Kvinden uden skygge - Richard Strauss

Kvinden uden skygge En eventyrlig opera om at blive menneske Kvinden uden skygge En eventyrlig opera om at blive menneske

Af Richard Strauss

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Kvinden uden skygge var Kasper Holtens sidste forestilling som operachef på Det Kongelige Teater. Nu vender succesen tilbage.

Forestillingen vandt en Reumert efter premieren i 2011 og fik topkarakterer af anmelderne. Kvinden uden skygge er en fortælling om Kejserinden, der oprindeligt var en ånd, men efter at have mødt sin elskede mand har levet i menneskeskikkelse på jorden. Et rigtigt menneske er hun dog ikke og kan derfor hverken kaste skygge eller føde børn. Hendes far, kongen af Åndernes rige, har stillet hende den dystre tidsfrist, at hvis hun ikke kan få en skygge inden sit ægteskabs 12. måned, må hun forlade sin mand og aldrig mere leve som et menneske.

Et andet sted på jorden lever farveren Baraks hustru en ulykkelig tilværelse: Hun hader sit liv og væmmes ved sin grove svigerfamilie. I al hemmelighed har hun svoret, at hun aldrig vil skænke sin mand et barn. Kejserinden lover farverens hustru alverdens luksus og rigdom i bytte for hendes skygge, og en mulig handel tager form mellem de to kvinder. Men er farverens hustru klar til at give sin frugtbarhed fra sig? Og kan man blive et rigtigt menneske ved at tage noget, der tilhører en anden?

Kvinden uden skygge synges på tysk med danske overtekster.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i foyeren 45 minutter før forestillingens start.

 
Nykredit er eksklusiv forestillingssponsor for Il trittico.


Forventet varighed: 4 time(r)

uden pause05.09.2015 - 27.09.2015

Hør musikken

Viktoria! Viktoria! ... Bauern-Marsch - Schau der Herr mich an als König!) Medvirkende: Rundfunkchor Leipzig m.fl. 

Agathes arie (Wie nahte mir der Schlummer - Leise, leise, fromme Weise!) Medvirkende: Gundula Janowitz, sopran m.fl. 

Galleri