Café og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset

Café og Restaurant Ofelia i Skuespilhuset

I den smukke højloftede foyer midt i det myldrende havneliv byder café og restaurant Ofelia velkommen. Restauranten er opkaldt efter Hamlets udkårne i Shakespeares skuespil.

Her kan du opleve regionens delikate råvarer og sæsonernes skiften i en menu, der forener velsmag, sundhed, bæredygtighed og økologisk bevidsthed. 

Snup en hurtig kop kaffe i solen og havduften på den store terrasse, nyd Ofelias nyfortolkninger af det danske smørrebrød til en frokost med gode venner eller forretningsforbindelser, eller begynd teaterbesøget med en madoplevelse, der sætter gang i alle sanser.

Ofelia drives af Meyers.

Reservér dit bord online eller ring på +45 33 69 39 31

Køkkenet

Vores køkken bygger på glæden over den skatkiste af råvarer, som regionens have, skove og marker bugner af og på den mangfoldighed af smagsoplevelser, som hver ny sæson byder på. Vi vælger råvarer, der har en særlig velsmag, er produceret bæredygtigt og med hensyntagen til dyrevelfærd. Vores mad har mindst 30% økologi.

Køkkenchef Matthias Perk komponerer enkle smukke retter, som lokker al velsmagen ud af hver enkelt råvare og får dem til at spille sammen i en lille symfoni for både smagsløg og øje. 

Caféen

I havneindløbet bruser de blå havnerundfartsbåde frem og tilbage og der er udsigt til både Operaen, Holmens gamle mastekran og kongeskibet.  Nyd udsigten inde fra den smukke højloftede foyer eller tag en pause i solen på den store træterrasse og fornøj ganen med kaffe, the, et glas iskoldt æble/havtornsaft eller en kanelsnurre. 

Kaffe og the

Vores kaffe kommer fra Estate Coffee og er lavet på økologiske fairtrade espresso bønner, som er ristet ved lave temperaturer, i små partier og med detaljerede temperaturforløb for hver kaffe.

Vi bruger te fra T Town – det er økologisk te uden tilsætningsstoffer fordelt på fem familier: hvid, grøn, Oolong, sort og urter. Mælken er naturligvis også økologisk.

Internet

Ingen foyer uden internetopkobling! Tag den bærbare med under armen og log på vores gratis internetforbindelse, der kan nås i hele den store foyer. Nyd en Caffe Latte, en kold forfriskning eller noget helt tredje, mens arbejdet eller studiet ordnes med byens bedste udsigt som kulisse.

Cocktailbaren

Det er svært at forestille sig et bedre sted at tilbringe en lys nordisk sommeraften end på vores terrasse, hvor du sidder midt mellem hav, himmel og storby. Nyd solnedgangen med gode venner i vores cocktailbar, hvor vi i sommerperioden serverer hjemmekomponerede cocktails, kolde fadøl, iskaffe og smoothies.

I udendørsbaren har vi 120 siddepladser med fri udsigt over Københavns Havn og Operaen.

Fra 1. juni til og med august har vi åbent hver dag, når vejret giver os lov - og lukker først kl. 00:00. 

Drikkevarer

Vine

Vores dygtige F&B Manager Nicklas Ottosson Kanstrup har sammen med kolleger fra Løgismose Vin sammensat et varieret udvalg af spændende vine, som både spiller sammen med menukortets retter og kan nydes som en aperitif efter arbejde eller før teaterforestillingen.

Mikrobryg øl og cider

I tæt samarbejde med mikrobryggeriet Skands bryggeriet har Det Kongelige Teater udviklet sin egen øl, Tæppefald. En mørk og fyldig øl, men med en blød og aromatisk karakter. Tæppefald er brygget med overgær efter gamle engelske traditioner – en øl med karakter. Desuden byder vi på Skandsøllene Humlefryd, Nicks Ale og særlige sæsonøl.

I Ofelia kan du også smage den forfriskende Lilleø Æblecider. Den er brygget efter normannisk forbillede med franske æblesorter dyrket på Claus Meyers æbleplantage på Lilleø. 

Åbningstider og bordbestilling

Vinter-åbningstider

Mandag lukket
Tirsdag-lørdag: 10.00-21.00
Søndag: 10.00-17.00

Køkkenet har lukket ml. 16.00-17.00 og efter 20.00

Bemærk: der vil på forestillingsaftener være ændrede åbningstider.

Online-bordreservation

Du kan booke online gennem Dinnerbooking herunder.

Telefonisk bordreservation

Café og Restaurant Ofelia 
Skuespilhuset
Skt. Annæ Plads 36
DK-1250 København K

Tlf: +45 33 69 39 31
Mail: ofelia@kglteater.dk

Der er telefontid man-fre fra kl. 10.00 – 15.00

Bemærk: det er ikke muligt at reservere bord ved at lægge en telefonbesked på vores telefonsvarer.

Anden henvendelse

Har du en reservation og har brug for at kontakte restauranten samme aften, efter kl. 15.00, kan du ringe på telefon 6038 7104.

Bemærk: det er ikke muligt at reservere bord på dette nummer. 

Større arrangementer

For forespørgsler på større arrangementer kontakt venligst Kommerciel Udlejning