Handelsbetingelser

Handelsbetingelser

Generelle oplysninger

Det Kongelige Teater
August Bournonvilles Passage 2-8
Postboks 2185
1017 København K

Email: admin@kglteater.dk
Telefon: 33 69 69 33
CVR: 10 84 22 55 

Betaling

På kglteater.dk kan der betales med Dankort, , Diners Club, Mastercard, VISA, , American Express, Visa Elektron, Eurocard og Maestro.

Al elektronisk kommunikation af kreditkortoplysninger foregår krypteret, og der er således ikke andre, der kan se dine kortoplysninger. Dine kortoplysninger sendes via ePay til NETS, og Det Kongelige Teater gemmer ikke kortoplysningerne. 

Køb og levering af billetter og gavekort

Der opkræves serviceomkostninger per billet på 15 kr. For sæsonkortholdere opkræves der dog ikke serviceomkostninger ved køb af billetter til dit sæsonkort. Serviceomkostningerne refunderes ikke. Ved aflysninger bliver opkrævede serviceomkostninger sat ind på din kundekonto og brugt ved bestilling af nye billetter.

Når du køber billetter online på kglteater.dk kan du vælge mellem to måder at få dine billetter leveret på:

Elektronisk billet: Køber du en elektronisk billet, vil du modtage billetten pr. e-mail, efter, at du har betalt online. Herefter kan du enten printe billetten og medbringe den til forestillingen eller fremvise billetten på din telefon eller tablet.

Forsendelse med PostNord: Det er også muligt at få billetterne tilsendt med PostNord, efter du har købt dem på kglteater.dk. Denne leveringsform koster 40 kr., som dækker Det Kongelige Teaters omkostninger til print, pakning og porto. Det Kongelige Teater sender billetter til hele verden. Hvis billetterne sendes til dig i Danmark, bør du have dem i hænde 5 hverdage efter købet.

 Hvis billetterne sendes til udlandet inklusiv Færøerne og Grønland, skal der forventes en leveringstid på op til 14 hverdage. Billetterne sendes til dig som almindeligt brev til den adresse, du har oplyst ved købet. Har du ikke modtaget billetterne inden for det angivne tidsrum, kan du kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice på tlf. 33 69 69 69 eller billet@kglteater.dk, som så vil sende dig nogle nye billetter – naturligvis uden omkostninger for dig.

Når du køber et gavekort online på kglteater.dk, kan du vælge at få det tilsendt med posten for 39,00 kr. til den adresse, du har oplyst i forbindelse med købet eller gratis til din e-mailadresse eller din mobiltelefon.

Gavekort kan også købes i billetsalg i Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene, samt i Café August B, Café og Restaurant Ofelia og Restaurant KOST & MASK i Operaen.

Gavekort kan ikke benyttes til arrangementer, hvor billetterne ikke sælges af Det Kongelige Teater.

Alle forsendelsespriser er inklusiv moms og skatter.

Fortrydelsesret, bytteret og forældelse

Der er ikke fortrydelsesret på billetter. Onlinekøb af billetter er desuden ikke omfattet af fortrydelsesretten i henhold til forbrugeraftaleloven, jf. lovens § 18, stk. 2, nr. 12. Du kan derfor ikke få refunderet billetten.

Fortryder du valg af spilledag eller forestilling, bytter vi gerne dine billetter helt frem til 1 time før forestillingen. Dine billetter kan ombyttes til en anden spilledag eller til en anden forestilling, men ikke til gavekort eller kontanter. Ved ombytning betales serviceomkostninger på 15 kr. per ny billet (serviceomkostninger opkræves dog ikke, ved ombytning af sæsonkortsbilletter).

Du kan ombytte dine billetter online via “Min profil”, eller ved at ringe til Det Kongelige Teaters Kundeservice på telefon 33 69 69 69. Ombytningen kan ske per telefon i Kundeservices åbningstid. Ombytningen kan ikke ske via brev eller e-mail. Uden for telefontiden kan ombytning også foregå ved personligt fremmøde i billetsalget på den pågældende scene frem til en time før forestillingen. Bemærk, at Billetsalg i Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene på dage med forestillinger har åben fra to timer før og indtil forestillingsstart.

