Nordisk Fjer

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

En dag i 1990 brød et af Danmarks største erhvervseventyr pludseligt og uventet sammen

Det danske flagskib Nordisk Fjer med aktiviteter i Europa, USA og Fjernøsten kollapsede totalt. Undergangen var ikke nogen overraskelse for inderkredsen i firmaets ledelse, anført af den karismatiske bestyrelsesformand Johannes Petersen. I mange år havde han drejet en karussel af løgne og manipulationer for at skjule de røde tal på bundlinjen. Da sandheden kom frem, begik Petersen selvmord, ingen ville tage ansvar og kun få blev dømt for deres medvirken i svindlen.

Nordisk Fjer er en forestilling om Danmarkshistoriens største erhvervsskandale, frit efter virkeligheden. Nye medarbejdere kommer helt tæt på ledelsen i det velrenommerede firma og hvirvles ind i en malstrøm af intriger, smiger, trusler og overvågning. De siger JA til ting, de egentlig ikke forstår, og skriver under på tvivlsomme papirer. Den store og komplekse sag bliver afsæt for en fortælling om magt og forførelse. Om hvor let det gale bliver normalt. Og om hvor svært det er at sige fra, når ingen andre gør det.

I en form, der er mere surrealistisk end dokumentarisk, skildres virkeligheden i Nordisk Fjer fra medarbejdernes perspektiv. Med inspiration fra bl.a. gamle stumfilm og Charlotte Langkildes bog om Nordisk Fjer, Bedraget, giver ensemblet, med instruktør Rune David Grue i spidsen, vanviddet i bluff-koncernen et malende fysisk og rytmisk sceneliv.


Forventet varighed: 1 time(r) og 45 minutter

uden pause17.03.2016 - 08.06.2016

Galleri

Pressen skrev

Politiken, 19. marts 2016

Forestillingen fremstiller interessant mødet imellem noget provinsielt, købmandsagtigt, som pludselig træder ind i den her internationale verden, hvor det er flotte buzzwords der sælger, snarere end varen selv.

Kulturkupeen, 20. marts 2016

Det her drejer sig om massepsykose i lille format. Noget vi ikke taler om, men som sikkert mange har oplevet (...).

Frederiksborg Amts Avis, 19. marts 2016

Forestillingen er gennemtænkt med stort overblik, og man er lige ved at være ked af det sammen med de ansatte, at det skulle gå Nordisk Fjer sådan.

Weekendavisen, 23. marts 2016

Nordisk Fjer er en både morsom, morbid, grum og grotesk forestilling om det store svigt, den gådefulde grådighed og de buskede øjenbryns magtfuldkommenhed.

Den 4. Væg

Jyllands-Posten

Ungt Teaterblod

Kulturkupeen

Politiken

Frederiksborg Amts Avis

Out and About

Nyd en lækker middag før forestillingen