La Traviata

Besøg af Den Jyske Opera

Quick Info

Genre: En romantisk tragedie i tre akter baseret på en sand historie. 

Niveau: En historie alle kan relatere til og italiensk musik, der flyder som en let perlende prosecco.

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Det er en smuk tåreperser om en kvinde, der må forlade den eneste mand, hun nogensinde har elsket. Og fordi det er en af de helt store klassikere i operarepertoiret.

Verdis mesterværk, La Traviata, er en af de smukkeste operaer, der er skrevet, og Violetta Valéry en af operahistoriens største heltinder.

Den smukke og karismatiske prostituerede Violetta Valéry fra Paris står over for et skelsættende valg: penge eller kærlighed? Violetta vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo Germont, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser.

Den Jyske Operas nye iscenesættelse af La Traviata instrueres af Lothar Krause, som er en af Tysklands meget talentfulde unge instruktører. Sammen med dirigent Tecwyn Evans står han for at bringe det smukke og intense drama til live.

Mens Lothar Krause får sin debut på Den Jyske Opera, er dirigent Tecwyn Evans allerede et kendt ansigt: I 2016 dirigerede han Madama Butterfly, og i foråret 2017 dirigerede han 70 års opera for Den Jyske Opera, som begge kunne opleves på Det Kongelige Teater.

Opføres på italiensk med danske overtekster.

Få en gratis introduktion til forestillingen i Balkonfoyeren kl. 19.00-19.15.

Forestillingsprogram kan downloades gratis på http://program.jyskeopera.dk/ til smart phone eller computer. Trykprogram sælges for 10 kr.

Medvirkende: 
Elin Pritchard: Violetta
Jung Soo Yun/Adam Frandsen: Alfredo Germont
Trond Halstein Moe/Fabio Previati: Giorgio Germont
Lothar Krause: Instruktør
Tecwyn Evans: Dirigent
Annette Mahlendorf: Scenograf og kostumedesigner
Den Jyske Operas Kor
Copenhagen Phil


Forventet varighed: 2 time(r) og 15 minutter

inkl. en pause07.03.2018 - 08.03.2018

Køb program til La Traviata

BESTIL PROGRAM

Galleri

Pressen skrev

I hvert fald står det fast, at denne udgave af Verdis ’La traviata’ har skiftet vaselinen på kameralinsen ud med et nøgternt teaterblik på den tragiske historie om en kvinde, der lever og dør på mænds nåde i en verden styret af mænd.

/ Politiken, februar 2018

Politiken

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.