Bemærk, at der gælder andre bytteregler til teatrets udendørsforestillinger: Billetter til teatrets udendørsforestillinger kan byttes til samme forestilling en anden dag, hvis der er ledige pladser. Ombytningen skal ske senest 3 dage før forestillingen. En ombytning er gratis, men bemærk, at der er en serviceomkostning på15 kr. per ny billet. Har du sæsonkort opkræves der ikke serviceomkostninger, når du ombytter dine billetter. 

Bemærk, ombytning af billetter med til pladser med lavere prismæssig værdi kan kun lade sig gøre ved telefonisk henvendelse til Det Kongelige Teaters Kundeservice på telefon 33 69 69 69. Et evt overskydende beløb overføres til kundekontoen til brug for senere køb og kan ikke udbetales. 

Gavekort

Ved køb af gavekort, når disse er købt online eller pr. telefon, er der 14 dages fortrydelsesret. Ønsker du at gøre brug af fortrydelsesretten, kan du udfylde og sende denne blanket til Det Kongelige Teater.

Gavekort har en gyldighed på 3 år fra udstedelsesdato. Udløbsdatoen kan ses direkte på gavekortet eller oplyses ved at kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice.

Billetten

Billetten med den påtrykte stregkode er dit adgangsbevis til et konkret arrangement. Billetten er kun gyldig, såfremt stregkoden er aktiv. Det betyder, at billetter, der er blevet annulleret pga. bortkomst eller ombytning til en anden dag mv., ikke er gyldige. Stregkoden accepteres kun én gang ved adgang til arrangementet. Billetten kan altså ikke forsøges anvendt flere gange eller kopieres.

Vær opmærksom på, at det i Danmark er ulovligt at udbyde og videresælge billetter til en højere pris, end de oprindeligt har kostet (inkl. serviceomkostninger). Ulovlig kopiering eller ulovligt videresalg af billetter kan medføre, at du ikke får adgang til arrangementet.

Aflysning

Bliver den forestilling, du har billetter til aflyst, bliver billetprisen refunderet til din kundekonto, hvis:

Forestillingen er en af Det Kongelige Teaters egne forestillinger.

Forestillingen foregår indendørs.

Foregår forestillingen udendørs, f.eks. i Dyrehaven, får du refunderet billetprisen, hvis aflysningen sker inden påbegyndelsen af første pause. Hvis aflysningen sker efter påbegyndelsen af første pause, får du ikke refunderet din billet.

Via din kundekonto kan du bruge det refunderede beløb til at købe nye billetter. Hvis du i stedet ønsker at få udbetalt det refunderede beløb til dit betalingskort eller evt. bankkonto skal du kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice.

Ved aflysninger bliver opkrævede serviceomkostninger sat ind på din kundekonto og brugt ved bestilling af nye billetter, men serviceomkostningerne kan ikke refunderes.

Ved forestillinger opført af eksterne arrangører på Det Kongelige Teaters scener afhænger det af den eksterne arrangørs regler, om du får billetprisen refunderet i tilfælde af, at forestillingen aflyses.

SMS

Ved angivelse af mobiltelefonnummer på kundeprofilen eller ved billetkøb accepterer billetkøberen at modtage praktiske informationer om forestillinger pr. SMS (Aflysninger, ændring i forestillingen, mødested og lign.)

Betingelser for sæsonkort 2018/2019

Du kan købe sæsonkort til enten en fast serie eller en valgfri serie, dog ikke begge dele i samme sæson. Når du køber en fast serie, vil du på alle efterfølgende køb af standard- og ungdomsbilletter, opnå 15 % rabat, som er den højeste rabat vi tilbyder. Sæsonkort til den valgfri serie giver 10 % rabat på køb af standard- og ungdomsbilletter.

Du binder dig til et sæsonkort for hele sæsonen, som løber fra 1.  august til 31. juli, og bliver ikke fornyet automatisk.  

Bemærk at med en fast serie har du faste pladser, som er reserveret til dig. Disse bliver frigivet, hvis ikke du fornyer dit sæsonkort inden den frist som er angivet i det materiale vi sender til dig den konkrete sæson.

