Vals

Vals

Besøg af Dansk Danseteater

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Dobbelt danseaften med to internationale koreografers forførende scenografi til klassisk- og nykomponeret musik

Med Vals præsenterer Dansk Danseteater et visuelt medrivende danseprogram af to af den internationale dansescenens mest fremtrædende koreografer Stephen Shropshire (tidligere kunstnerisk leder af Noord Nederlandse Dans) og Marcos Morau (kunstnerisk leder af La Veronal), som viser spændvidden i tidens moderne dans.

Den spanske multikunstner Marcos Morau er lige nu en af Europas mest eftertragtede, moderne koreografer. Morau har tidligere ladet sig inspirere af ikoniske filmskabere som Federico Fellini og surrealister som Luis Buñuel, og i aftenens første værk ’VALS’ dykker han ned i den klassiske musik og udforsker komponisterne Strauss og Sibelius. Her benytter han, med afsæt i den akavede krop, valsen som en flamboyant og underholdende parafrase på vores samtid.

Amerikanske Stephen Shropshire står for aftenens andet værk ’KNOT’. Han har de seneste år været en fast del af den hollandske dansescene, og udmærker sig især ved at arbejde med dansen ud fra strukturelle og minimalistiske talsystemer. I ’KNOT’ undersøger han sagnet om den gordiske knude, som symbol på vores kamp for at løse livets grundvilkår som ensomhed og fællesskab.

Koreografer: Marcos Morau og Stephen Shropshire
Dansere: Dansk Danseteaters dansere
Musik:  Sibelius, Strauss og Chris O' Connell mfl. 
Kostumedesign: Kasia Pol og Kenth Fredin
Lysdesign: Jacob Bjerregaard
Scenografi: Johan Kølkjær & Kasia Pol

Urpremiere 14. januar 2017

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i foyeren 45 minutter før forestillingens start. Varighed: 15 minutter.


Forventet varighed: 1 time(r) og 20 minutter

inkl. en pause14.01.2017 - 22.01.2017

Dansk Danseteater er i dag Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni, sammensat af håndplukkede dansere fra hele verden. Kompagniet, der er en selvejende institution, har fast residens på Operaen, og opfører årligt 60-80 forestillinger nationalt og internationalt.

Læs mere her ...

Dansk Danseteater

Video


Vals (teaser)

Interview med danserne Hollie og Stefanos fra Dansk Danseteater

 

Interview med koreograf Stephen Shropshire

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?