Ung i Operaen

FOR DIG MELLEM 15 OG 30

 

Næste forestilling:
Rejsen til Reims 25. april

 

Om Ung i Operaen

Billetterne til Ung i Operaen koster mindre end en tur i biffen ledsaget af en seriøs pose snold. For bare 150,- får du og dine venner, kollegaer, kæreste eller søskende en ekstraordinær mulighed for at opleve opera udelukkende i selskab med andre unge i byens bedste plyssæder. Men husk, at det kun er for jer mellem 15 og til og med 30 år.

I kan dresse helt op, helt ned eller bare hænge ud. Der er ikke nogen rigtig måde, at gå i Operaen på.

I samarbejde med Meyers sørger vi for overkommelige tilbud på mad- og drikkevarer. Kun marginalt dyrere, men så meget bedre end makrelsalat og lunkne pilsnere på Roskilde Festival. Øl for en tyver og Rom og Cola.

Der er helt alternative introduktioner for de spørgelystne, nørdede og de nysgerrige. Og ikke mindst meet and greets med de fantastiske sangere og musikere. I kan hænge ud i foyeren og tage øl med i salen, men pas lige på den kinesiske granit og panelerne med ahorntræ. Det tager så hulens lang tid at polere det op igen.

Oplev fire forskellige operaer til kun 150,- per billet. Husk du kan købe billet, hvis du er mellem 15 og til og med 30 år. Andre vil blive venligt afvist i døren.

1. november kl.20, La bohème - det ultimative drama om ung hipsterkærlighed garneret med alle de store hits
29. november kl.20, Mahagonny -
'Show us the way to the next whisky bar!' er fra The Alabama Song fra Mahagonny og blev senere udødeliggjort af The Doors og David Bowie
21. februar kl.20, Opera2Go -
Få et unikt indblik i operaens maskinrum igennem fjerde akt af La bohème
25. april kl.19.30, Rejsen til Reims -
Frisk som en god Negroni og perlende som en iskold fadøl. Den store operakomedie med fantastiske sangere og forviklinger

Hvis du aldrig har været i operaen før, så læs mere om operaen her, på opera for begyndere eller tag fat i vores operapiloter på dagen! De er klar til at tage en snak om forventninger, fordomme, forestillinger, foyer og alt mulig andet, der handler om opera.

Mad
På de fire aftener sørger Meyers for lækre mad- og drikkevarer til billige priser. I restaurant KOST & MASK på 4. balkon kan du nyde maden, omgivet af den smukke udsigt over Københavns Havn. Bar og restaurant åbner to timer før forestillingsstart.

Som noget nyt kan du også købe Meyers 5-retters menu for kun 250,- kr (spar 30%) - læs mere om menuen her.

Eller lækre sandwich til 75,- kr.

Introduktion
En time inden forestillingsstart fortæller operachef Sven Müller om aftenens opera, musikken, oprindelsen og relevansen sammen med en pianist og én af solisterne. Sæt dig med en kop kaffe eller et glas vin og lad dig forundre og underholde. Der er mulighed for at stille spørgsmål til og gå i dialog omkring aftenens forestilling.

Tak til A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal for deres støtte.

La bohème - Den ultimative kærlighedshistorie

Har du nogensinde prøvet at miste, oplevet ulykkelig og urimelig kærlighed?  Uanset om du bor på Nørrebro, i Aarhus, i Australien, eller i Grønland, er svaret sikkert ja.

La bohème foregår i Paris’ fattige kvarterer og pulserende gader og blev opført første gang i 1830. Fortællingen om den svære kærlighed mellem unge elskende er dog så tidløs, at vi i aftenens forestilling rejser knap 100 år frem i tiden til Paris i 1920’erne. Livet er bestemt ikke en dans på roser for aftenens hovedpersoner, Mimi og Rodolfo. De to unge kunstneriske sjæle møder hinanden i et mørkt loftsværelse og forelsker sig, selvom alle odds er – og bliver ved med at være – imod dem.

Uanset om man ser denne opera for 1. eller for 117. gang, kan man ikke undgå at lade sig rive med. Det Kongelige Kapel leder rejsen gennem Paris’ gader i en overvældende, gåsehudsfremkaldende opførelse af musikken, som er kendt og elsket af mange. Så læn dig tilbage og nyd den imponerende, storslåede scenografi og ikke mindst den rørende fortælling om kærligheden, som på én gang kan være frygtelig og frygtelig dejlig.

La bohème synges på originalsproget italiensk med danske overtekster.

