Dans2Go

Dans2Go

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Garvet ballettoman eller nysgerrig nybegynder? Dans2Go giver dig ballet i verdensklasse til en fordelagtig billetpris.  I år spænder programmet fra den klassiske arv frem til det nye og eksperimenterende

Danseskolen er et uddrag fra August Bournonvilles Konservatoriet. Ballet-godfatherens æstetik opsummeres i en enkelt træningstime, når mesteren mindes sine ungdomsår som danser ved 1820’ernes Pariseropera. Koreografien gengives i sin oprindelige form, mens scenografien er opdateret, så man fornemmer Bournonvilles tidløse genialitet.

Other Dances er en af den store, amerikanske koreograf Jerome Robbins’ fineste pas de deux’er. Den er skabt i 1976 til Frédéric Chopins suggestive klavermusik – fire mazurkaer og en vals – og den er i al sin enkelhed og virtuositet en hyldest til Chopins romantik og til den klassiske ballets ynde.

Det unge koreograftalent Oliver Starpov, der er korpsdanser ved Den Kongelige Ballet, koreograferer nu for første gang et større, dramatisk værk. Beginning and Ending er historien om en sindssyg forfatter, der forføres af sine fortællinger og mister sig selv. Værket lader dig digte med på den spaltede forfatters univers og de karakterer, der bliver til i hans fantasi.

 

Konservatoriet – danseskolen
Koreografi: August Bournonville
Musik: H.S. Paulli

Other Dances
Koreografi: Jerome Robbins
Musik: Frédéric Chopin
Kostumer: Santo Loquasto
Lysdesign: Jennifer Tipton – genskabt af Thomas Bek Jensen

Beginning and Ending
Koreografi: Oliver Starpov
Musik: Max Richter
Kostumer: Oliver Starpov
Lysdesign: Thomas Bek Jensen

SPILLEDATOER

{{weekday}}

{{day.date.getDate()}}
{{::event.performanceTimeString}}
Cancelled
-

{{::keyword}}

{{::event.seatingAvailability}}

 • {{day.date.getDate()}} {{months[month]}}
  {{::event.performanceTimeString}}

  -

  {{::keyword}}

  Kr. {{::event.lowPrice}} - {{::event.highPrice}}

  Kr. {{::event.lowPrice}}

0 kr.


Forventet varighed: 1 time(r) og 45 minutter

inkl. en pauseGalleri

Pressen skrev

Debutanten skaber aftenens højdepunkt
Alt i alt er årets udgave af 
Dans2Go en samling af tre potentielt inspirerende værker. [...] Det sidste værk i årets udgave af Dans2Go er den unge korpsdanser Oliver Starpovs værk Beginning and Ending, der til gengæld også er aftenens store højdepunkt. Undertegnede holdt nærmest vejret i de mange sanseløst smukke tableauer, der i sit udtryk ledede tankerne hen på animationsfilmsmesteren Hayao Miyazakis stemningsfulde univers. 
/ Teater1, februar 2017

Teater1

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: Udskoling og ungdomsuddannelse

I tvivl om hvilken forestilling du skal se?