Ved køb eller fornyelse af sæsonkort bliver sæsonkortholderen automatisk tilmeldt nyhedsbrevet for Det Kongelige Teater.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet ved at anvende afmeldingslinket i e-mailen, eller skrive til admin@kglteater.dk.

Programmer

Med et sæsonkort til en fast eller valgfri serie får du et gratis forestillingsprogram til alle de forestillinger, du har billet til – både i serien og ved tilkøb. Du får udleveret program ved at fremvise og få scannet dit sæsonkort hos en foyermedarbejder på spilledagen, som udleverer dit gratis program.

Drikkevarer

På en fast serie får du fire gratis drikkevarer pr. person i serien. Hvis du deler din serie med ledsagere vil der til hver af deres kort være fire drikkevarer. 

På en valgfri serie får du fire gratis drikkevarer pr. person som har billet til minimum 6 forestillinger indenfor sæsonen. 

Der kan vælges mellem vin, øl, vand, kaffe eller te. Drikkevarerne kan indløses i alle Det Kongelige Teaters restauranter, barer og cafeer – husk at medbringe sæsonkortet.

Drikkevarerne indsættes på kundeprofilen ved sæsonstart den 1. august og kan benyttes frem til sæsonen afsluttes den31. juli. Herefter nulstilles kontoen. Der kan ikke overføres drikkevarer fra én sæson til den næste.

Drikkevarer kan ikke benyttes på Moesgaard eller i Ulvedalene.

Bytning af billetter

Det er gratis at bytte dine billetter som sæsonkortholder uanset om bytningen foretages online eller over telefonen. 

Serviceomkostninger

Som sæsonkortholder betaler du hverken serviceomkostninger på dine billetter i serien eller på billetter du tilkøber efterfølgende.

Forsendelsesomkostninger

Ved køb af sæsonkort fremsendes den samlede serie og eventuelle tilkøbsbilletter gratis med posten. Der betales forsendelsesomkostninger ved alle fremtidige forsendelser med post.

Sæsonkort i kombination med Gallerikort eller Ståpas

Det er ikke muligt at kombinere flere forskellige rabatter på samme forestilling i samme køb. Ønsker du både en billet på dit gallerikort eller ståpas samt en billet med sæsonkortrabat til en og samme forestilling skal du gennemføre to selvstændigt afsluttede køb.

Sæsonkort og ledsagerbilletter

Hvis du i din faste serie i sæson 2017/18 havde ledsagerbillet, vil vi automatisk lave en ledsagerbillet, når vi forhåndsreserverer din faste serie til den følgende sæson. Skal dette ændres, bedes du kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice.

Ønsker du at tilføje ledsagere til din valgfri serie, bedes du ligeledes kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice.

Del dit sæsonkort med flere

Du kan dele din faste serie med flere ledsagere. Er i f.eks. tre personer i serien kan du dele din serie med dine to ledsagere, som får deres eget sæsonkort, egne fire drikkevarer og gratis programmer. 

Du kan dele din valgfri serie med de personer, der lever op til kravene om minimum seks forestillinger inden for sæsonen, dvs. at hver ledsager får et sæsonkort og opnår samme fordele. 

Ønsker du som sæsonkortholder at dele din serie med en eller flere, bedes du kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice på tlf. 33 69 69 69.

Et sæsonkortmedlem bliver oprettet i billetsystemet og får adgang til at kunne købe billetter med 15 % for faste og 10 % rabat for valgfri. Medlemmet modtager desuden sit eget kort, som bl.a. giver adgang til 10 % rabat i bar, café og restaurant samt 50 % rabat på parkering i Q-park Magasin.

Specielt for sæsonkort til en fast serie

Flere serier

Du kan tegne alle de faste serier du vil. Du får tildelt 4 drikkevarer pr. person i alle de faste serier du køber.

Har du først tegnet en fast serie, er det ikke muligt at tegne en valgfri serie efterfølgende. Alt hvad du køber ud over din(e) faste serie(r) vil blive betragtet som tilkøb.

Orkesterpladser

Det er desværre ikke muligt at tegne en fast serie med pladser på orkesterrækkerne i Skuespilhuset, Operaen og på Gamle Scene. Det skyldes, at disse rækker ikke er i salg på alle titler, da de kan inddrages på grund af scenografi eller stort orkester.

