La traviata - Giuseppe Verdi

La traviata

Af Giuseppe Verdi

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

La traviata er operaklassikeren om luksusluderen Violetta, der lever et liv i lutter fest, glæde og dekadence i overklassens Paris – indtil den dag, hun møder den unge Alfredo.

De to stikker af for at leve i fred og idyl på landet. Men virkeligheden indhenter dem, for Alfredos strenge far vil ikke have familiens gode navn plettet af en prostitueret. Hvad Alfredo ikke ved er, at Violetta lider af en dødelig sygdom.

David Radoks tidløse iscenesættelse af La traviata havde premiere i 2006 og er en klassiker i sin egen ret. Radoks portræt af et vaklende menneske, der forsøger at finde tilbage på den rette vej, skildrer både festlighederne i Violettas vildfarne liv og ømheden mellem de elskende.

Ved urpremieren i 1853 blev operaen en fiasko, men siden er den blevet en af Verdis mest elskede værker og et sikkert hit på alverdens operascener. Den er baseret på Alexandre Dumas den yngres tragedie Kameliadamen om kærlighedens vilkår midt i et hyklerisk, bornert samfund.

La traviata synges på italiensk med danske overtekster.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i foyeren 45 minutter før forestillingens start.

La traviata-rundvisning
Få en særlig rundvisning og en introduktion bag scenetæppet og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 75 kr. Læs mere og køb billet.

Få mere inspiration her - for skoler og andre nysgerrige


Forventet varighed: 2 time(r) og 45 minutter

inkl. 2 pauser04.10.2015 - 11.06.2016

Instruktør: David Radok

Instruktør ved genopsætning : Natascha Metherell

Dirigent: Giacomo Sagripanti

Dirigent: Giuliano Carella

Dirigent: Pier Giorgio Morandi

Scenograf: Lars-Åke Thessman

Kostumedesign: Ann-Mari Antilla

Koreograf: Håkan Mayer

Lysdesign: Hans-Åke Sjöquist

Koreografassistent: Lina Ræftegård

Hør musikken

Ved et aftenselskab indfanger Alfredo Violettas opmærksomhed ved at udbringe en skål for kærligheden (Libiamo ne'lieti calici) Medvirkende: Ileana Cotrubas, sopran | Plácido Domingo, sopran m.fl. 

Alfredo er ikke klar over, at Violetta har forladt ham af kærlighed, og i desperation ydmyger han hende foran alle (Alfredo, Alfredo, di questo core) Medvirkende: Ileana Cotrubas, sopran | Plácido Domingo, tenor | Sherrill Milnes, baryton m.fl.  

Galleri