Tove! Tove! Tove!

Tove Ditlevsens liv og værk frit fortolket af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed

Tove! Tove! Tove! Af Sort Samvittighed - Tove Ditlevsens liv og værk frit fortolket af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed

»Man må enten skide eller stå af spanden, sagde vi hjemme i gaden, men jeg var et både-og menneske, som ville alt på én gang.« -Tove Ditlevsen

Teaterkollektivet Sort Samvittigheds personlige fortolkning af Tove Ditlevsen og hendes værk vender tilbage i sæson 2018/2019. En kompromisløs skildring af livet – ligesom Tove Ditlevsen selv gjorde det. Tove! Tove! Tove! har gået for fulde huse i 2015, 2016 og 2017 på alle tre scener i Skuespilhuset og på turné landet rundt. Forestillingen modtog en Reumert som Årets musikforestilling og Teaterforeningernes Pris som Årets Turnéforestilling i 2015. Tove Ditlevsens liv og værk smeltede sammen, når hun gav danskerne et usminket indblik i sine ulykkelige ægteskaber, narkomani, depressioner, indlæggelser og alkoholmisbrug – samtidig med at hun rådgav om familieliv og parforhold i sin populære brevkasse i Familie Journalen. På én gang fuld af paradokser og folkelig appel var Tove Ditlevsen både neurotisk festoriginal og inkarneret livsnyder med en kæmpe appetit på livet og på mænd.

Det skrev anmelderne:

Det er styrken ved Ditlevsen-collagen, at den har mod og overskud til at give et sans af forfatteren ikke bare ved hendes egne stærke ord, men også ved dens idérige og vildt underholdende forsøg på at komme bag ordene, så vi mærker dem på egen krop. - Jakob Steen Olsen, Berlingske.

Netop fordi de har vakt den unge pige, som bor i Ditlevsen og ikke vil dø, så stærkt til live, gør det ondt langt ind i sjælen, når hun og de andre til sidst vælger døden som udvej. Der står de fem Tover på rad, med en sitrende sårbar afsked: »Så tag mit hjerte i dine hænder«. Det føles som at få selve livets skrøbelighed i hænderne. En gave. - Monna Dithmer, Politiken.


Forventet varighed: 2 time(r) og 5 minutter

inkl. en pause13.08.2018 - 24.08.2018

Instruktør: Elisa Kragerup

Scenografi og kostumer: Ida Marie Ellekilde

Lysdesigner: Sara Åkerlund Clemmensen

Koreograf: Signe Fabricius

Komponist: Jeanett Albeck

Galleri

Foto: Natascha Thiara Rydvald

Dit kongelige rabatkortKøb et Teaterkort og få 10% rabat på dine billetter, 4 gratis drikkevarer og en lang række andre fordele.

Læs mere om Teaterkortet her