Barberen i Sevilla

Barberen i Sevilla

★★★★★★ kulturtid.dk
★★★★★ Berlingske
★★★★★ Frederiksborg Amts Avis
★★★★★ Kulturkupeen.dk
★★★★ Kristelig Dagblad
★★★★ Børsen
♥︎♥︎♥︎♥︎ Politiken

Quick Info

Genre: En løssluppen operakomedie i to akter. 

Niveau: Enkel iørefaldende musik uden dikkedarer og en perfekt illustration af den såkaldte bel canto-stil, der i særlig grad viser den menneskelige stemmes skønhed.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Det er Martin Lyngbos debut som operainstruktør og fordi det er iscenesat med inspiration fra stumfilmens storhedstid i 1910’erne.

Den Reumertvindende skuespilinstruktør Martin Lyngbo debuterer som operainstruktør med Rossinis elskede barber fra Sevilla.

I Martin Lyngbos fortolkning er Barberen i Sevilla en fortælling om kærlighed og medmenneskelighed i en tid fyldt med tyranni. Der er kaos og kærlighed, hævn og hyldest, stolthed og skam, fest og fiasko akkompagneret af latter, smil, vrede og ærgrelse. Alle har deres egen dagsorden, alle kæmper for overlevelse, menneskelighed, kærlighed. Det hele er iscenesat med kærlighed til Pierre Beaumarchais oprindelige skuespil fra 1773 og inspiration fra stumfilmens tidlige storhedstid i 1910’erne.

En operaoplevelse for både operajomfruen og den garvede operakender, der vil se en af de store klassikere i nye klæder.

Barberen i Sevilla synges på italiensk med danske overtekster, der projiceres.

Bemærk! Vincenzo Milletarì dirigerer 17. marts, 6. og 13. april, 15. maj samt 6. juni. Alle andre forestillinger dirigeres af Michael Hofstetter.

Rundvisning før Barberen i Sevilla
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

Med en billet til aftenens forestilling kan du få en gratis introduktion.
Før hver operapremiere og -repremiere er der mulighed for at få en gratis introduktion til forestillingen i Operaens foyer 75 minutter inden forestillingens start. Introduktionen varer 45 minutter.

På øvrige forestillinger er der introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter.

Ung i Operaen
Tag din ven, kollega, kæreste eller søskende i hånden og grib en unik mulighed for at opleve opera udelukkende i selskab med andre unge i byens bedste plyssæder. I kan dresse helt op, helt ned eller bare hænge ud. Der er ikke nogen rigtig måde, at gå i Operaen på. Men husk, at det kun er for jer mellem 15 og til og med 30 år. Billetterne til disse særlige aftener koster kun 150,- pr. stk.

29. maj kl. 20, Barberen i Sevilla
- En nonstop sjov og løssluppen klassisk operakomedie i to akter.


Forventet varighed: 2 time(r) og 45 minutter

inkl. en pause27.01.2018 - 08.06.2018

Køb program til Barberen i Sevilla

BESTIL PROGRAM

Hør uddrag fra operaen

Ouverture

Figaro fortæller om sit lykkelige liv som barber i byen.

Grev Almavivas serenade havde den ønskede virkning – Rosina er forelsket. 

Uddrag fra indspilning på DECCA med bl.a. Leo Nucci og Cecilia Bartoli.

Podcasten Anekdote

Det Kongelige Teater og Audi har sammen skabt et lydunivers, som rækker ud over sæsonprogrammet. Ved at dykke ned i rummet, som findes mellem fiktion og virkelighed, tilføjer Anekdote en ekstra dimension til det Kongelige Teaters scener.

Hør afsnittet om Barberen i Sevilla her:

Hør alle afsnit på anekdote.kglteater.dk eller i iTunes

Lyt i Apple Podcasts

Ekstramateriale

Vidste du, at Barberen i Sevilla blev buh'et ud til urpremieren, men allerede ved næste forestilling blev en kæmpe succes? Eller at den er udtænkt, skrevet, indstuderet og sat i scene på bare 24 dage? Læs mere om det og meget andet i ekstramaterialet.

Ekstramateriale

Galleri

Foto: Miklos Szabo

Pressen skrev

’Publikum nyder den nyeste udgave af Rossini-operaen »Barberen i Sevilla« som en gennemarbejdet, detaljerig og meget indtagende stumfilm!’

/ Frederiksborg Amtsavis, januar 2018

’Man smiler fra først til sidst: Smiler fjoget over Rossinis musik og den skrupskøre handling. Smiler saligt over skønsangen fra Rosina og Figaro og næsten alle de andre. Smiler lettet over de utrolig smukke kostumer og kulisserne a la klassiske stumfilm.’

/Berlingske, januar 2018 

’Tekster projiceret direkte op på murene i et sort-hvidt, Buster Keaton-agtigt univers gør Det Kongelige Teaters nye udgave af Rossinis 'Barberen i Sevilla' lige til at gå om bord i.’

/Politiken, januar 2018 

’ skæg og seværdig forestilling… Martin Lyngbos Stumfilmsvinkel passer fortrinligt til Barberen i Sevilla’

/Kristeligt Dagblad, januar 2018

’Det er svært ikke at blive lidt glad i låget af!’

/Børsen, februar 2018

Kulturtid.dk

Frederiksborg Amts Avis

Berlingske

Kulturkupeen

Politiken

Kristeligt Dagblad

Børsen

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet til ungdomsuddannelser

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her