Balanchines Juveler

Balanchines Juveler

Ballet og musik i strålende forening

★★★★★ Berlingske
★★★★★ Kulturkupeen
★★★★★ Børsen
★★★★★ Teater1
★★★★ XQ28.dk
♥♥♥♥ Politiken

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Smaragder, rubiner og diamanter. Med tre funklende balletter giver mesterkoreografen Balanchine dig strålende facetter af klassisk dans

Juveler fra 1967 er en af George Balanchines få abstrakte helaftensballetter og blandt hans fineste og smukkeste værker. Nu opføres Balanchines milepæl for første gang i Danmark.

Den grønne Smaragder er en hyldest til den romantiske, franske 1800-tals ballet. En sofistikeret og drømmeagtig dans, der i hypnotisk tempo nærmest synes at foregå under vand, og som på smukkeste vis udstråler tyst vemod og længsel.

Den røde Rubiner demonstrerer med skarpe, humoristiske dansetrin og kitschet musik, hvorfor makkerparret Balanchine og Stravinskij var så legendarisk. Det jazzede partitur rummer citater fra både rumba og samba og bringer pulsen op hos både publikum og dansere.

Den hvide Diamanter er med Tjajkovskijs musik en skarptsleben kærlighedserklæring til den russiske, kejserlige ballets storhedstid og til Mariinskij Teatret i Sankt Petersborg, hvor Balanchine tilbragte sine unge år. Et kæmpe kompagni af dansere funkler og skinner i den store, virtuose finale som den ædelsten, klassisk russisk ballet er.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Balkonfoyeren 45 minutter før forestillingens start.

Smaragder
Koreografi: George Balanchine
Musik: Gabriel Fauré
Kostumer: Karinska

Rubiner
Koreografi: George Balanchine
Musik: Igor Stravinskij
Kostumer: Karinska

Diamanter
Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Kostumer: Karinska

Det Kongelige Kapel under ledelse af dirigent Perry So.


Forventet varighed: 2 time(r) og 10 minutter

inkl. 2 pauser22.04.2017 - 19.05.2017

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: Ungdomsuddannelse

Pressen skrev

Teknisk højt niveau
I det hele taget viste »Juveler« aftenen igennem Den Kgl. Ballet på teknisk højt niveau.Typisk for Balanchines balletter er der også i »Juveler« et genialt samspil mellem trin og musik, og Det Kgl. Kapels fine liveopførelse af Faurés, Stravinskijs og Tjaikovskijs musik under ledelse af Perry So er en væsentlig del af det meget vellykkede balletprogram.
/Berlingske, 25. april 2017

Uovertruffen æstetik
Balanchines æstetik er uoverfruffen... "Juveler"- er for balletelskere af den gamle skole.
/Kulturkupeen, 24. april 2017

Glitrende moderne
Juveler fremstår den dag i dag som glitrende moderne og byder både på eksperimentelle overraskelser og klassiske elementer.
/Teater1, 24. april 2017

En triumf
En triumf for Den Kongelige Ballet, og en Triumf for dens balletmester Nikolaj Hübbe...BRAVO!
/XQ28, 24. april 2017

Balanchines sofistikerede hyldest til tre epoker i ballethistorien
'Juveler' er ikke bare abstrakt dans, altså trin for trinnenes egen skyld. Det er Balanchines sofistikerede hyldest til tre epoker i ballettens historie: den romantiske ballet over for Pertipas hvide ballet med den moderne ballet som sprælsk midterstykke.
/Politiken, 27. april 2017

Sublime trin, danset sublimt.
Læg mærke til Holly Jean Dorger og Gregory Deans superpræstationer i den indtagende Pas de deux, selvom hele balletkorpset skal fremhæves for deres helstøbte præstationer...Dette er sublime trin, danset sublimt.
/Børsen, 28. april 2017

Berlingske

Kulturkupeen

Teater1

XQ28.dk

Politiken

Børsen