Silk & Knife 2
--------------

Beskrivelse: Et bredt indblik i Kyliáns koreografiske virke
Kunstart: Ballet
Spillested: Gamle Scene
Premiere: 30/09 2017

Forsalget er startet! Køb biletter til udvalgte datoer i dag - se her hvilke forestillinger, du også kan købe til.

Quick Info

Genre: Moderne ballet af en af verdens største koreografer Jiri Kylian.

Niveau: Let tilgængelig. Fire små balletter i en.

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: Silk and Knife var en kæmpe publikumssucces i 2008. Ti år senere er den stadig efterspurgt. Kom og vær med til at fejre stjernekoreografen Jiri Kylians 70 års fødselsdag i Den Kongelige Ballet.

Publikum vil ikke slippe Silk & Knife. Selv ti år efter premieren efterspørger bl.a. den danske pop-dronning Medina stjernekoreografen. Balletomaner og helt almindelige danskere har længe givet hende ret. I år er det endelig lykkedes at få hele fire af Jiří Kyliáns balletter op på Gamle Scene.

Sjældent har man oplevet så ekstatisk en stemning, som da Jiří Kyliáns Silk & Knife fejede over Gamle Scene i 2007.

Og sjældent har Det Kongelige Teater fået så mange henvendelser fra publikum, der har ønsket en ny Kylián-forestilling. Her i tiåret for Silk & Knife opfylder vi ønskerne og kan stolte og forventningsfulde præsentere Silk & Knife 2. Kylian fylder også 70 år i 2017, og dermed er denne aften en hyldest til hans samlede virke i anledning af fødselsdagen. Jiří Kylián er en ener og ubetinget en af vores tids allerstørste koreografer – et fyrtårn i den internationale danseverden. Han bruger dansens abstrakte univers til at udforske dybderne i menneskets sjæl. Trin og dans flyder med en sjælden sensualitet og originalitet mellem virkelighed og fantasi, brutalitet og skønhed.

Silk & Knife 2 består af fire balletter, der tilsammen giver et bredt indblik i Kyliáns koreografiske virke. De fire balletter er 27’52”, Falling Angels, Sarabande og Salmesymfoni. 27’52” er et dystert værk om den barbariske skønhed i menneskelige forviklinger, Falling Angels og Sarabande står over for hinanden som en hyldest til henholdsvis den kvindelige og den mandlige danser, mens Salmesymfoni er hypnotisk og spirituel.

Fun fact:
Kylián er en af nutidens største koreografer, men han startede faktisk på akrobatskole i Pragh. Hans mor tog ham med i balletten første gang. Som ni-årig blev han balletelev ved Praghs Nationalteater. I kommunisttidens Tjekkoslovakiet var det nærmest uacceptabelt at en dreng gik til ballet. I 1960erne fik han et legat til Royal Ballet School. I London blev han blandt meget andet påvirket af stilen i Carnaby Street, Beatles og ballet-superstjernerne Rudolf Nurejev og Margot Fonteyn.  Han har i alt koreograferet op mod 100 balletter. Over 70 af dem var til Nederlands Dans Theater, hvor han i mange år var kunstnerisk leder. Kyliáns værker er blevet danset af mere end 80 kompagnier i hele verden. Ud over Stuttgarter Ballett og Nederlands Dans Theater har han kun skabt ganske få værker til andre kompagnier: Pariseroperaen, Tokyo Balletten og Silk & Knife til Den Kongelige Ballet.

kr. 80 kr.-625 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 9 minutter

inkl. 2 pauser 

GAMLE SCENE

Gamle Scene

30.09.2017 - 25.05.2018

Koreografi: Jiri Kylián

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales til ungdomsuddannelser

Vælg dine favoritter fra sidste sæson og få vores anbefalinger.