Rundvisning

Rundvisning

Der er meget, som skal klappe både før, under og efter tæppefald, og det er en stor oplevelse at se, hvordan det hele går op i en højere enhed. Kom på rundvisning i vores huse, og se hvordan vi arbejder med at sætte kunst på scenen på en ikke helt almindelig arbejdsplads, hvor mange mennesker i mange forskellige funktioner er beskæftiget.

Vi har rundvisninger i alle tre huse: Gamle Scene, Skuespilhuset og Operaen. Oplevelserne er meget forskellige. På Gamle Scene er der lagt vægt på det historiske tilbageblik og værkstederne, hvor de eventyrlige kostumer bliver til, og i Operaen og Skuespilhuset er der fokus på de arkitektoniske rammer og husenes imponerende tekniske faciliteter.

Aflysning af en grupperundvisning skal ske senest 14 dage før rundvisningen.

Betalingsfristen er 14 dage før rundvisningen ved betaling via faktura.

Rundvisningen skal bookes via vores hjemmeside.
For at få adgang til skoleprisen skal skolen være registreret hos os. Oprettelse kan ske via denne adresse: dktskole@kglteater.dk

Vi beder om at man bestiller i god tid – gerne senest 3 uger før rundvisningen.

Kontakt os på rundvisning@kglteater.dk eller på tlf. 33 69 69 78.
Telefontid hver dag fra 10-14

Rundvisning på Gamle Scene

Kom med på opdagelse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Oplev den helt særlige stemning, de historiske loftsmalerier, svunge engle og den traditionelle store prismelysekrone i teatersalen. Kom med bag scenen hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til og hvor kun fantasien sætter grænser. På Gamle scene får I også et kig ind i H.M. Dronning Margrethe 2.'s private salon og loge.

Rundvisningen tager 90 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Rundvisningen foregår på kombineret dansk og engelsk.

Rundvisninger for skoler kan arrangeres alle ugens dage, afhængigt af prøveaktivitet på scenen. Formiddagsrundvisninger starter kl. 09:30 eller kl. 10:00. Eftermiddagsrundvisninger kl.16:30 eller kl. 17:00. 

Pris for en folkeskoleklasse/gymnasieklasse op til 30 personer: 900 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning i Operaen

Oplev Operaens smukke foyer, der med sine rene linier, Olafur Eliassons lysskulpturer og udsigt over Københavns Havn, omfavner den blanke ahornskal omkring Store Scene. Se Per Kirkebys kobberrelieffer og Per Arnoldis Opera bomærke støbt ind i foyergulvet. Kom med ind i salen og om bag scenen, hvor de enorme, flytbare scenefelter gøre det muligt at opføre flere forskellige forestillinger samme dag. Se kontrasten fra Store Scene til Takkelloftet, hvor scenens fleksibilitet er i centrum og hvor Tal Rs moderne abstraktion pryder foyeren.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Rundvisninger for skoler kan arrangeres alle ugens dage, afhængigt af prøveaktivitet på scenen. Formiddagsrundvisninger starter kl. 09:30 eller kl. 10:00. Eftermiddagsrundvisninger kl. 16:30 eller kl. 17:00. 

Pris for en folkeskoleklasse/gymnasieklasse op til 30 personer: 900 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning: Bag tæppet – mød menneskerne bag scenen

Kom med en tur bag tæppet i Operaen. Hør om hvordan det er at arbejde på Det Kongelige teater, og hvordan processen er fra ide til en færdig forestilling.

På vej rundt i huset vil du møde en af teatrets kunstner, der vil fortælle lidt om, hvordan deres hverdag ser ud.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver, der trækker ud, eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Dele af denne rundvisning kan være på engelsk.

Pris for en folkeskoleklasse/gymnasieklasse op til 30 personer: 1.200 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Rundvisning i Skuespilhuset

Oplev Skuespilhuset, Store Scenes intime grottestemning inspireret af den italienske renæssancescene og få indblik i tankerne bag bygningens arkitektur og belysning. Kom med bag scenen, hvor kulisserne skiftes ud og bygges op, mens belysningen til aftenens forestilling justeres. Og følg stjernegulvet til prøvesalene, hvor forestillingerne bliver til. Se Det Røde Rum og Lille Scenes sorte rum, hvor hverken scene eller tilskuerpladser er permanente.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke, at vi ikke kan gå den vante rute.

Rundvisninger for skoler kan arrangeres alle ugens dage, afhængigt af prøveaktivitet på scenen. Formiddagsrundvisninger starter kl. 09:30 eller kl. 10:00. Eftermiddagsrundvisninger kl. 16:30. 

Pris for en folkeskoleklasse/gymnasieklasse op til 30 personer: 900 kr.

KØB GRUPPEBILLET

Tilmeld dig Skolenyhedsbrevet

Med skolenyhedsbrevet får du altid et lille tip med på vejen. Det kan være om en aktuel forestilling, et særligt tilbud, en ny aktivitet eller en underviser-kollega som giver sin mening til kende.

Du får også en oversigt over kommende skoleforestillinger og gode råd til, hvis du skal i teatret med din klasse. Tilmeld dig her.