Kulturmødet på Mors

Kulturmødet på Mors

Fra den 23. - 25. august 2018 bliver der endnu engang afholdt Kulturmøde på Mors, hvor dansk kulturliv og kunst bliver sat til diskussion. 

I løbet af Kulturmødet gennemføres en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik, og repræsentanter fra Det Kongelige Teater vil også deltage i nogle af de mange, spændende oplæg.

Vi vil løbende offentliggøre programmet for de debatter og indslag, som det Kongelige Teater afholder og er repræsenteret i. Hold øje her på siden.

Læs mere on Kulturmødet på Mors på www.kulturmoedet.dk.

Arrangementer

Kunst, kultur og lokal forankring

Hvordan skaber man lokal forankring af kunst og kulturtilbud i skolerne såvel som i lokalsamfundet? Og hvordan sikrer man et partnerskab med lige deltagelse og ansvarstagen overfor denne forankring?

Kom og hør panelet fortælle om de gode, dårlige og udfordrende erfaringer med at forankre kunst i et geografisk område, i lokalbefolkningen, i kommunale strukturer og i folkeskolen og smid dine egne erfaringer i gryden.

Moderator: Gunna Winterberg, chef for Skoler og Partnerskaber Det Kongelige Teater

Panel: Tatiana Chemi, professor Aalborg Universitet. Claus Poulsen, chefkonsulent Åben Skole Københavns Kommune. Kristian Dalgaard Nielsen, kulturskoleleder Kulturskolen Vesthimmerland

Tid: Torsdag kl. 15.30-17.00

Sted: Limfjordsteatret

Arrangør: Det Kongelige Teater

Hvad er anvendelsen af opera i dag?

Lyt til John Fulljames, operachef på Det Kongelige Teater, tale om opera og dens betydning og legitimitet i et moderne samfund. John Fulljames vil også tale om hans første indtryk af Danmark som et kulturelt land og om hans visioner for operaen i Danmark. Diskussionen vil være på engelsk, men det vil være muligt at stille spørgsmål på dansk.

Moderator: Peter Hanke, dirigent og forsker i lederskab

Panel: John Fulljames, operachef Det Kongelige Teater

Tid: Torsdag kl. 16.30-17.30

Sted: Bag Plankeværket

Arrangør: Det Kongelige Teater

Syngesalon med Johan Reuter

Johan Reuter er en af de bedste danske operasangere med en stor international karriere. I samtale med Helle Solvang, vært på P2s Vis mig din sang, skat!, fortæller han om, hvad der får sangen til at blomstre i et samfund. Undervejs giver han smagsprøver fra sine operaroller. Publikum inviteres til at synge med.

Tid: Torsdag kl. 20.00-21.00

Sted: Værket Sal 2

Arrangør: Det Kongelige Teater

Forskning i kulturens værdi

Vi ved ganske lidt om, hvad kultur betyder for både individet og samfundet ud over det, vi kan læse i besøgsstatistikker og markedsanalyser. Danske kulturinstitutioner og AAU har påbegyndt et konsortium, der skal udvikle nye metoder til kulturel værdsættelse ved hjælp af digital antropologi.

Panel: Søren Moesgaard Bjørnsen, Head of Insights Nationalmuseet. Andreas Groth Clausen, fundraiser Det Kongelige Teater. Anders Kristian Munk, lektor Læring og Filosofi Aalborg Universitet

Tid: Fredag kl. 20.30-21.30

Sted: Værket Sal 2

Arrangør: Aalborg Universitet