Silk & Knife 2

Af: Jiří Kylián

Quick Info

Genre: Moderne ballet af en af verdens største koreografer Jiri Kylian.

Niveau: Let tilgængelig. Fire små balletter i en.

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: Silk and Knife var en kæmpe publikumssucces i 2008. Ti år senere er den stadig efterspurgt. Kom og vær med til at fejre stjernekoreografen Jiri Kylians 70 års fødselsdag i Den Kongelige Ballet.

Publikum vil ikke slippe Silk & Knife. Selv ti år efter premieren efterspørger bl.a. den danske pop-dronning Medina stjernekoreografen. Balletomaner og helt almindelige danskere har længe givet hende ret. I år er det endelig lykkedes at få hele fire af Jiří Kyliáns balletter op på Gamle Scene.

Sjældent har man oplevet så ekstatisk en stemning, som da Jiří Kyliáns Silk & Knife fejede over Gamle Scene i 2007.

Og sjældent har Det Kongelige Teater fået så mange henvendelser fra publikum, der har ønsket en ny Kylián-forestilling. Her i tiåret for Silk & Knife opfylder vi ønskerne og kan stolte og forventningsfulde præsentere Silk & Knife 2. Kylian fylder også 70 år i 2017, og dermed er denne aften en hyldest til hans samlede virke i anledning af fødselsdagen. Jiří Kylián er en ener og ubetinget en af vores tids allerstørste koreografer – et fyrtårn i den internationale danseverden. Han bruger dansens abstrakte univers til at udforske dybderne i menneskets sjæl. Trin og dans flyder med en sjælden sensualitet og originalitet mellem virkelighed og fantasi, brutalitet og skønhed.

Silk & Knife 2 består af fire balletter, der tilsammen giver et bredt indblik i Kyliáns koreografiske virke. De fire balletter er 27’52”, Falling Angels, Sarabande og Salmesymfoni. 27’52” er et dystert værk om den barbariske skønhed i menneskelige forviklinger, Falling Angels og Sarabande står over for hinanden som en hyldest til henholdsvis den kvindelige og den mandlige danser, mens Salmesymfoni er hypnotisk og spirituel.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Balkonfoyeren 45 minutter før forestillingens start.

Fun fact:
Kylián er en af nutidens største koreografer, men han startede faktisk på akrobatskole i Pragh. Hans mor tog ham med i balletten første gang. Som ni-årig blev han balletelev ved Praghs Nationalteater. I kommunisttidens Tjekkoslovakiet var det nærmest uacceptabelt at en dreng gik til ballet. I 1960erne fik han et legat til Royal Ballet School. I London blev han blandt meget andet påvirket af stilen i Carnaby Street, Beatles og ballet-superstjernerne Rudolf Nurejev og Margot Fonteyn.  Han har i alt koreograferet op mod 100 balletter. Over 70 af dem var til Nederlands Dans Theater, hvor han i mange år var kunstnerisk leder. Kyliáns værker er blevet danset af mere end 80 kompagnier i hele verden. Ud over Stuttgarter Ballett og Nederlands Dans Theater har han kun skabt ganske få værker til andre kompagnier: Pariseroperaen, Tokyo Balletten og Silk & Knife til Den Kongelige Ballet.

kr. 80 kr.-625 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 10 minutter

inkl. 2 pauser 

GAMLE SCENE

Gamle Scene

30.09.2017 - 25.05.2018

Koreografi: Jiri Kylián

Køb program til Silk & Knife 2

BESTIL PROGRAM

Podcasten Anekdote

Det Kongelige Teater og Audi har sammen skabt et lydunivers, som rækker ud over sæsonprogrammet. Ved at dykke ned i rummet, som findes mellem fiktion og virkelighed, tilføjer Anekdote en ekstra dimension til det Kongelige Teaters scener.

Hør afsnittet om Silk & Knife 2 her:

Hør alle afsnit på anekdote.kglteater.dk eller i iTunes

  

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales til ungdomsuddannelser

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.