Rundvisning

Rundvisning for erhvervskunder

Der er meget, som skal klappe både før, under og efter tæppefald, og det er en stor oplevelse at se, hvordan det hele går op i en højere enhed. Kom på rundvisning i vores huse, og se hvordan vi arbejder med at sætte kunst på scenen på en ikke helt almindelig arbejdsplads, hvor mange mennesker i mange forskellige funktioner er beskæftiget.

Vi har rundvisninger i alle tre huse: Gamle Scene, Skuespilhuset og Operaen. Oplevelserne er meget forskellige. På Gamle Scene er der lagt vægt på det historiske tilbageblik og værkstederne, hvor de eventyrlige kostumer bliver til, og i Operaen og Skuespilhuset er der fokus på de arkitektoniske rammer og husenes imponerende tekniske faciliteter.

Rundvisninger for grupper kan arrangeres alle ugens dage, afhængigt af prøveaktivitet på scenen. Formiddagsrundvisninger starter kl. 09:30 eller kl. 10:00. Eftermiddagsrundvisninger kl. 16:30 eller kl. 17:00. 

Læs mere om de forskellige typer rundvisninger her, eller kontakt os på rundvisning@kglteater.dk eller tlf. 33 69 69 78 (hver dag fra 10-14).

Husk at du kan bestille din grupperundvisning her på hjemmesiden.

Aflysning af en grupperundvisning skal ske senest 14 dage før rundvisningen.

Betalingsfristen er 14 dage før rundvisningen ved betaling via faktura.

Rundvisning i Operaen

Oplev Operaens smukke foyer, der med sine rene linier, Olafur Eliassons lysskulpturer og udsigt over Københavns Havn, omfavner den blanke ahornskal omkring Store Scene. Se Per Kirkebys kobberrelieffer og Per Arnoldis Opera bomærke støbt ind i foyergulvet. Kom med ind i salen og om bag scenen, hvor de enorme, flytbare scenefelter gøre det muligt at opføre flere forskellige forestillinger samme dag. Se kontrasten fra Store Scene til Takkelloftet, hvor scenens fleksibilitet er i centrum og hvor Tal Rs moderne abstraktion pryder foyeren.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Pris for en gruppe på op til 30 personer: 3.000 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning: Bag tæppet – mød menneskerne bag scenen

Kom med en tur bag tæppet i Operaen. Hør om hvordan det er at arbejde på Det Kongelige teater, og hvordan processen er fra ide til en færdig forestilling.

På vej rundt i huset vil du møde en af teatrets kunstner, der vil fortælle lidt om, hvordan deres hverdag ser ud.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver, der trækker ud, eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Dele af denne rundvisning kan være på engelsk.

Pris for en gruppe på op til 30 personer: 3.500 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning på Gamle Scene

Kom med på opdagelse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Oplev den helt særlige stemning, de historiske loftsmalerier, svunge engle og den traditionelle store prismelysekrone i teatersalen. Kom med bag scenen hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til og hvor kun fantasien sætter grænser. På Gamle scene får I også et kig ind i H.M. Dronning Margrethe 2.'s private salon og loge

Rundvisninger for grupper kan arrangeres alle ugens dage, afhængigt af prøveaktivitet på scenen. Formiddagsrundvisninger starter kl. 09:30 eller kl. 10:00. Eftermiddagsrundvisninger kl. 16:30 eller kl. 17:00. 

Pris for en gruppe på op til 30 personer: 2.300 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning i Skuespilhuset

Oplev Skuespilhuset, Store Scenes intime grottestemning inspireret af den italienske renæssancescene og få indblik i tankerne bag bygningens arkitektur og belysning. Kom med bag scenen, hvor kulisserne skiftes ud og bygges op, mens belysningen til aftenens forestilling justeres. Og følg stjernegulvet til prøvesalene, hvor forestillingerne bliver til. Se Det Røde Rum og Lille Scenes sorte rum, hvor hverken scene eller tilskuerpladser er permanente.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Pris for en gruppe op til 30 personer: 3.000 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Slut af i Restaurant Ofelia

Rundvisninger kan kombineres med en frokost eller en middag i Café og Restaurant Ofelia eller et glas vin og sandwich i Skuespilhusets foyer.

Bliv inspireret

Det Kongelige Teater er stedet for kreativ inspiration, kunstnerisk udfoldelse og historiens vingesus. Her finder du helt unikke omgivelser og løsninger med helt særligt fokus på at give dine gæster en enestående oplevelse.

Som virksomhed og erhvervskunde er mulighederne mange for at bruge Det Kongelige Teater. Hvad end I vil invitere jeres medarbejdere på middag og forestilling eller have skræddersyede løsninger til jeres næste konference, så er vi klar på et samarbejde. Læs mere her på siden og bliv inspireret.

Det er også muligt at leje både store og små lokaler i vores tre huse. Læs mere om det her.