ROBIN HOOD Det Kongelige Teater, Ulvedalene 2013
03-10-2012 | Pressemeddelelse


Stjernecast i Dyrehaven til sommer.

Tre år efter succesen De tre musketerer er Det Kongelige Teater klar med den sjette udendørsforestilling i Ulvedalene: Et helt nyt, spektakulært actioneventyr bygget over fortællingen om Robin Hood. På de fremtrædende roller ses en bred vifte af kendte og populære skuespillere, der nu skal prøve kræfter med en af dansk teaters helt store og spændende udfordringer. Som altid bliver der smæk for skillingen, drabelige kæmpeslag og sitrende spænding i det helt store format med omfangsrig scenografi, overdådige kostumer og mere end 200 medvirkende på scenen i skikkelse af skuespillere, heste, statister og orkester.

Jokum Rohde:
”I Robin Hood Ulvedalene 2013 ser vi den forkælede grænse-psykotiske adelsmand Robin af Locksley, der stjæler fra de rige og giver til sig selv, gå til grunde for sadisten Prins John´s hånd og dernæst rejse sig fra sin egen ruin og i et genopstandelses-eventyr blive de svages beskytter.”

Instruktør Lars Kaalund:
Robin Hood kræver listige påfund, snedige overraskelsesmanøvrer og ikke mindst drabelige slagscener og naturligvis næsten umulige scenarier med bue og pil. Robin Hood i Ulvedalene bliver tempofyldt og actionpræget, med en sjældent set anarkistisk hovedperson. Og så må det hele gerne smage lidt af eventyr”

Skuespilchef Emmet Feigenberg:
”Det er de store totaloplevelser, vi byder på, når vi laver teater i Ulvedalene. Det er teater for alle – stor og lille, ung og gammel – og det er teater, skabt i stor ærbødighed og fryd over den ekstra dimension som storslået natur kan give en dramatisk oplevelse. Når skumringen langsomt sænker sig over landskabet, når mosekonen brygger, når månen stiger op, og stjernerne begynder at tindre over Kamelryggen – og det sker altid lige når vi nærmer os højdepunktet i aftenens drama - så samarbejder naturen med scenografen og instruktøren og skuespillerne – og tilføjer noget, som gør teateroplevelserne i Ulvedalene ekstra uforglemmelige.”

Det store arbejde med at bygge scenen, publikumskonstruktionen og etablere den lille teaterby, der bliver bygget bag scenen til de mange medvirkende, begynder allerede i det tidlige forår 2013. Sidst, Det Kongelige Teater var i Ulvedalene med De tre musketerer, blev der etableret en mængde faste underjordiske konstruktioner, ligesom der blev bygget en fuldt udstyret kælder. Disse ligger nu under et tykt lag muld, og skal altså nu graves frem og danne fundamentet for endnu en forestilling.

Manuskript: Jokum Rohde
Iscenesættelse: Lars Kaalund
Scenografi: Kim Witzel
Kostumer: Anja Vang Kragh
Lys: Ulrik Gad
Musik: Jesper Mecklenburg
Koreografi: Signe Fabricius

Medvirkende:
Mikael Birkkjær, Robin Hood
Cecilie Stenspil, Lady Marian
Thomas Bo Larsen, Broder Tuck
Carsten Bjørnlund, Prins John
Ole Lemmeke, Sheriffen af Nottingham
Peter Gilsfort, Lille John
Henrik Jandorf, Biskoppen af Hereford
Nicolai Dahl Hamilton, Guy af Gisborne
Claus Gerving, Hector de Malstane
Helle Hertz Dronning Beatrice
Mikkel Arndt, Alfred og Uffe
Thomas Hwan, Alan-a-dale
Josephine Raahauge, Nefez
Kor
Ryttere
Bueskytter
Heste
Med mere

Premiere: 29. maj 2013
Spilleperiode. 29. maj - 6. juli

Alle pressehenvendelser til:
David Pepe Birch
Presseansvarlig, skuespillet
Kommunikationsafdelingen
Det Kongelige Teater

+45 33.69.69.82
Mobil: +45 25.51.79.82
Mail: dabi@kglteater.dk

Det Kongelige Teaters forestilling i Dyrehaven er muliggjort med støtte fra Bikubenfonden.

Bikubenfonden

Seneste nyt
Røverpak, mirakler og eventyr
25-09-2013 | Pressemeddelelse
Musik2Go - en ny interaktiv koncerteftermiddag
25-09-2013 | Pressemeddelelse
Dokumentaren om Det Røde Rum
20-09-2013 | Pressemeddelelse
Kongelig showdans og Sinatra på Gamle Scene
18-09-2013 | Pressemeddelelse
Det Kongelige Teater moderniserer billetsalget
18-09-2013 | Pressemeddelelse
Vælg dato