Inspirationsmaterialer

Inspirationsmaterialer

Det Kongelige Teater har lavet introducerende digitalt materiale til mange forestillinger gennem sæsonerne. Vi har stillet produktionen af dem på pause, men har dog været i arkiverne og fundet nogle af de materialer frem, som vi tidligere har produceret. De er listede nedenfor.

Derudover kan du finde ekstramateriale til udvalgte forestillinger, samt quizzer om kunst og kultur, I kan tage sammen i jeres klasse.

Inspirationsmaterialer - tidligere sæsoner

Her finder du inspirationsmaterialer til udvalgte forestillinger målrettet elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser. Materialerne er digitale og kan bruges på klassens smartboard eller på elevernes tablets som forberedelse til dit teaterbesøg og som efterbehandling af forestillingens temaer. De indeholder backstage interviews, links til artikler og tematiske appetitvækkere som oplæg til diskussion eller videre fordybelse i undervisningssammenhænge.

Ekstramateriale

Her finder du ekstramateriale til udvalgte forestillinger, som ikke er målrettet skoleelever, men derimod alle med appetit på mere. Dyk ned i universerne bag forestillingerne og fordyb dig i temaer og indhold. Brug det som forberedelse til dit teaterbesøg eller til fordybelse efter. Materialerne indeholder backstage interviews, baggrundshistorier, videoer mm.

Prøv vores Kahoot!-quizzer

Kahoot! er en spilbaseret lærings- og quiz-platform, der kan bruges i klasselokalet. Der skal bruges en skærm, som alle eleverne kan se, og én smartphone eller tablet pr. elev eller hold, der quizzer.

Her finder du forskellige quizzer om alt lige fra Shakespeare til teatrets historie.

Opera

Dyk ned i operaens verden fyldt med sang, kostumer og storslåede kulisser. Quizzen om Operaen giver et indblik i alle operaens mange facetter.

Tag quizzen

Ballet

Hvad hedder det skørt, balletdanserne har på, og hvornår går en balletdanser typisk på pension? Tag vores balletquiz og få svaret.

Tag quizzen

Det Kongelige Teater

Quiz jer igennem Det Kongelige Teaters tre huse og find ud af alt fra, hvornår Operaen blev opført, til hvilket ministerium Det Kongelige Teater hører ind under.

Tag quizzen

Teaterhistorie

Meget har ændret sig siden oldtiden, hvor man brugte teater til at hylde de græske guder. Tag vores quiz og bliv klogere på teaters historie.

Tag quizzen

Jobs på Det Kongelige Teater

På Det Kongelige Teater er der brug for både signalører, modister og rekvisitører. Find ud af, hvad de laver, og hvilke andre jobs, der er på et teater i vores quiz om teaterjobs.

Tag quizzen

Shakespeare

William Shakespeare har skrevet verdensberømte tragedier og historiske komedier. Quizzen om Shakespeare udfordrer elevernes viden om forfatteren og overrasker med sjove facts.

Tag quizzen

Tilmeld dig Skolenyhedsbrevet

Med skolenyhedsbrevet får du altid et lille tip med på vejen. Det kan være om en aktuel forestilling, et særligt tilbud, en ny aktivitet eller en underviser-kollega som giver sin mening til kende.

Du får også en oversigt over kommende skoleforestillinger og gode råd til, hvis du skal i teatret med din klasse. Tilmeld dig her.