Rigoletto
---------

Beskrivelse: Historien om at slås for at blive anerkendt for det man er
Af: Giuseppe Verdi
Kunstart: Opera
Spillested: Operaen
Premiere: 10/09 2017

Forsalget er startet! Køb biletter til udvalgte datoer i dag - se her hvilke forestillinger, du også kan købe til.

Quick Info

Genre: En dramatisk tragedie i tre akter.

Niveau: Klassisk opera i en moderne forklædning med både psykologisk fordybelse og umiddelbar nydelse. 

Alder: 11+ (mere info)

Oplev den fordi: Følelserne er stærke og rørende i Rigoletto og operaen rummer noget af det smukkeste musik og en af de mest kendte operaarier – ’La donna è mobile’ (kvinder er lunefulde).

Når rullegardinet bliver trukket ned og lukker af for den eneste solstråle i tilværelsen og man samtidig konstant skal slås for at blive anerkendt for det man er, skal der mere end almindelige menneskekræfter til for ikke at ryge ud i vanviddets afgrund.

Det er temaet i Rigoletto en af Verdis helt store triumfer og en evigt aktuel publikumsfavorit siden urpremieren i 1851.

Den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto kæmper indædt for at blive respekteret. Han har ét lyspunkt i livet – sin elskede datter Gilda. Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende fra livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus, og i mareridtsagtige hallucinationer genoplever han denne begivenhed, mens sindssygen får stadig større tag i ham. 

Den tyske instruktør Aniara Amos, der tidligere har instrueret Don Juan og The Fairy Queen på Gamle Scene, vender tilbage til Det Kongelige Teater med sit karakteristiske, eventyrlige udtryk. Denne gang med sin første forestilling i Operaen.

Rigoletto synges på italiensk med danske overtekster.

Rundvisning før Rigoletto
Få en introduktion bag scenetæppet, og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 80 kr. Læs mere om rundvisningen her.

kr. 150 kr.-925 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 10 minutter

inkl. en pause 

OPERAEN

Operaen, Store Scene

10.09.2017 - 21.11.2017

Instruktør: Aniara Amos

Scenograf: Aniara Amos

Dirigent: Paolo Carignani

Dirigent: Robert Houssart

Kostumedesign: Jorge Jara

Lysdesign: Anders Poll

Korsyngemester: Denis Segond

Galleri

Info til skoler

Der kan købes skolebilletter til generalprøven på denne forestilling. Brug dit skole-login for at se spilledatoen og booke billetter til din klasse. Har du ikke et skole-login, så læs mere om, hvordan du bliver oprettet her.

Anbefalet til ungdomsuddannelser

Vælg dine favoritter fra sidste sæson og få vores anbefalinger.