Eventministeriet præsenterer

Åh Joni! 

Joni Mitchell udløser åh! og wow! hos skuespillerne Tammi Øst og Marie Bach Hansen.

Med ærefrygt og hengivelse længes de helt fan-agtigt både efter at være Joni og at gå ind i hendes sange. At finde deres egne stemmer i sangene og få historierne frem i dem. Multi-musiker Gustaf Ljunggren og trommeslager Emil de Waal arrangerer sangene og akkompagnerer fænomenalt, vibrerende, vildt og blidt.

Tammi Øst og Marie Bach Hansen lærte hinanden at kende, da de spillede Sommeren uden mænd i 2015 på Republique, og i garderoben mødtes de på tværs af generationer om en fælles passion: Joni Mitchell.
Det blev også på Republique at forestillingen så sit lys første gang, i 2016 på den lille Reaktorscene i foyeren. Nu er det så blevet 2017, og de har udvidet med flere numre og er klar til at tage Det Kongelige Teater med storm.

Tammi har fulgt Joni Mitchell hele sit liv, siden hun som 14-årig blev spurgt af de store drenge, om hun ville spille Joni Mitchells sange til deres klassefest. Tammi blev kæreste med en af drengene og forelsket i Joni. Marie lærte først Joni Mitchell at kende som 23-årig og var overrasket over, hvor direkte sangene ramte hende. Hun troede direkte, at det var hende der blev sunget om i nummeret Amelia, hvem kunne det ellers være? Sangene mystificerer hende stadig og hensætter hende i en længselsfuld drømmetilstand. Og det er ikke noget dårligt sted at være, hverken som kvinde eller kunstner.

En aften til alle jer, der også har et blødt punkt for Joni Mitchell. Kom og sig Åh Joni! med os, og syng med fx A case of you, Turbulent Indigo og Yellow taxi og vær lykkelig og længselsfuld sammen med os.


Forventet varighed: 1 time(r)

uden pause28.05.2017 - 30.05.2017


Bikubenfonden støtter Skuespillet, Eventministeriet og Corpus samt udviklingen af Det Kongelige Teater generelt.

Galleri

Pressen skrev

Befriende hyldestkoncert
Man behøver ikke at have tatoveret Joni Mitchells sange i sin sjæl for at nyde den befriende uprætentiøse hyldestkoncert.
/CPH Culture, 2016

CPH Culture