I løbet af sæsonen kan der på nogle titler blive åbnet for flere eller eventuelt alle orkesterrækkerne og det er herefter muligt at bytte sine pladser i serien til pladser på orkesterrækkerne.

Gratis drikkevarer

På en fast serie får du fire gratis drikkevarer pr. person i serien. Er I tre personer i serien tildeles I altså 12 drikkevarer. Deler du din serie med dine ledsagere vil der til hver af deres kort blive overflyttet 4 drikkevarer per sæson.

Bytning af billetter

Når du køber en fast serie forpligter du dig til de titler vi har lagt i serien. Du kan dog bytte frit til andre datoer, så længe der fortsat er ledige pladser.

Hvis alle forestillinger i serien byttes kan vi ikke garantere, at vi kan tilbyde dig dine faste pladser den efterfølgende sæson.

Bemærk, at der ikke tilbydes bytteservice på forestillinger og koncerter, som kun opføres en enkelt gang.

Specielt for sæsonkort til en valgfri serie

Flere serier

Du kan kun tegne én valgfri serie. De minimum 6 titler og antallet af pladser til hver titel, som du køber i første omgang, betegnes som den valgfri serie. Drikkevarerne udregnes på baggrund af denne ordre. Alt hvad du køber derudover vil blive betragtet som tilkøb.

Gratis drikkevarer

På en valgfri serie får du 4 gratis drikkevarer pr. person, der har billet til minimum 6 titler indenfor sæsonen. Har du 4 billetter til 3 forestillinger og 2 billetter til de resterende 3 forestillinger, er I altså 2 personer, der lever op til kravet om minimum 6 titler. Du vil derfor få tildelt 8 drikkevarer. Deler du din serie med dine ledsagere vil der til hver af deres kort blive overflyttet 4 drikkevarer. 

Bytning af billetter

Du kan bytte dine forestillinger i din valgfri serie såfremt der er ledige billetter til den forestilling du ønsker at bytte til.

Teaterkort

Ved køb eller fornyelse af teaterkort bliver kortholderen automatisk tilmeldt nyhedsbrevet for Det Kongelige Teater.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet ved at anvende afmeldingslinket i e-mailen, eller skrive til admin@kglteater.dk.

Reklamation

Enhver form for reklamation, der vedrører selve arrangementet, skal rettes til admin@kglteater.dk. Er der imidlertid noget, du er utilfreds med i forbindelse med dit køb af billetter, gavekort eller varer, kan du kontakte Kundeservice på billet@kglteater.dk eller telefon 33 69 69 69. 

Ansvarsfraskrivelse

Det Kongelige Teater tager forbehold for fejl og ændringer i priser, spilledage, repertoire, rollebesætning mv.


 

Privatlivspolitik

I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan Det Kongelige Teater indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmeside og når du opholder dig på et af Det Kongelige Teaters adresser og anvender de forskellige services og funktioner, som vi tilbyder 

 1. Indsamling af personoplysninger
 2. Brug af personoplysninger, formål og behandlingsgrundlag
 3. Samtykke
 4. Sikkerhed
 5. Dine rettigheder
 6. Links til andre hjemmesider
 7. Ændringer af privatlivspolitikken
 8. Kontakt

1. Indsamling af personoplysninger

Vi informerer dig altid, før vi indsamler dine personoplysninger. Vi indsamler fx følgende personoplysninger om dig: navn, e-mailadresse, adresse, telefonnummer ved køb af billet eller sæsonkort og teaterkort. 

Bemærk, at visse personoplysninger er nødvendige at indsamle, for at du kan anvende hjemmesidens funktioner. Det vil fremgå af de relevante formularer, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk, vil det pågældende felt være markeret med en stjerne (*). Hvis du vælger ikke at afgive de pågældende personoplysninger, kan du muligvis ikke benytte den ønskede funktion. 

For eksempel har vi brug for dine kontaktoplysninger for at kunne besvare en henvendelse fra dig, fremsende billetter efter ønske, sæsonkort eller teaterkort, sæsonbog osv. 

