Rigoletto - ung i operaen

Rigoletto

UNG I OPERAEN
FOR ALLE FRA 15 - 30 ÅR

★★★★★★ Berlingske
★★★★★ Out & About Online

Af: Giuseppe Verdi

Er du mellem 15 og til og med 30 år kan du denne aften opleve en storslået opera for kun 150,- kr.

Når rullegardinet bliver trukket ned og lukker af for den eneste solstråle i tilværelsen og man samtidig konstant skal slås for at blive anerkendt for det man er, skal der mere end almindelige menneskekræfter til for ikke at ryge ud i vanviddets afgrund.

Det er temaet i Rigoletto en af Verdis helt store triumfer og en evigt aktuel publikumsfavorit siden urpremieren i 1851.

Den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto kæmper indædt for at blive respekteret. Han har ét lyspunkt i livet – sin elskede datter Gilda. Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende fra livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større tag i ham. 

Den tyske instruktør Aniara Amos, der tidligere har instrueret Don Juan og The Fairy Queen på Gamle Scene, vender tilbage til Det Kongelige Teater med en ny foruroligende fortælling i et skørt og vanvittigt David Lynch-univers fuld af billeder, kunst og et helt nyt greb på den klassiske og elskede historie.

Rigoletto synges på italiensk med danske overtekster.

Introduktion
En halv time inden forestillingsstart er der introduktion til aftenens opera, musikken, oprindelsen og relevansen. Sæt dig med en kop kaffe eller et glas vin og lad dig forundre og underholde. Der er mulighed for at stille spørgsmål til og gå i dialog omkring aftenens forestilling.

Ung i Operaen er kun for dig som er mellem 15 og til og med 30 år - husk legitimation.

Tak til A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal for deres støtte.


Forventet varighed: 2 time(r) og 35 minutter

uden pause08.11.2017

Galleri

Pressen skrev

Omfanget af detaljer er markør nummer ét for forskellen på kunst og plattenslageri. Jo større kunstværk, desto flere og vigtigere er dets detaljer. Mesterværker har ingen ligegyldige detaljer overhovedet.

»Rigoletto« på Operaen hører i den forstand til mesterværkerne.

/ Berlingske, september 2017

'En nyfortolkning i et andet univers end forventet... Mor dig eller forarg dig.'

/ Out & About Online, september 2017

’Tæt på genialt…man bør se den. Før eller siden.’

/ Information, september 2017

Berlingske

Out and About

Test dig selv!

Hvilken forestilling skal du se? Svar på 6 spørgsmål og få svaret.