Svanesøen

Af Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe

Quick Info

Genre: Klassisk ballet.

Niveau: For balletinteresserede og nybegyndere.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Svanesøen er det helt store balletbrag. Se eller gense Silja Schandorff og Nikolaj Hübbes fantastiske opsætning med fabelagtig dans, futuristisk lyssætningen og overdådige kostumer.

Svanesøen er blevet kaldt verdens mest bevægende ballet. Det bliver ikke større end Den Kongelige Ballets magiske balletbrag på Operaen. 

Svanen er et af de mest elegante dyr, der findes, og det var en genistreg, da man sidst i 1800-tallet fandt på at lade balletdanserinderne med deres lange lemmer og svungne former illudere svaner i Svanesøen. Balletten er nu mere end 100 år gammel, men den går aldrig af mode.

Den unge, søgende prins Siegfried forelsker sig i den yndigste, hvide svaneprinsesse, Odette, men lader sig også lokke af hendes sorte modsætning Odile; den ene er renhed og poesi, den anden er forførelse og fordærv. Det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mellem det gode og det onde, kærlighed og had.

Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe har sat trin til Pjotr Tjajkovskijs udødelige musik, Mikki Kunttu har skabt en minimalistisk og futuristisk lyssætning som den buldermørkeste science fiction, og Mia Stensgaard har skabt de overdådige kostumer.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Operaens foyer 45 minutter før forestillingens start.

Koreografi: Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe efter Marius Petipa og Lev Ivanov (prinsens solo i første akt af Erik Bruhn, ungarsk og neapolitansk dans af Gregory Dean, russisk og spansk dans af Oliver Starpov)
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi, lys- og videodesign: Mikki Kunttu
Kostumer: Mia Stensgaard
Videografik: Greenwall Designs AB/David Nordström & Victor Rundlöf
Dirigent: Jakob Hultberg

Rundvisning før Svanesøen
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

kr. 150 kr.-825 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause 

OPERAEN

Operaen, Store Scene

10.02.2018 - 03.06.2018

Køb program til Svanesøen

BESTIL PROGRAM

Hør musikken

Danse des Coupes

Scène

Valse

Pas de deux

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefales fra 9. klasse og op

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.