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv, opfordrer vi dig til først at indhente samtykke fra disse personer til afgivelse af oplysningerne. Det er for eksempel, hvis du tilføjer ledsagere til dit sæsonkort, hvor du videregiver personoplysninger til os.  

2. Brug af personoplysninger, formål og behandlingsgrundlag

Vi indsamler og bruger personoplysninger i forbindelse med de funktioner og formål, der er beskrevet nedenfor. Vi kan også behandle dine personoplysninger til andre formål, hvis vi er berettigede eller forpligtede til det efter lovgivningen (fx i relation til statens sikkerhed).

Indsamling til modtagelse af nyhedsbreve

Hvis du ønsker at modtage Det Kongelige Teaters nyhedsbrev, inspirationsmateriale og information om teateroplevelser, anmeldelser samt gode tilbud mv. beder vi om dit samtykke til behandling af dit navn og din e-mail adresse.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet ved at anvende afmeldingslinket i e-mailen, eller skrive til admin@kglteater.dk.

Indsamling ved brugeroprettelse på hjemmesiden

Hvis du ønsker at blive oprettet som bruger på Det Kongelige Teaters hjemmeside, samtykker du i denne forbindelse til, at vi behandler oplysninger om dit navn og e-mailadresse, så vi ved, hvor vi skal sende dine billetter hen. 

Hvis du ønsker at modtage oplysninger fra os på SMS, for eksempel hvis din forestilling bliver aflyst, kan du indtaste dit mobilnummer. Dette er dog valgfrit, og samtykke hertil kan til enhver tid tilbagetrækkes ved at sende en mail til admin@kglteater.dk.

Indsamling ved køb af billetter samt sæsonkort og/eller teaterkort

Når du køber billetter til forestillinger på Det Kongelige Teater samtykker du i denne forbindelse til, at vi behandleroplysninger om dig, herunder dit navn, din e-mail, dit telefonnummer, betalingsform og din adresse til brug for gennemførelse af dit køb, fremsendelse af billetter med videre.

Vi bruger også dit postnummer til analyse for at understøtte vores intention om at nå publikummer i hele landet.

Når du køber billetter, sæsonkort og/eller teaterkortgiver du os samtidig samtykke til at modtage e-mails med følgende indhold: 

 • Information om din forestilling, herunder om aflysninger, ændringer til programmet eller særlige trafikale udfordringer. Disse informationer kan også modtages som SMS, hvis du har oplyst dit mobilnummer.
 • Introduktion til forestillingen (modtages for hver forestilling du har billet til).
 • Information og tilbud, som relaterer sig til den eller de forestillinger du har set.
 • Brugerundersøgelse hvor du selv vælger om du vil hjælpe os med at blive bedre og give feedback til teatret. 

For så vidt angår køb af sæsonkort og/eller teaterkort samtykker du ved køb heraf desuden til at modtage nyhedsbreve med nyheder og gode tilbud per e-mail samt serviceinformation om aflysning og flytning af forestillinger via SMS. 

Disse samtykker til e-mails kan afmeldes på samme måde som nyhedsbrevet ved at anvende afmeldingslinket i e-mailen. Hvis du ønsker at afmelde inden vi sender noget til dig første gang, kan du altid skrive til: admin@kglteater.dk

E-mails og SMS vedrørende information om din forestilling kan ikke afmeldes, da det er nødvendigt for at kunne komme i kontakt med dig i forbindelse med dit køb i tilfælde af aflysninger og ændringer af programmet, så du ikke går forgæves.  

Du kan til enhver tid redigere dine personlige oplysninger ved at logge ind på ”Min Profil” på hjemmesiden eller ved at kontakte Det Kongelige Teaters Kundeservice.

Se i øvrigt afsnittet ”Dine rettigheder” nedenfor.

Indsamling ved brugerundersøgelser

Hvis du deltager i en brugerundersøgelse om din teateroplevelse vil vi bruge besvarelserne i anonymiseret form til analyse og statistik. Da vi oplever at flere kunder benytter brugerundersøgelser til at komme i dialog med teatret, kan du blive kontaktet af os i den forbindelse. Ved besvarelse giver du samtykke til, at vi behandleroplysninger om dig, herunderom dit navn, din e-mail og eventuelt telefonnummer. Når du besvarer en brugerundersøgelse samtykker du samtidig til at vi gemmer din besvarelse. Når vi har analyseret din besvarelse vil den blive anonymiseret til brug for generel analyse og statistik.

