroen). 

Se køreplanen på: movia.dk eller planlæg hele din rejse med rejseplanen.dk.

Metro og tog 

Metroen kører til Christianshavns Torv, hvorfra man kan gå til Holmen eller tage bus 9A. Se mere på: www.m.dk eller dsb.dk, eller planlæg med rejseplanen.dk.

Biltrafik 

Tilkørsel i bil til Holmen (Fredriksholmen) og Operaen foregår ad Kløvermarksvej over Nyholmsbroen. Prinsessegade/ Danneskiold Samsøes Allé er lukket for biltrafik med en bussluse ved broen mellem Arsenaløen og Fredriksholmen. Arsenaløen kan nås i bil via Prinsessegade. Se mere på kortet på Københavns Kommunes hjemmeside.

Parkering ved Operaen

Parkeringspladsen nord for Operaen med et begrænset antal pladser er gratis på hverdage mellem kl. 15.00 - 02.00 samt mellem kl. 09.00 - 02.00 weekender og helligdage. I dagtimerne på hverdage og om natten lørdag, søndag og helligdage, opkræves der parkeringsafgift. Spørgsmål om parkeringspladsen rettes til europark.dk

P-pladsen til handicappede 

Der er reserveret fire handicappladser og tre større pladser specielt til handicapbusser. Pladserne er placeret på den nordlige parkeringsplads nærmest indgangen til Operaen.

Afsætning af passagerer ved Operaforestillinger

1 time før og 1 time efter at forestillingen er slut, er det muligt at sætte passager af ved at køre ad Gallionsvej, der er lukket for øvrig trafik, når der ikke er forestilling.

 
Vis stort kort

Vælg dato