Reseo-konferencen 2018

Reseo-konferencen 2018


 

Længere læringsforløb, lokale partnerskaber og samfundsforankrede projekter har vist sig at have stor effekt, når man arbejder med læring gennem kunst. I både uddannelsesinstitutioner og lokale foreninger ser man størst potentiale i at arbejde kontinuerligt med kunsten sammen med relevante partnere så som diverse kunst- og kulturinstitutioner.

Men hvordan forankrer man kulturprojekterne i de lokale miljøer og hvordan sikrer man, at de lever videre, efter kulturinstitutionerne er taget afsted igen?

I samarbejde med Det Kongelige Teater inviterer RESEO til en tre dages konference som netop handler om, hvordan man skaber kulturelle projekter og læringsforløb som forankres og over tid gøres til de lokale aktøres egne. Konferencen vil kigge nærmere på de erfaringer, som bl.a. Det Kongelige Teater og Malmö Opera har gjort sig gennem arbejdet med uddannelsesinstitutioner og kommunale samarbejder de seneste år og diskutere, hvad den bedste fremgangsmåde er for at skabe og sikre et kulturelt aftryk, når man ikke længere er til stede lokalt.

RESEO-konferencen 15. – 17. november 2018

Deltagere til dette års RESEO-konference får muligheden for at høre mere om det nyskabende arbejde inden for læring og uddannelse gennem kunsten, som både Det Kongelige Teater og Malmö Opera har arbejdet med de senere år, og som de har høstet gode resultater fra.

Konferencen vil indeholde flere elementer; både involverende diskussioner for de deltagende, workshops samt oplæg fra anerkendte personer inden for kunst og kultur både i Danmark og i verden.

Deltagere til RESEOS konference vil opleve oplæg med bl.a.:

  • Simon Sharkey (UK), Director of National Theatre of Scotland

  • Karin Buhl Slæggerup (DK), Kulturby Aarhus 2017 og sekretariatsleder HCA Internationale Festiva

  • Tatiana Chemi (I/DK), Professor i Læring og Innovation ved Aalborg Universitet

  • Frederique Tessier (F), Head of Education ved Festival d'Aix-en-Provence

  • John Fulljames (UK), Operachef på Det Kongelige Teater

  • Nikolaj Hübbe (DK), Balletmester på Det Kongelige Teater

Der vil ligeledes være mulighed for udveksle idéer og få inspiration fra nogle af de mange andre deltagende på konferencen.

Konferencen finder sted i Det Kongelige Teaters tre huse, Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene fra torsdag til lørdag. Derudover besøger deltagerne lørdag eftermiddag Malmö Opera.

Om RESEO

I over 20 år har RESEO været et unikt, europæisk netværk med fokus på læring, deltagelse og udvikling gennem de klassiske kunstarter opera, musik og dans. Med medlemmer fra store operahuse til mindre virksomheder er netværket drevet af et ønske om at gøre klassisk scenekunst mere tilgængeligt for alle og skabe fornyet nysgerrighed og kendskab til kunstarterne.

RESEO består af medlemmer fra 21 forskellige lande fra hele verden. De afholder årligt konferencer, seminarer og andre begivenheder for medlemmer og andre, som er interesseret i scenekunstens mange muligheder. De deltager derudover i EU-støttede projekter, forskningsprojekter samt bidrager til studier inden for området. RESEO er til dagligt baseret i Bruxelles og består af medarbejdere fra hele Europa.

Læs mere om RESEO på reseo.org

Er du interesseret i at deltage?

Er du interesseret i at deltage i konferencen, kan du læse mere og tilmelde dig via dette link

Konferencen har deltagere fra hele verden og vil foregå på engelsk.

Har du spørgsmål til konferencen, kan du kontakte RESEO Conference Manager – Copenhagen 2018, Sofie Rask Andersen, på copenhagen@reseo.org.