NIKOLAJ HÜBBES RAYMONDA

★★★★★ Berlingske
★★★★★ Frederiksborg Amt Avis
★★★★★ Kulturkupeen
★★★★★ XQ28.dk
★★★★★ Arbejderen
★★★★★ CPH Post
★★★★★ Børsen

Quick Info

Genre: klassisk ballet. 

Niveau: historieballet til balletkyndige og –interesserede.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Raymonda er sæsonens store, nye kreation af Nikolaj Hübbe og det helt store udstyrsstykke. Del en magisk aften i Det Kongelige Teater med dem, du holder mest af.

Så er der kostumedrama på Gamle Scene! Silkebrokader, pudderparykker og tåspidssko. Nikolaj Hübbe opsætter Raymonda i en helt ny version, der er flyttet frem til 1700-tallets rokoko-raffinementer. Scenograf og kostumedesigner Richard Hudson boltrer sig i den periode, han er allerstærkest i, og giver alle teatrets værksteder en mulighed for at vise, hvad de virkelig kan.  

Raymonda er blandt de store, klassiske værker i den russiske ballettradition. Nu opføres den for første gang i sin helhed i Danmark.

Raymonda er den legendariske koreograf Marius Petipas sidste store værk – en overdådighed af bravurdans. Nikolaj Hübbe har i sin nye udgave valgt at flytte historien fra middelalderen frem til 1700-tallets sydeuropæiske rokoko. Den smukke Raymonda er forlovet med en ungarsk adelsmand, men en maurisk prins forsøger at vinde hendes gunst. Da hun ikke falder for hans bejlen, må han tage hårdere midler i brug, men Raymonda får hjælp fra de højere magter. Raymonda er et spektakulært udstyrsstykke, der bugner af klassisk ballet og karakterdans, pas de deux’er, divertissementer, czardas og mazurkaer – alt sammen til Aleksander Glazunovs fabelagtige musik. Scenografisk har Nikolaj Hübbe allieret sig med Richard Hudson, som også stod for de storslåede scenebilleder til La Bayadère, der var en stor succes for et par sæsoner siden.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Balkonfoyeren 45 minutter før forestillingens start.

Fun fact:
Nikolaj Hübbe har flere gange byttet rundt på tiderne i sine visuelt overdådige balletter. Raymonda foregår oprindeligt i middelalderen, men Nikolaj Hübbe har flyttet den frem til 1700-tallet. Dette er meget typisk for balletmesteren. På samme måde har han flyttet August Bournonvilles hovedværk Napoli frem til 1950’erne og skabt et univers, som trækker tråde til filminstruktøren Fellinis særlige stil. I Hübbes udgave af Svanesøen bliver vi skudt langt ud i fremtiden og ind i et helt filmisk renæssanceunivers med enkelte scifi-elementer. I lignende stil udskifter Nikolaj Hübbe altså i Raymonda den mørke middelalder med oplysningstidens ekstreme luksus.

Åben prøve på Raymonda
Husk at du kan komme til Åben prøve på Raymonda fredag den 3. november kl. 17. Mød Nikolaj Hübbe og Richard Hudson og få en forsmag på den storslåede ballet helt gratis.

Rundvisning før Raymonda
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

Vi har tidligere annonceret, at Alban Lendorf danser i forestillingen. Alban er desværre skadet og kan derfor ikke optræde.

Bemærk! Rollen som Otto danses d. 31/1 af Karl Paquette fra Pariseroperaen.


Forventet varighed: 2 time(r) og 45 minutter

inkl. 2 pauser11.11.2017 - 20.04.2018

Køb program til Raymonda

BESTIL PROGRAM

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales fra 8. klasse og op

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.