Mahagonny – En skræmmende relevant politisk satirisk opera

Hvis du kender din rock, så kender du også din opera! Operaen Mahagonny har nemlig været inspirationskilde for nogle af vor tids helt store rockstjerner, David Bowie og The Doors. Med sine elementer af bl.a. jazz og ragtime er Mahagonny musikalsk blandt de mest eksperimenterende af sin slags, og med en kombination af sang og tale er operaen i høj grad en ”tænkeopera” mere end en ”føleopera”.

I et ørkenlignende ingenmandsland grundlægger tre forbrydere Mahagonny: byen, hvor nydelse er kodeordet. Da Mahagonny på mirakuløs vis undviger en faretruende orkan er indbyggerne med ét overbevist om, at de ikke behøver stå til ansvar for deres handlinger. Det står dog hurtigt klart, at rendyrket forbrug ikke fører til lykke, og snart står den drømmende by i flammer.

Librettoen til Mahagonny er skrevet af den verdensberømte dramatiker Bertolt Brecht. Han ønskede at skabe en satirisk opera, som kritiserede det samfund, der, passende nok, var storforbrugere af opera - det gjorde han ved at vende op og ned på den traditionelle opera. Brechts Mahagonny er en kapitalisme-lignelse, og repræsenterer en blanding af Miami, Sodoma og Gomorra. De to sidstnævnte byer blev ifølge første Mosebog tilintetgjort af Gud på grund af indbyggernes synder. 

Mahagonny synges på engelsk med danske overtekster

Opera2Go - Et kig ind i operaens maskinrum

Gik du glip af La bohème til første Ung i Operaen, så har du chancen nu. I Opera2Go får du præsenteret det kolossale kunstneriske maskinrum, som sættes i sving, når man skal vække en opera til live på scenen.

Om du er en garvet operarotte eller helt ny operagænger gør ingen forskel denne aften. Med Opera2Go får du et unikt indblik i operaens verden på en ny måde, når vi dykker ned i fjerde akt af Puccinis elskede romantiske opera La bohème om kærlighed og livsglæde.

Det bliver en aften, hvor du kommer helt tæt på operasolister, musikere, det kunstneriske hold og alle de mennesker bag kulisserne, der får det hele til at hænge sammen. Du kommer til at opleve, hvordan instruktøren instruerer solisterne og hvordan dirigenten arbejder med Det Kgl. Kapel og sikrer den rigtige balance mellem orkestret og sangerne.

Opera2Go er en chance for at få et unikt indblik i sidste akt af La bohème, som også har været på Ung i Operaen-programmet tidligere i sæsonen. Vær med, når vi sammen lader os røre af operaen, som berører livets allerlyseste og allermørkeste øjeblikke. 

Allerede kl.19.30 kan du komme på en særligt tilrettelagt gennemgang på og bag scenen, hvor du kan se, hvad der sker lige før en opera bliver sat  i gang. Dette kræver ingen forhåndstilmelding.

La bohème synges på originalsproget italiensk med danske overtekster

Rejsen til Reims - Forfesten man aldrig kommer videre fra!

I 1825 fejrede byen Paris kroningen af kong Charles X. I den anledning blev den italienske komponist Gioachino Rossini hyret til at komponere en opera, som skulle hylde kongen og underholde gæsterne. Resultatet blev Rejsen til Reims.

Rejsen til Reims er på en måde opera-udgaven af teaterklassikeren ”Mens vi venter på Godot”. Der er ikke en egentlig fremadskridende handling – og nej, karaktererne når aldrig til Reims!

En flok fornemme europæere samles for at tage på en fælles rejse til Reims for at overvære kroningen af kong Charles X. Hver især støder de på små udfordringer inden afrejse, og så opdager de alle det største problem: det er umuligt at skaffe transportmidler til rejsen! I en tid uden GoMore og Uber er de forhindret i at komme nogle vegne, indtil de opdager, at de kan tilslutte sig kroningsfestlighederne, som fortsætter i Paris.

Rossini komponerede oprindelig operaen som led i en fejring og har derfor ikke haft fokus på at skabe en sammenhængende historie, men snarere et show, som i glimt efter glimt skal vise, hvad et virkeligt operakompagni kan, når det rigtig skal vise sig.

Oprindeligt befinder gæsterne sig på et hotel, men i denne 2016-opsætning befinder de sig på Galleri ”Den Gyldne Lilje”. Her følger vi en række spraglede optrin omgivet af livagtige billeder i en imponerende scenografi. Rejsen til Reims giver anledning til at dvæle ved musikkens verden og at lade sig underholde uden krav om at analysere sig til noget som helst!

Rejsen til Reims synges på originalsproget italiensk med danske overtekster

Foto: DNO, fotografer Clärchen & Matthias Baus.

VIDEO