Møller & Larsen - i døden kan alt ske

Quick Info

Genre: Raffineret samtaledrama med dokumentarisk twist.  

Alder: 15+ (mere info)

Oplev den fordi: Møller & Larsen er et nyt, semibiografisk indspark i en af Danmarkshistoriens største arkitektoniske sammenstød, hvor penge, ære og stædighed til sidst gjorde samarbejde umuligt.

To mænd, to visioner, én bygning. Frit efter fantasien giver Møller & Larsen et bud på, hvad der egentlig skete, da Operaen skulle bygges – ny dramatik af Jakob Weis

Begge var de mænd af princip, integritet og ambition. Nu mødes forretningsmanden Møller og arkitekten Larsen på scenen som to spøgelser, der aldrig får fred. Her er intet glemt, intet tilgivet. Den hvileløse kamp raser om, hvem der havde ret, og hvem der havde uret, om hvem der gav ordrer, og hvem der ikke fulgte dem, om glasfacader der skulle have været i sten, om rettidig omhu, og, måske endnu mere eksistentielt, hvad højden bør være på et anstændigt toilet?

Men pludselig, dér et sted bag alle mundhuggerierne, aner vi noget nyt. Måske er det lyden af et venskab? Af sorg? Af ærgrelse og ønsket om at gøre det hele om igen? For der var i hvert fald noget der gik til grunde. Og som natten går, og lydene står tydeligere frem, forstår vi omfanget af et slægtskab og en samhørighed, som denne verden aldrig så mage. Som syntes så indlysende og logisk, men som også, som så mange gange før, måtte opløses af den forfængelighed store mennesker besættes af - i øjeblikket før døden.

Møller & Larsen spilles af to af dansk teaters stærkeste skuespillere, Flemming Enevold og Søren Sætter-Lassen. Forestillingen instrueres af manden bag en håndfuld af Det Kongelige Teaters største klassiske successer, Thomas Bendixen. Stykket skrives af prisvindende dramatiker Jakob Weis, der tidligere har vist, hvordan biografisk materiale kan omsættes til dybt vedkommende dramatik. Senest med Toves værelse, der havde Tove Ditlevsen som omdrejningspunkt. Møller og Larsen er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL Dansk. KGL Dansk er støttet af Augustinus Fonden og Bikubenfonden.

Bemærk: På grund af sygdom spilles rollen som Henning Larsen ikke af Henning Jensen men af Flemming Enevold resten af spilleperioden.

Forestillingen spiller også i sæson 2018/2019.


Forventet varighed: 1 time(r) og 35 minutter

uden pause09.03.2018 - 23.05.2018

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Scenografi og kostumer: Karin Betz

Lysdesign: Clement Irbil

Dramatiker: Jakob WeisForestillingen er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL Dansk

Ekstramateriale

Her kan du bliver kloger på de faktuelle omstændigheder der ligger til grund for dramaet. Se fakta om Operaens tilblivelsesproces, interview med Mærsk, film om Henning Larsen, læs om dramatikeren og meget mere.

EKSTRAMATERIALE

Galleri

Fotos: Natascha Thiara Rydvald

Pressen skrev

Glimrende!
Uforskammet veloplagt: Ideen bag "Møller og Larsen" på Det Kgl. Teater er lige så enkel som smågenial. Henning Jensen og Søren Sætter-Lassen leverer begge glimrende præstationer i operafejde-drama
/Politiken

Geniale skuespillere
”Møller og Larsen” lever takket være begavede og ret geniale skuespillere og en nedtonet instruktion. Søren Sætter-Lassen, Henning Jensen og Amanda Collin giver ordene krop og sjæl, så aftenen bliver interessant.
/Kulturkupéen

Tilpas spids
Et topmøde i mandig skuespilkunst fodret af dramatikeren Jakob Weis' tilpas spidse replikker.
/CPHCulture

Fornøjeligt
Med to glimrende hovedpersoner bliver det fornøjeligt at følge Jakob Weis' frie fantasi om deres forbindelse.
/Frederiksborg Amtsavis

Dramatisk
Det dramatiske opgør mellem Mærsk McKinney Møller og Henning Larsen om Opera-byggeriet på Holmen er blevet en munter farce på Det Kgl.
/GregersDH

Politiken

Kulturkupeen

CPH Culture

Frederiksborg Amts Avis

GregersDH

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her