And Then There Was Silence

And Then There Was Silence

Jan Grarup og DIGNITY udfordrer julehyggen

Der bliver ikke meget julehygge, når Jan Grarup til fordel for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur fylder Operaen d. 6. december med billeder fra sin lange karriere som krigsfotograf i verdens brændpunkter.

Med afsæt i bogen 'And Then There Was Silence' tager Grarup publikum med på en rejse til frontlinjen af de sidste tre årtiers krige, konflikter og humanitære katastrofer. Med billeder i op til 9 x 16 m bliver det umuligt at ignorere den desperation, lidelse og værdighed de viser.

Arrangementet er en totaloplevelse helt uden dansk sidestykke, og selvom stemningen bliver alt andet end julet, kan alle gæster indtage deres pladser i salen med god samvittighed. Overskuddet fra billetsalget går nemlig til et godt formål, idet aftenen bliver afholdt til fordel for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur. Organisationen allierer sig ofte med markante kunstnere og personligheder for at sætte fokus på kampen mod tortur og rejse midler til behandlingen af torturofre og flygtninge, der lever med svære traumer.

Traumer, som mange af Jan Grarups billeder illustrerer, og som han også selv har haft meget tæt inde på livet - så hvorfor udsætter han selv sig for fare gang på gang? Som en del af oplevelsen vil publikum få mulighed for at lære den private Jan at kende, når journalist og moderator Mette Walsted Vestergaard på scenen spørger ind til de personlige konsekvenser af livet i frontlinjen.

Konsekvenserne af livet i frontlinjen kender den dansk-syriske læge Haifaa Awad også til. Den 6. december vil hun gøre Jan Grarup selskab på Operaens store scene og læse op fra den dagbog hun skrev, mens hun arbejde som frivillig læge under krigen i Syrien.

Jan Grarup er blevet hædret med mange prestigefyldte priser fra både foto-branchen og humanitære organisationer. Blandt andet 8 World Press Photo-priser, UNICEF, W. Eugene Smith Foundation for Humanistic Photography, Oskar Barnack Prisen, POYi og NPPA.

VIGTIGT: Dørene til Operaens foyer åbner kl. 18.00 og foredrag/forestilling i den store sal starter kl. 20.00.
Der vurderes at det tager 30-45 minutter at se udstillingens fotos, men der kan forventes kø fra omkring kl. 19.

NB.:
- Der bliver vist meget stærke billeder under arrangementet. Det frarådes derfor at børn under 15 år deltager.

- Foredraget er på dansk / the talk is in Danish


Forventet varighed: 4 time(r)

inkl. en pause06.12.2017

Video