Med sne

Med sne

Ny dansk dramatik af Thomas Bendixen

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Tag med på en visuel og sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne 

Hvordan oplever et dement menneske virkeligheden? Hvordan oplever de pårørende det kaos, der følger med diagnosen? Med sne tager favntag med livet, når det bliver allersværest.

En far. En søn. En datter. En neurolog. Faderen får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund, med børnene som magtesløse vidner. I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer, efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber.

Henning Jensen er faderen, der knapt forstår, at han er syg, Maria Rossing og Peter Christoffersen, hans børn. Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en rejse ind i det demente sind.

Instruktør Thomas Bendixen både skriver og instruerer Med sne på baggrund af sin personlige erfaring med demens. Han er kendt for stilsikre iscenesættelser af store klassikere f.eks. Erasmus MontanusFaderen, Vildanden, Den Gerrige og Misantropen alle på Store Scene. Med Med sne vender han tilbage til sine rødder som moderne danser, og skaber en visuel og poetisk udfordrende forestilling.

Turné
Med sne er på turné 6. november – 9. december 2017. Se mere her


Forventet varighed: 1 time(r) og 40 minutter

uden pause26.11.2016 - 28.01.2017

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Videodesign: Kasper Stouenborg

Lysdesign: Mads Nielsen

Koreografi: Edhem Jesenkovic

Galleri

Pressen skrev

De varmeste anbefalinger
Efter forestillingen var slut, og de sidste klapsalver fra den stående applaus var runget ud, kunne jeg for alvor mærke hvor følsom, stemningen var. Sjældent har jeg oplevet en så stærk og skræmmende forestilling. Ingen gik uberørte derfra. (...) De varmeste anbefalinger til ‘MED SNE’, hvor scenografi samt skuespils– og dansepræstationer skaber en oplevelse, der bliver siddende i kroppen lang tid efter.

Scenekanten, 4. december, 2016

Det bedste
Det indtil dato bedste demensteater jeg har set – og faktisk har der været en række fine forestillinger.  ”Med sne” viser på en poetisk og saglig måde den vej, måske 60% af menneskeheden skal gå, når alderen sætter ind i hjerneregionen og lidt efter lidt sløver og udvisker nogle af centrene.

Kulturkupéen, 27. november, 2016

Scenekanten

Kulturkupeen

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?