Eventministeriet præsenterer:

Staying Alive

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

En gruppe mennesker sidder og venter. De er alle ældre mennesker.
De er det såkaldte 'grå guld'. Nogen har fortalt dem, at det er slut, at der er ikke mere, at det er endestationen. Men det er ikke slut for dem. De giver ikke op. De er klar. De har set meget, trænet deres kroppe og nogle af dem har danset en del.
Og nu har både bænkevarmerne, præmieparrene og dem med sceneskræk bevæbnet sig med benvarmere og svedbånd og nu skal der fandeme danses.
En slags afdansningsbal, en manifestation af, at de stadig er i live.

Staying Alive er en fortælling om 36 ældre mennesker. Igennem dans og bevægelse fortæller de brudstykker fra deres liv: erindringer om møder, kærlighed, brud og sorg.

Om at høre til og om ikke at høre til. Et poetisk og humoristisk indblik i det specifikke liv, som bliver det generelle liv gennem tidernes toner.

Instruktør Tue Biering: 'Vi mennesker har alle et forhold til dans. Man viser hvem man er gennem dans. Om vi kan lide at danse eller ej. Det er noget som er en del af vores liv om end for nogen fraværende. Vores egen personlige dans er portrættet af vores krop og sociale og emotionelle relationer.'

Scenograf Marie Rosendahl Chemnitz: 'Det er en aldersgruppe der er underrepræsenteret i dansk teater. Der er mange der har alle mulige forestillinger om hvad ældre mennesker tænker, gør og særligt hvad de ikke kan. Denne forestilling gør gennem dans op med ideen om 'de gamle' som dem der ikke længere har et liv.'

Eventministeriet har produceret forestillingen sammen med duoen Biering/Chemnitz. De består af instruktør Tue Biering og scenograf og billedkunstner Marie Rosendahl Chemnitz. De har tidligere lavet 'Familieudredning' med deres egne forældre på scenen (Eventministeriet), teaterinstallationen 'Blumenbach Instituttet', 'Verdens bedste forestilling' (Glad Teater), 'Nordskoven' (Mungo Park) og installationen 'Der er nogen der har drømt af mit hus' (Brandts Klædefabrik).

En stor del af de medvirkende er tilknyttet Gymnastikhuset Godtvedskolen på Frederiksberg.


Forventet varighed: 1 time(r)

uden pause



17.01.2016 - 19.01.2016

Medvirkende

Anne Marie Lauritzen, Hans Madsen, Grete Lind Johansen, Henning Jacobsen, Tove Jacobsen, Lisbeth Lind, Ulla Habermann, Ditte Høffding, Erik Lemcke, Susanne Nyrop, Hanne Møller, Runa Christophersen, Karen Henriksen, Lis Høver, Svend Erik Sokkelund, Gunvor Helth, Grete Jensen, Inger Kirkensgård, Marianne Wiedemann, Ingrid Holck Schou, Henny Lihn Jensen, Birgit Frederiksen, Elin Bie Haugen, Helle Pals Frandsen, Munthe Suenson, Hanne Moth, Vibeke Nicklasen, Flemming Thomsen, Bent Bonzo Haugshøj, Lena Saul, Tekla Walther, Lotte Strand, Benny Henriksen, Lise Gaarde, Käthe Kieler, Peter Gottlieb, Maj Brit Christensen, Anne Marie Thygesen og Edith Schreuder

Galleri

Nyd en lækker middag før forestillingen