Røde Orm (Moesgaard)

Storslået vikinge-eventyr for hele familien

90.000 har allerede sikret sig billet

Oplev det storslåede vikinge-eventyr Røde Orm, der udspiller sig under åben himmel ved Moesgaard Museum. 

I et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017 omdannes Moesgaard Museum i sommerperioden i 2017 til en gigantisk scene for fortællingen om Røde Orm.

Røde Orm er en bearbejdelse af Frans G. Bengtssons verdenskendte roman af samme navn. I en eventyrlig og heroisk fortælling følger vi den unge vikingehøvding Røde Orm, der hvirvles ind i religiøse og verdslige magtkampe. Han når både at blive en af den danske Kong Haralds mest trofaste støtter - og tronarvingen Sven Tveskægs værste fjende. Midt i et virvar af magtkampe og syngende sværd tvinges den modige Orm til at satse liv og lemmer i elskovsfuld kærlighed til kongedatteren. Orm er både en kløgtig, snarrådig høvding og en stærk kriger, der ikke går af vejen for et godt slagsmål.

Vikinge-eposset er fortællingen om mænd med stort M, der slås, smadrer, drikker og ler, bagstræberiske magtkampe og ubrydeligt sammenhold fuld af humoristisk mandehørm, der leder tankerne hen på filmdramaer som Ringenes Herre og Game of Thrones.

Musikken til Røde Orm er lavet af Hedningarna - et overvejende svensk band, som blander nordisk folkemusik med elektronisk musik og rock, ofte spillet på instrumenter, som instrumentbyggeren Anders Norudde har skabt for at give bandet dets karakteristiske sound.

Det er en helt særlig forestilling, som udspiller sig i de grønne omgivelser ved Moesgaard. 100.000 publikummer får mulighed for at opleve forestillingen.

Anbefales fra 7 år.

Rundvisning bag scenetæppet

Få en særlig rundvisning og en introduktion til Røde Orm, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen i Moesgaard. Rundvisningen koster 75 kr. Læs mere om rundvisningen her

KØB BILLET

Hermed information om handicapparkeringspladser på Moesgaard:

Vi indretter HC -pladsen så der er plads til 18 biler – heraf 8 ekstra store (de der benyttes af Fiat Ducato´er og lignende). Hvis det ikke er nok, har vi muligheden for at inddrage vores ordinære pladser der ligger lidt længere væk. Fra dem og til forpladsen er der en sti med en hældning der ikke overstiger gældende regler.

Disse parkeringspladser kan ikke forudbestilles.

NYHED! Røde Orm kommer til sjælland i sommeren 2018 - Læs mere her


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause24.05.2017 - 01.07.2017

Iscenesættelse: Frede Gulbrandsen

Scenografi: Eilev Skinnarmo

Kostumedesign: Maria Gyllenhoff

Lysdesign: Thorsten Dahn

Dramatiker: Henrik Szklany

Musik: Hedningarna (Shamanfolk from Scandinavia)

Galleri

Pressen skrev

Voldsomt veloplagt teater
Det er voldsomt veloplagt teater, skrevet, sat op og spillet med et herligt og genrekærligt overskud. Sikke vidunderlige skældsord, rene svovlbyger, mest fra de nedre regioner udvider kraftigt vort ellers velforsynede ordforråd - og sikken scenografi, sikke kostumer. 
/ Nordjyske Stiftstidende, maj 2017

Underholdning af høj klasse
Underholdning af ganske høj klasse; masser af fine onelinere. Og så er der levende heste med. Pruhhh. Som gamle Lorry Feilberg vistnok sagde: Det skal være festligt, folkeligt og fornøjeligt. Og det er det på Moesgaard ved det blå hav under den høje himmel.
/ Politiken, maj 2017


Nordjyske Stiftstidende

Politiken

Børsen

Praktisk info

Program

Køb en programkupon på forhånd og spar 5 kr. på dit program. Ombyt kuponen til et forestillingsprogram, når du skal se forestillingen Røde Orm. Programkuponen koster 55 kroner. Købes programmet på pladsen koster det 60 kr.

Er du valgfri abonnent eller teaterkortholder, får du automatisk 10% rabat på programprisen når du logger ind. Vær opmærksom på at programmet ikke kan købes med rabat på spillestedet.

KØB PROGRAMKUPON

Hvor gammel skal man være?

