KONG ARTHUR

Moesgaard Museum
Sommeren 2019
 

FÅ BESKED NÅR BILLETSALGET ÅBNER - KLIK HER

Eventyr i bredformat for hele familien

To år efter kæmpesuccesen Røde Orm er Det Kongelige Teater klar med den næste udendørsforestilling på Moesgaard. I sommeren 2019 vil legenden om Kong Arthur indtage Moesgaard med et spektakulært actionbrag, hvor troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser sætter scenen for kampen mellem det gode og det onde.

Over 90.000 oplevede forestillingen i Ulvedalene i 2016. På Moesgaard er der hver aften plads til 3600 publikummer. De vil opleve højspændt drama, drabelige slag og magisk underholdning i det helt store format med kæmpe scenografi, vilde kostumer og mere end 200 medvirkende på scenen i skikkelse af skuespillere, heste og statister.

Historien
Kong Arthurs England er i forfald. Ridderne af Det Runde Bord er udenlands på jagt efter gralen, og magikeren Merlin har ikke vist sig i mange år. Nu rygtes det, at Englands plageånd, dragen Belvarg, er blevet set i nærheden af Camelot, og Morgana Le Fey, som Kong Arthur oprindeligt bortviste fra sit kongerige, dukker op for at indvie sin søn Mordred i den sorte magi.

Kong Arthur er alene. Han har kun sværdet Excalibur, som han engang hev op af stenen, da han var en værdig konge, hyldet af folket og elsket af sin dronning Guinnevere.

Men det er alt sammen mange år siden.

Kong Arthur skal genoprejse sit tabte England. Han skal besejre dragen Belvarg, der har spredt sin sorte magi ud over landet, og han skal genvinde Guinneveres kærlighed. Det hele hviler på Kong Arthur nu. Og alle siger, at han er ved at blive gal.

Kong Arthur er dramaet om alle de kendte og elskede Arthur-eventyr og legender, placeret helt ude på kanten af Moesgaards mørke. En fortælling om undergang og frelse - og sværdet i stenen.

Egnet til børn fra 7 år

Pressen skrev

Magasinet KBH, 26. maj 2016

"Sim-sa-la-bims! Der er magi i luften og action i skovreviret på vanligt storslået manér, når Det Kongelige Teater for syvende gang byder på actionteater for hele familien i Ulvedalene."

Kristeligt Dagblad, 27. maj 2016

"(...)en helt unik oplevelse at se Det Kongelige Teater give den gas i det grønne."

Frederiksborg Amts Avis, 27. maj 2016 

"Magien findes i Dyrehaven, og publikum kan allerede inden forestillingen møde sværdet i stenen, den sagnomspundne manddomsprøve, som Arthur i sin tid løste, tabte kraften overfor og - nej, eventyrets slutningskal ikke røbes for de 100,000, som har forestillingen til gode i den grønne skov."

Børsen, 3. juni 2016

"(...)det er en pokkers god historie, og den er forrygende flot pakket ind hele vejen rundt."

Kristeligt Dagblad

Børsen

Frederiksborg Amts Avis

Magasinet KBH