Kapelkoncert med Hartmut Haenchen

 


Kapelkoncert med Hartmut Haenchen
---------------------------------

Beskrivelse: Symfonikoncert #4
Kunstart: Kapel
Spillested: Operaen
Dato: 08/05 2018 kl.19.30

To værker med store følelser på spil sætter sæsonpunktum for Det Kongelige Kapels koncertserie.

Sæsonens sidste koncert i Det Kongelige Kapels koncertserie sætter to meget forskellige komponister stævne – Sjostakovitj og Brahms. De levede i forskellige tidsaldre, deres musik har forskellige udtryk, men én ting binder koncertens to værker sammen: Begge giver et dramatisk indblik i komponisternes glæder og sorger.

Sjostakovitj levede det meste af sit kunstnerliv i skyggen af det sovjetiske styre. Da han i 1966 fyldte 60 år, var han mærket af årtiers psykisk og politisk pres, hvilket høres i hans musik. I hans Cellokoncert nr. 2 er stemningen på én gang rørende, mørk og ildevarslende og udtrykker den tristhed, som havde lagt sig over komponisten, der ikke kunne slippe sin dybeste kunstneriske frihed løs.

Brahms var forskånet for censur. Hans begrænsninger kom indefra, idet han følte, at han arbejdede i skyggen af den store mester Beethoven. Tolv år tog det ham at gøre sin første symfoni færdig; et værk, der i teknisk ekspertise og følelsesfuldhed kunne – hvis det var et skuepil – sidestilles med Shakespeares Kong Lear og Goethes Faust.

Det er den tysk fødte cellist Jan Vogler, der er solist ved Sjostakovitj cellokoncert. Hans karriere har bragt ham forbi berømte dirigenter og internationalt anerkendte orkestre rundt omkring i verden, som New York Philharmonic, Leipzig Gewandhaus Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin og London Philharmonic Orchestra. Hans stærke kunstneriske fundament har gjort det muligt for ham at udforske grænserne for hans lyd og vedligholde en løbende musikalsk dialog med samtidige komponister og kunstnere.

Program:

Carl Nielsen: Maskarade Ouverture

Dmitri Sjostakovitj : Cellokoncert nr 2, op. 126

Pause

Johannes Brahms : Symfoni nr 1 c-mol , op. 68

Ekstranumre

Johannes Brahms: Ungarsk Dans no.5

Franz Schubert: Rosamunde, D.797
Forventet varighed: 2 time(r)

inkl. en pause08.05.2018

Køb program til Kapelkoncert med Hartmut Haenchen

BESTIL PROGRAM

GALLERI