Højskolesangbogen

HØJSKOLESANGBOGEN - UDSOLGT

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

 

Stor teaterkoncert med de hits du kender, dem du elsker og dem du har glemt  

Vi kommer ind i historien, hvor alt er gået galt… helt galt. Danmark er totalt udslettet. Kun ni mennesker har overlevet katastrofen, og nu er det op til denne lille gruppe at genopbygge samfundet.  Og så melder spørgsmålene sig. For hvad er det, der binder os sammen som et folk? Hvad holder os i live? Hvad er du og jeg? Til den monumentale opgave har de kun én ledetråd – de elskede og værdibærende sange i Højskolesangbogen.

Mød de ni overlevende

Introduktion til Højskolesangbogen

I en underholdende og rørende teaterkoncert følger vi de overlevendes lettere håbløse forsøg på at leve deres liv i lykke, harmoni og velbehag. En fysisk og visuel forestilling om det almindelige sølle menneske, når det er mest hjertegribende og elskeligt.

Højskolesangbogen er en forestilling om danskhed, og om alt det, der binder os sammen på tværs af generationer og stand. Om det menneskelige, om liv, død, kærlighed, forelskelse og jalousi. Kort sagt: En historie om, hvor svært det er at vælge den hårde vej og ikke bare gemme sig i sofaen og skrue så højt op for volumen, at det virkelige liv forsvinder.

Der er leget med sangene, som nu overvejende er funderet i folk/rock-genren og klassisk, men de musikalske nyfortolkninger tager ikke noget fra den originale version. Det er genhørs-glæde med nye toner og masser af humor, ånd, mod og åbne hjerter.

Så kom og vær med, når Skuespillets nye, velsyngende ensemble indtager Store Scene. Reumert-vinderen Minna Johannesson har tidligere iscenesat musikforestillingerne Ein Bisschen Frieden og Anne Linnet- teaterkoncerten Jeg er jo lige her. Niels Søren Hansen og Nikolaj Heyman har ny-arrangeret sangene og står sammen som kapelmestre for det seks mand store orkester.

OBS: Der bruges stroboskoplys i forestillingen.

Tak til Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat og Spar Nord Fonden for deres støtte til Højskolesangbogen.


Forventet varighed: 2 time(r) og 45 minutter

inkl. en pause25.11.2016 - 04.02.2017

Iscenesættelse: Minna Johannesson

Scenografi og kostumer: Jonas Fly

Lysdesign: Clement Irbil

Koreografi: Ronni Morgenstjerne

Musikalsk arrangement og kapelmester: Niels Søren Hansen

Musikalsk arrangement og kapelmester: Nikolaj Heyman

Pressen skrev

Fortvivlende godt
(...) en vild, gåsehudsfremkaldende oplevelse. "Højskolesangbogen" er teater, der forvandler. Fortvivlende godt.

/Berlingske, 26. november, 2016.

Medrivende
Så stærkt, sprødt, sjovt og inderligt, at vi som publikum ikke kan andet end at synge med og ellers lade os rive med til steder, hvor man ikke havde troet, de sange kunne føre én hen. (...) Sjældent har jeg set så mange glade ansigter efter en kongelig forestilling. Vi går ud i det danske mørke med smil i hjertet.

/Politiken, 28. november, 2016

Risler frydefuldt ned af ryggen
(...) de (sangene, red.) synges med en insisteren på tekstens meningsfuldhed og med et vokalt overskud og musikalsk akkompagnement, der får det til at risle frydefuldt ned af ryggen.

/Jyllandsposten, 28. november, 2016

Gennemført forestilling
Det her er en forestilling, der absolut taler til dem, der aldrig har været i teatret før. Samtidig med at denne provokationsmættede, men totalt gennemførte, forestilling lader den garvede teatergænger få sig en helt ny og overraskende oplevelse. Stort kompliment for den samlede, men også lidt uhyggelige, oplevelse, der i den grad tager fusen på sangene, og ikke mindst publikum.

/Børsen, 2. december, 2016

Uhyre velsyngende
Samtlige medvirkende er uhyre velsyngende og aldeles uforfærdede, når de kaster sig rundt i den markante scenografi, som kun består af sindssygt mange forskellige og ikke ret pæne sofaer. Et af forestillingens overraskende højdepunkter er ' Re-Sepp-Ten'. Vi er røde, vi er hvide og så videre. Den er ikke i Højskolesangbogen - endnu - men for pokker, den giver en så stærk følelse af fællesskab, at det risler ned ad rygraden.

/Ekstra Bladet, 27. november, 2016

Formidabel, mageløs
Litterært og musikalsk er der ingen ende på Højskolesangbogen. Og trods dystopien og dysterheden i fortællingen er det en på én gang manisk og magisk, konstant bevægelig fest, der går henover scenen i en formidabel, mageløs, humoristisk og betydningsfuld forestilling om os fra Sofalandet.

/Weekendavisen, 2. december, 2016 (Weekendavisen uddeler ikke stjerner)

Overvældende
Man behøver ikke at have gået på højskole for at blive overvældet af den sangskat, der vælter ud over een fra det kongelige skuespilhus' største scene.

/CPH Culture, 26. november, 2016

Berlingske

Politiken

Jyllands-Posten

Børsen

Ekstra Bladet

CPH Culture

Se forestillingen i biografen

Tirsdag den 13. december kan du opleve Højskolesangbogen i en biograf nær dig til KGL Bio. 52 biografer fra Skagen til Tønder og fra Ringkøbing til Rønne viser i løbet af sæsonen en opera, en ballet og et skuespil live fra Det Kongelige Teater. KGL Bio giver publikum langt fra Det Kongelige Teater mulighed for at komme nemt i teatret uden at skulle tage hele turen til København og mulighed for at komme så tæt på kunstnerne, som sad de på første række.

Læs mere om KGL Bio og se hvilke biografer, du kan opleve forestillingerne i her.

Forestillingerne, der vises i KGL Bio i denne sæson er:

La Bohème

Giselle

Højskolesangbogen

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til denne forestilling på udvalgte dage. Brug dit skole-login for at se datoer og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Målgruppe: 8. - 10. klasse og ungdomsuddannelser

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?