Romeo og Julie

Af William Shakespeare

»En større sorg i verden ingen ved end Romeo og Julies kærlighed.«

– William Shakespeare

Med Romeo og Julie fik instruktør Elisa Kragerup sin debut på Store Scene og sammen med hende Thomas Hwan i rollen som Romeo. Med Danica Curcics gribende bud på en moderne Julie vender Shakespeares kærlighedstragedie tilbage i stærkeste opstilling.

Romeo og Julie mødes for første gang til et maskebal og forelsker sig på stedet. Men lykken er kortvarig, for de elskende tilhører to rivaliserende familier. I den fortryllende balkonscene lover de elskende hinanden evig troskab – og resten er historie.

Den klassiske historie skildrer den rene kærlighed i en verden af magt, strid og blodige fejder, alle for længst har glemt grunden til.

»Romeo og Julie har altid været et af mine favoritdramaer. Det, der fascinerer mig ved stykket, er ungdommens kompromisløshed og kamp for retten til at elske«, fortæller instruktør Elisa Kragerup.

Instruktør Elisa Kragerup modtog bl.a. for denne opsætning af Romeo og Julie teaterjournalisternes pris, Teaterkatten, i 2014. 

Romeo og Julie-rundvisning
Få en særlig rundvisning og en introduktion bag scenetæppet og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 50 kr. Læs mere og køb billet.

Få mere inspiration her - for skoler og andre nysgerrige


Forventet varighed: 2 time(r) og 50 minutter

inkl. en pause21.10.2015 - 22.11.2015

Spilledatoer

{{weekday}}

{{day.date.getDate()}}
{{::event.performanceTimeString}}
Cancelled
-

{{::keyword}}

{{::event.seatingAvailability}}

 • {{day.date.getDate()}} {{months[month]}}
  {{::event.performanceTimeString}}

  -

  {{::keyword}}

  Kr. {{::event.lowPrice}} - {{::event.highPrice}}

  Kr. {{::event.lowPrice}}

Galleri

Fotograf: Natascha Thiara Rydvald

Pressen skrev

Kærlighed i trods mod tyngdeloven
Til sidst, efter døden, står Romeo og Julie også op, i en tæt omfavnelse hinsides alle jordiske tyngdelove. Et så stærkt billede på kærlighedens forløsende kraft via offerdøden, at det smertende jog gennem kroppen på mig
/ Politiken, 9. november 2014

En større sorg i verden ingen ved
Shakespeares »Romeo og Julie« mellem gråd og latter er en stor sejr for iscenesætteren Elisa Kragerup og for Det Kongelige Teater. Med Danica Curcic som en lysende Julie.
/ Berlingske, 9. november 2014

Saftig, nutidig og derfor uundgåelig
Det her er en superopsætning, der nok skal få publikum helt ud på sædeforkanten af begejstring.
/ Børsen, 14. november 2014

Chokerende god forestilling
Det er en total gentænkning af teatrets traditionelle virkemidler, båret frem af storslåede skuespilpræstationer - og den sidste scene, de elskendes afgang fra verden, er et unikt og intenst syn, som ikke kan matches i nogen tre-d-biografsal. Romeo og Julie udsætter os for subtil intensitet i et fortættet rum, og vi efterlades i en form for granatchok. Noget er imploderet. Og der går nogen tid, før man er i stand til at rejse sig i den stående applaus, som denne chokerende gode forestilling fortjener.
/ Kristeligt Dagblad, 11. november 2014

Politiken

Berlingske

Børsen

Kristeligt Dagblad

Frederiksborg Amts Avis

GregersDH