Prokofjev, Musorgskij & Sjostakovitj

Prokofjev, Musorgskij & Sjostakovitj

Kapelkoncert #3

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Tre mesterværker. Tre skæbner. Tre komponister i skyggen af et totalitært styre.
Et Kongeligt Kapel. En legendarisk dirigent. En aften i musikkens tegn.

Prokofjev flygtede fra revolutionens kaos. Han vendte hjem, da den amerikanske drøm brast, og moderlandet lokkede med guld og grønne skove.

Musorgskij levede sit liv til ende, inden revolutionen vendte op og ned på det gamle kejserdømme. Hans musik levede videre og fandt sin plads blandt sovjetstyrets – og senere Disneys – favoritter.

Sjostakovitj var hjemlandets darling, men alt ramlede omkring ham, da Stalin gennemtrumfede sin kulturrevolution. Resten af sit liv levede og komponerede han i frygt for styrets altid vagtsomme øje.

- - -

Det Kongelige Kapel får selskab af stjernedirigenten Michail Jurowski, der har en plads blandt verdens bedste dirigenter og er kendt for sine evner til at fremmane musikkens inderste kerne. Gå heller ikke glip af den virtuose violinist Viktor Tretiakov, der sammen med Jurowski kan sætte musikkens russiske præg i centrum som få andre. NB!!! Pga. sygdom afløses Viktor Tretiakov af violinisten Boris Brovtsyn. Han har etableret sig som en af ​​de vigtigste og mest alsidige musikere i sin generation. Han er i stadig stigende efterspørgsel i hele verden som både koncertsolist og kammermusiker. Hans repertoire omfatter over halvtreds violinkoncerter og hundredvis af kammerværker.

Få en gratis introduktion. Mød op i Operaens foyer 30 minutter før koncertens start.

Til koncerten spilles:

Modest Musorgskij | En nat på Bloksbjerg i Rimskij-Korsakovs udgave

Sergej Prokofjev | Violinkoncert nr. 2

Pause

Dmitri Sjostakovitj | Symfoni nr. 4


Forventet varighed: 2 time(r)

inkl. en pause24.03.2017

Galleri

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?