King Lear

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Hvordan samler man stumperne af ens liv, når alt er faldet fra hinanden? Tommy Kenter rammer bunden som King Lear i Shakespeares ikoniske tragedie-klassiker.

Den gamle konge er træt af sin rolle som magtcentrum. Han abdicerer og deler riget mellem sine tre døtre. To af dem, Goneril og Regan, tager imod gaven med falsk og indsmigrende kærlighed, men det gør den yngste, Cordelia, ikke. Hun vil ikke hykle, og det får den rasende King Lear til at smide hende på porten.

Kort tid efter befinder den forblændede konge sig på en øde hede, jaget bort af sine utaknemmelige børn Goneril og Regan. Han er ydmyget, hjemløs, forvirret og rasende. »Kan nogen kende mig? Kan nogen sige, hvem jeg er?« – spørger han, mens hans hofnar håner ham skånselsløst.

I dette golde ingenmandsland møder han jarlen af Gloucester, der har fået øjnene stukket ud af Regan og hendes mand. King Lear begynder nu kampen for at få sit liv tilbage.

Med King Lear vender Peter Langdal tilbage til Det Kongelige Skuespil efter 23 år som chef for Betty Nansen Teatret. For scenografien står Peter Langdals samarbejdspartner gennem mange år, Karin Betz. 

NB: Fra 29. marts og spilleperioden ud overtager Signe Mannov rollen som "Cordelia" og "Narren" fra Signe Egholm Olsen på grund af graviditet.

King Lear i biografen 
Det Kongelige Teater er ’ej blot til øst’, og i samarbejde med 52 af landets biografer viser vi en række af vores forestillinger, bl.a. King Lear som vises den 20. april. Læs mere om KGL Bio og se hvilke biografer, der viser forestillingen her

King Lear-rundvisning
Få en særlig rundvisning og en introduktion bag scenetæppet og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 75 kr. Læs mere om rundvisningen her.

 

Se video-introduktion til forestillingen nederst på siden under Galleri

  1. Mød the Cornwalls – interview med skuespillerne Marie Louise Wille og Jacob Lohmann
  2. Trailer til forestillingen
  3. Skuespiller Thue Ersted Rasmussen fortæller om handlingen i King Lear – vores helt egen Game of Thrones.

Du kan også se film nr. 3 på opstillede Ipads i Skuespilhusets foyer før forestillingen. 


Forventet varighed: 3 time(r)

uden pause



05.02.2016 - 29.04.2016

GALLERI

Pressen skrev

Mageløst

Tommy Kenter er mageløs i rollen som den først magtsyge, siden vanvittige og ynkelige King Lear, der må sande, at han har mistet magten over sine døtre og nu bliver sendt frem og tilbage mellem dem som en uønsket hund.
Hans ord ætser sig ind, når han i et af sine klare øjeblikke henvender sig direkte til publikum: "Når vi bliver født, når vi træder ind på livets
latterlige scene - denne skueplads for narhoveder - så vræler vi i vilden sky - og når vi skal herfra så er det til at dø af grin af!?"

/Kultunaut, 12. februar 2016

Fantastiske Tommy

"Kong Lear" er dog allerbedst, når mørket kigger frem. Det er særligt takket være Tommy Kenters fantastiske, maniske Lear - blankøjet, ynkværdig og fordrukken - der i sin alderdom har bibeholdt sin skarpe tunge, og ikke mindst Signe Egholms bidske nar og Henrik Lykkegaards fiffige jarl, der er Lears trofaste følgesvende og kommentatorer ude på galskabens stormfulde hede.

/Kristeligt Dagblad, 9. februar, 2016

Stor forestilling

Vital og veloplagt har Peter Langdal gendigtet Shakespeare-dramaet om kong Lear og skabt en stor og aktuel kongelig teaterforestilling.

/Frederiksborg Amtsavis, 7. februar, 2016

Voldsom og rå

Det er en voldsom, grum og rå gang Shakespeare. Men vi vil ikke glemme de af denne verden svigtede, store sørgmodige hundeøjne, Tommy Kenter efterlader på vores nethinde.

/Gregers Dirckinck-Holmfeld, 6. februar, 2016

Flår hjertet ud på dig

Kenters nedstigning til galskaben er ufattelig kraftfuld at se på, og han formår aldrig helt at genvinde sin fornuft, på trods af hans nyvundne kærlighed til sin datter, Cordelia. Den sidste scene, designet til at flå hjertet ud på dig, vil give de fleste tårer i øjnene, og rummets intime atmosfære vil kun højne den oplevelse, fordi du bliver mere end klar over, at det her er en fælles oplevelse med alle dem, der sidder omkring dig og føler det samme som dig. Klimakset er så dramatisk udmattende, at man undrer sig over, hvordan skuespillerne kan udføre stykket dag efter dag, men vi er fandens glade for, at de gør det.

/Kulturkapellet, 11. februar, 2016

Imponerende

Tommy Kenter har taget Lear til sig, som havde han ikke bedrevet andet hele livet end spillet dette vrag af en fordums kæmpe.

/Kulturkupeen, 6. februar, 2016

Solide skuespillerpræstationer

Nu kan du se et af Shakespeares mest komplekse værker fremført på en dansk scene, og det er stærkt teater, du kan blive udsat for. Det er det, fordi der er solide skuespillerpræstationer, scenografien og kostumerne underbygger universet, og det hele er iscenesat på en tilpas let facon i forhold til, at det er et stort Shakespeare-stykke.

/Ungt teaterblod, 6. februar, 2016

Kultunaut

Kristeligt Dagblad

Frederiksborg Amts Avis

GregersDH

Kulturkupeen.dk

Ungt Teaterblod

Nyd en lækker middag før forestillingen