Røde Orm er en familieforestilling dvs. børn er meget velkomne afhængigt af, hvor følsomme de er overfor lyd, effekter, heste og lign. Det du skal overveje er: Er det for lang tid for dine børn - 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Og er det for sent for dine børn - forestillingen starter først kl. 20.30 og slutter ca. kl. 23. 

Tag højde for vejret

Det kan godt blive koldt, så husk et tæppe og eventuelt regntøj. Du må gerne medbringe paraply, men den må ikke benyttes under selve forestillingen.

Vi følger den lokale vejrudsigt nøje og gennemfører ikke hvis det på nogen måde er farligt for de medvirkende eller publikum. Derfor er vi ikke glade for torden. Regnvejr er ikke rart men det er heller ikke farligt, derfor kan vi godt gennemføre forestillingen selv om det regner lidt. 

Vi tager normalt først stilling til en aflysning lige før forestillingsstart da vejret nogle gange ændrer sig hurtigt, så bliv ikke hjemme, medmindre du modtager besked fra os, om at vi aflyser. Hvis der er udsigt til dårligt vejr, opdaterer vi løbende her på hjemmesiden samt på facebook.

Eventuelle aflysninger vil blive annonceret på hjemmesiden samt sendt på email og sms til billetkøbere. Ved aflysning efter pausen refunderes billetten ikke. Billetgebyr refunderes aldrig.

Parkering

Der etableres ekstra parkeringspladser nord for Moesgaard Museum i forbindelse med Røde Orm. Kommer du i bil vil der derfor være gratis parkeringsmulighed på p-plads ved Ny Moesgårdvej - indkørsel via Emiliedalsvej.

OBS! Der kan ikke køres til den gratis parkeringsplads via den almindelige adgangsvej til Moesgaard Museum ad Moesgård Allé, da Ny Moesgårdvej i retning fra museet er bussluse og derfor ikke er farbar for personbiler.

VIGTIGT! Det er kun muligt at køre til den gratis parkering ved at følge ruten markeret med gul stiplet linje på kortet.

Se kort og hvordan du finder gratis parkeringsplads her

Fra parkeringspladsen er der 7-10 minutters gang ad skovsti til Moesgaard Museum.

Der vil være ind og udstigningsmulighed tæt på museet for biler med passagerer samt dårligt gående. Der er også handicapparkering ved museet.

Parkering tættere på – køb parkeringsbillet

Vil du være sikker på at kunne parkere helt tæt på forestillingsområdet, kan du forhåndsreservere og betale for en p-plads på et særligt parkeringsområde tæt på Moesgaard Museum. Pris for reserveret parkering er 55 kr. inkl. gebyr. Det særlige parkeringsområde åbner kl. 17. Har du reserveret parkering skal du benytte den almindelige adgangsvej til museet via Oddervej/Moesgård Allé og vil få anvist parkering ved ankomst.

Besøger du museet før kl. 17 er der gratis parkering på museets almindelige parkeringspladser og du kan blive holdende under forestillingen.

VIGTIGT! Det er kun muligt at køre til denne parkering ved at følge ruten markeret med blå stiplet linje på kortet.

Se kort over reserveret parkeringsområde og tilkørselsvej

KØB PARKERINGSBILLET

Tag bussen

Bybus 18 Mejlby/Elev kører til Moesgaard Museum fra Aarhus midtby (Park Allé). Der indsættes ekstra busser efter behov.

Regionalbus linje 100
Linje 100 har stoppested på Oddervej i nærheden af museet. Stå af på Oddervej og gå en lille kilometer ad den smukke Moesgård Allé til museet. 

Besøg Moesgaard Museum før forestillingen - få 50% rabat på entreen

Du får halv pris på entreen til Moesgaard Museum, hvis du viser din Røde Orm billet på dagen, hvor du skal se forestillingen. Museet holder åbent til kl. 20 på alle spilledage.  Museets vikingetidsudstilling er i anledning af Røde Orm, blevet udvidet med en ekstra viking, Orm, som gæster kan følge på togt ud i verden. Samtidig kan man få opdateret sin viden om vikingetiden inden aftenens forestilling. Museet viser også særudstillingen Rejsen – en filmudstilling om menneskets grundvilkår. 

Læs mere på www.moesgaardmuseum.dk

Aflysnings- og bytteregler

Du får refunderet billetprisen, hvis aflysningen sker inden påbegyndelsen af første pause. Hvis aflysningen sker efter påbegyndelsen af første pause, får du ikke refunderet din billet.

