ALADDIN

Christian Lollikes vilde lystspil frit efter Oehlenschläger

Aladdin aktualiseret med nutidens diskussioner.

Det Kongelige Skuespil har inviteret instruktør og dramatiker Christian Lollike, der i sæson '16-17 med stor succes lavede samtidsfortolkningen af Holbergs Erasmus Montanus på Aarhus Teater, til at løfte Oehlenschlägers Aladdin ind på scenen igen.

Oehlenschläger hentende inspirationen til Aladdin fra 1001 nats eventyr, der er fyldt med afhuggede hoveder, voldtægter, kærlighed, liderlighed – liv og død.

Lollike aktualiserer Aladdin med nutidens diskussioner om retningsløshed, religiøsitet og sex før ægteskabet. Samtidig lever eventyret og sanseligheden i Franciska Zahles kostumer og scenebillede ledsaget af DJ Turkman Souljahs musik.

Det var det farvestrålende Mellemøsten, der tiltrak den unge Oehlenschläger. Han mente, at vi i det kolde nord havde noget at lære.

I dag må vi spørge os selv, hvilke historier vi har brug for at fortælle for at forstå, hvem vi er? Havde Oehlenschläger ret til at skildre et Orienten, han aldrig havde besøgt? Og kan vi overhovedet fortælle historier om nogen uden at træde andre over tæerne?

Aldersanbefaling: +15 år

Oehlenschlägers Aladdin er bearbejdet af Christian Lollike og SORT/HVID (Dennis Meyhoff Brink, Jørn Bjerre, Zaki Youssef, Sigrid Johannessen, Nazila Kivi) i samarbejde med skuespillerne.

kr. 100 kr.-490 kr.


Forventet varighed: 2 time(r) og 10 minutter

inkl. en pause 

SKUESPILHUSET

Skuespilhuset, Store Scene

21.09.2018 - 03.11.2018

Iscenesættelse: Christian Lollike

Scenografi og kostumer: Franciska Zahle

Lysdesign: Jonas Bøgh

Komponist: DJ Turkman Souljah

Koreografi: Kitt Johnson

Lyt til podcasten Store Scener

Sammen med Audi Danmark har vi lavet podcastserien Store Scener, hvor teatrets kunstnere giver en kort introduktion til udvalgte forestillinger. I dette afsnit fortæller instruktør Christian Lollike om Aladdin, og han udpeger den scene, som han synes, du skal lægge særligt mærke til, når du ser forestillingen. Så du kan komme i den rette stemning på din vej til teatret. God fornøjelse.

Lyt i Apple Podcasts

Galleri

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her