AMADEUS

Mozarts storhed og fald
Årets største musikoplevelse på Gamle Scene

Mozarts musik foldes ud live af dansere, sangere og Det Kongelige Kapel.

Wien 1781. Rygterne er løbet i forvejen, da hofkomponisten Salieri for første gang møder den unge Mozart. Salieri indser, at den infantile og utilpassede Mozart er begavet med et unikt musikalsk geni. Salieri beslutter sig for at nedkæmpe geniet for at redde sig selv.Mozart forstår ikke magtens spil ved hoffet – og går til grunde.

Peter Schaffers nyklassiker Amadeus havde danmarkspremiere i 1982 på Det Kongelige Teater, men er ikke mindst kendt fra Milos Formans filmversion fra 1984. Stykket vækker stærk genklang i vor tid med sin diskussion om talent og X Factor og med sin historie om, hvad der sker, når samfundets systemer forsøger at kvæle kunstens stemme.

Teaterchef Kasper Holten iscenesætter denne unikke introduktion til Mozarts musik og forener kunstarterne på den vidunderlige Gamle Scene. Søren Sætter-Lassen står i den enorme rolle som Salieri over for det unge stjerneskud Simon Bennebjerg som Mozart.

kr. 100 kr.-760 kr.


Forventet varighed: 3 time(r)

inkl. en pause 

GAMLE SCENE

Gamle Scene

18.01.2019 - 17.02.2019

Iscenesættelse: Kasper Holten

Oversættelse: Kasper Holten

Scenografi og kostumer: Maja Ravn

Lysdesign: Bruno Poet

Koreografi: Signe Fabricius

Galleri

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her