Nøddeknækkeren

Quick Info

Genre: Juleballet.

Niveau: En klassisk familieballet.

Alder: 7+ (mere info)

Oplev den fordi: Tag familien med til alletiders juleballet. For mange er det blevet en tradition, og det bliver først rigtig jul, når familien har været i Det Kongelige Teater.

Så blir’ det endelig jul. Nøddeknækkeren har været opsat et utal af gange i over hundrede år. Alene i USA er den blevet danset af over 120 kompagnier. Der findes endda en ”Barbie in the Nutcracker”-tegnefilm. På Gamle Scene danser vi Balanchines originale version i Anthony Wards magisk hyggelige juleunivers.

Mesterværket Nøddeknækkeren er tilbage. Der er julestemning af højeste karat, når lille Marie begiver sig afsted på en farefuld og magisk rejse sammen med sin prins.

Fantasien og poesien kender ingen grænser, når vi ledsaget af Tjajkovskijs betagende og ikoniske musik føres fra den hyggelige julefest hos familien Stahlbaum til det eventyrlige slaraffenland, hvor alt kan ske.

Den forunderlige fortælling om den magiske nøddeknækker blev oprindeligt skrevet af den excentriske, tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og det var den franske koreograf Marius Petipa, der i 1892 første gang satte trin til historien. Siden er balletten blevet juleklassikeren over dem alle, og George Balanchines mesterlige udgave fra 1954 er den måske ultimative. Balanchines ballet er skabt til og for børn, men samtidig taler den med sin elegante, klassiske koreografi lige så meget til det voksne publikum. En uimodståelig forestilling, der appellerer til enhver, som elsker julen.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Balkonfoyeren 45 minutter før forestillingens start.

Rundvisning før Nøddeknækkeren
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

Turné
Nøddeknækkeren er på turné til Århus 29.- 30. december 2017. Se mere her 

Vi har tidligere annonceret, at Alban Lendorf danser i forestillingen. Alban er desværre skadet og kan derfor ikke optræde.


Forventet varighed: 2 time(r) og 10 minutter

inkl. en pause01.12.2017 - 22.12.2017

Køb program til Nøddeknækkeren

BESTIL PROGRAM

Podcasten Anekdote

Det Kongelige Teater og Audi har sammen skabt et lydunivers, som rækker ud over sæsonprogrammet. Ved at dykke ned i rummet, som findes mellem fiktion og virkelighed, tilføjer Anekdote en ekstra dimension til det Kongelige Teaters scener.

Hør afsnittet om Nøddeknækkeren her:

Hør alle afsnit på anekdote.kglteater.dk eller i iTunes

Lyt i Apple Podcasts

Hør musikken

Ouverture

Danse Russe Trépak

Valse Des Fleurs

Valse Finale Et Apothéose

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales fra 3. - 6. klasse

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her