Billetprisen refunderes automatisk til din kundekonto, hvorfra du kan bruge det refunderede beløb til at købe nye billetter. Ekspeditionsgebyr refunderes ikke.

Hvis du i stedet ønsker at få udbetalt det refunderede beløb til dit betalingskort eller evt. bankkonto, skal du kontakte Det Kongelige Teaters kundeservice via kglteater.dk/refundering

Billetter til teatrets udendørsforestillinger kan alene byttes til samme forestilling og alene til en anden dag, hvis der er ledige pladser. Ombytningen skal ske senest 3 hverdage før forestillingen og kan alene ske på telefon i billetcenterets åbningstid. Ombytningen kan ikke ske via brev eller e-mail. Ved ombytning betales et ekspeditionsgebyr på 15 kr. per ny billet (ekspeditionsgebyr opkræves dog ikke, hvis du er abonnent i sæson 2016/2017).

Parkering refunderes ved aflysning frem til en time før spilletidspunkt.

Pauseservering refunderes ved aflysning inden pausen.

Rundvisninger, Program og Vikingeskrin Refunderes hvis det ikke er udleveret/afholdt inden aflysningen.

Mad og drikke til Røde Orm

Caféen på Moesgaard Museum lukker kl. 16. Ønsker du at købe mad inden Røde Orm kan du bestille en lækker picnicmenu eller en eksklusiv to retters middag inden forestillingen:

Vikingeskrin med lækker menu og picnictæppe

Kan nydes før forestillingen i det fri eller i spiseteltet. Inklusiv Moesgaard picnictæppe.

Indeholder:
Seks eksklusive kolde anretninger med fisk, pølse, salat, ølbraiseret gris, ost og dessert til 1 person samt et blødt og varmt picnictæppe i fleece.

 • Torskebrandade med ærtepuré, ørredrogn, og rugbrødschips
 • Vikingepølse med salat af perlebyg
 • Marineret kartoffelsalat
 • Ølbraisererede svinekæber med spidskål og kerner
 • 2 danske oste med syltede nødder
 • Kraftig chokolademousse med crumble og syltede rabarber

Pris: 240 kr. inkl. gebyr.

Køb Vikingeskrinet her:

KØB VIKINGESKRIN

Drikkevarer i pausen

Køb en pausedrinksbillet på forhånd og gå direkte i spiseteltet i pausen, hvor du kan nyde fri adgang til øl, vin eller vand. Pris 65 kr. inkl. gebyr (gælder for én person).

KØB DRINKSKUPON

Det er også tilladt at medbringe og spise egen mad og drikke på området, dog ikke i restauranten eller på restaurantens område. 
Bemærk at Moesgaard Museum desværre ikke har åbent 19. juni, hvor Røde Orm spiller en ekstra forestilling. Der kan stadig forudbestilles en lækker picnic-menu (et vikingeskrin), som kan nydes inden forestillingen enten udendørs eller i spiseteltet. Skrinet udleveres i publikumsområdet fra kl. 17. 

Eksklusiv to retters vikingemenu

Nyd en lækker to retters middag i museets café, inden I skal se Røde Orm. Menuen skal bookes på forhånd.

 • Forret
  Rimmet laks - rimmet i surmælk/kærnemælk/skyr m. grønt
 • Hovedret
  Porchetta med byg-risotto med løg, friske asparges, svampe, bacon og timian, dertil friskost/kærnemælksost rørt med krydderurter

2 retter inkl. 2 glas husets vin eller 2 glas special-øl
og inkl. adgang til spisetelt i forestillingspausen med fri adgang til øl, vin og vand.

Pris: 360 kr.

For bordbestilling og bestilling af menu Kontakt venligst Moesgaard Museum på 87 39 40 00 eller på booking@moesgaardmuseum.dk

Vikingeskrin for grupper

Er I en gruppe på over 20 personer kan I købe vikingeskrin og samtidig bestille bord i spisetelt. Grupper kan også bestille en to retters vikingemenu i museumscafeen og der kan tilkøbes adgang til VIP telt med snacks og drikkevarer. Adgang til VIP telt koster 85 kr.

For gruppearrangementer - kontakt venligst Moesgaard Museum på 87 39 40 00 eller på booking@moesgaardmuseum.dk

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?