Barberen i Sevilla
Il barbiere di Siviglia
-----------------------

Beskrivelse: En fortælling om medmenneskelighed i en tid fyldt med tyranni
Kunstart: Opera
Spillested: Operaen
Premiere: 27/01 2018

Quick Info

Genre: En nonstop sjov og løssluppen klassisk operakomedie i to akter. 

Niveau: Enkel iørefaldende musik uden dikkedarer og en perfekt illustration af den såkaldte bel canto-stil, der i særlig grad viser den menneskelige stemmes skønhed.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Det er Martin Lyngbos debut som operainstruktør og fordi det er iscenesat med inspiration fra stumfilmens storhedstid i 1910’erne og 1920’erne.

Der kommer fart over feltet, når den Reumertvindende skuespilinstruktør Martin Lyngbo debuterer som operainstruktør og kaster sig over Rossinis elskede barber fra Sevilla.

I Martin Lyngbos fortolkning er Barberen i Sevilla en fortælling om medmenneskelighed i en tid fyldt med tyranni, hvor alle har deres egen dagsorden. Der er kaos og kærlighed, hævn og hyldest, stolthed og skam, fest og fiasko akkompagneret af latter, smil, vrede og ærgrelse. Det hele iscenesat med ærbødighed og inspiration fra stumfilmens storhedstid i 1910’erne og 1920’erne.

En operaoplevelse for både operajomfruen og den garvede operakender, der vil se en af de store klassikere i nye klæder.

Barberen i Sevilla synges på italiensk med danske overtekster.

Rundvisning før Barberen i Sevilla
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

Med en billet til aftenens forestilling kan du få en gratis introduktion.
Før hver operapremiere og -repremiere er der mulighed for at få en gratis introduktion til forestillingen i Operaens foyer 75 minutter inden forestillingens start. Introduktionen varer 45 minutter.

På øvrige forestillinger er der introduktion i Operaens foyer 30 minutter før forestillingens start. Introduktionen varer 10 minutter.

Ung i Operaen
Tag din ven, kollega, kæreste eller søskende i hånden og grib en unik mulighed for at opleve opera udelukkende i selskab med andre unge i byens bedste plyssæder. I kan dresse helt op, helt ned eller bare hænge ud. Der er ikke nogen rigtig måde, at gå i Operaen på. Men husk, at det kun er for jer mellem 15 og til og med 30 år. Billetterne til disse særlige aftener koster kun 150,- pr. stk.

8. november kl. 20, Rigoletto - Et drama med stærke og rørende følelser. Indeholder noget af operahistoriens smukkeste musik og en af de mest kendte operaarier.

29. maj kl. 20, Barberen i Sevilla
- En nonstop sjov og løssluppen klassisk operakomedie i to akter.

kr. 150 kr.-925 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter

inkl. en pause 

OPERAEN

Operaen, Store Scene

27.01.2018 - 08.06.2018

Instruktør: Martin Lyngbo

Dirigent: Michael Hofstetter

Scenografi og kostumer: Rikke Juellund

Lysdesign: Ulrik Gad

Dramaturg: Henrik Engelbrecht

Køb program til Barberen i Sevilla

BESTIL PROGRAM

Hør uddrag fra operaen

Ouverture

Figaro fortæller om sit lykkelige liv som barber i byen.

Grev Almavivas serenade havde den ønskede virkning – Rosina er forelsket. 

Uddrag fra indspilning på DECCA med bl.a. Leo Nucci og Cecilia Bartoli.

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet til ungdomsuddannelser

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her