Indsamling ved KGL medlemsguide og teaterguide

Hvis du ønsker at benytte Det Kongelige Teaters teaterguide til at få anbefalinger fra os til forestillinger og serier, samtykker du i denne forbindelse til, at vi behandler oplysninger om dig, herunder dit navn og e-mail, og anbefalinger fra guiden. For at du kan få vores anbefalinger er dine kontaktoplysninger nødvendige, så vi kan sende dig dine svar. 

Vi gemmer anbefalingerne, som anonymiseres til analyse af kundeadfærd og præferencer, til at målrette markedsføring.

Hvis du benytter Det Kongelige Teaters medlemsguide til at få anbefalinger fra os til forestillinger og serier, giver du samtykke til at få vist vores anbefalinger. Hvis du ønsker at købe noget hos os ud fra de anbefalinger, kommer du over på vores hjemmeside, og bliver bedt om at indtaste dit login. (jf. Indsamling ved brugeroprettelse på hjemmesiden)

Indsamling til KGL18

Hvis du ønsker at blive tilmeldt KGL18 og få en voucher, som du kan bruge til Det Kongelige Teaters forestillinger og klassiske koncerter i 2018, samtykker du i denne forbindelse til, at vi behandleroplysninger om dig, herunderoplysninger om dit navn, e-mailadresse og fødselsdag. Vi behandler disse oplysninger for sikre, at du opfylder kravet om at være 18 år eller fylder 18 år i 2018. 

Når du tilmelder dig KGL18, samtykker du samtidig til at blive tilmeldt vores nyhedsbrev, så vi kan sende relevant inspirationsmateriale og tilbud til dig om vores forestillinger. Se mere om vilkår under afsnittet `Indsamling af data ved modtagelse af nyhedsbreve`. Dette samtykke kan afmeldes ved at anvende afmeldingslinket i nyhedsbrevet. Hvis du ønsker at afmelde inden vi sender noget til dig første gang, kan du altid skrive til: admin@kglteater.dk

Indsamling af personoplysninger ved TV-overvågning

Hvis du opholder dig på Det Kongelige Teaters adresser indsamles der personoplysninger i form af TV-overvågning. Denne overvågning foretages i overensstemmelse med den til enhver tid gældende Lov om TV-overvågning.

Indsamling ved upload af jobansøgning via hjemmeside

Hvis du søger en stilling hos Det Kongelige Teater og uploader ansøgning, CV, eksamenspapirer, anbefalinger mv, samtykker du i denne forbindelse til, at vi behandlerde heri indeholdte personoplysninger i henhold til danske regler fastsat under artikel 88 i EU's persondataforordning samt Kriminalregisterbekendtgørelsen. Vi har udarbejdet særskilt information om behandling af persondata til jobansøgere, som du modtager i forbindelse med din jobansøgning.

Vi opbevarer dine data

Vi opbevarer og behandler dine oplysninger så længe det er relevant og vi har et sagligt formål hertil, eller indtil du trækker dit samtykke til behandlingen tilbage. Vi kan behandle og opbevare dine oplysninger i en længere periode end beskrevet ovenfor, såfremt oplysninger er anonymiseret, hvilket betyder, at vi ikke længere kan spore oplysningerne tilbage til dig. For så vidt angår dine købsoplysninger er vi forpligtet til at gemme disse i mindst 5 år ifølge bogføringsloven.

Videregivelse til tredjeparter

Personoplysninger afgivet til Det Kongelige Teaters online medier kan videregives til interne afdelinger på Det Kongelige Teater for at opfylde salgs- og supportforpligtelser. 

Det Kongelige Teater deler personlige oplysninger med tredjeparter i det omfang, det er nødvendigt for at kunne løse kundeforholdets opgaver, herunder;

 • tredjeparter som leverer produkter og ydelser til dig, så de kan behandle og gennemføre dit køb (f.eks. når du køber menuer eller pausedrinks videregives oplysninger om købet til forpagter af restauranter, barer og caféer i Det kongelige Teaters bygninger)
 • Det Kongelige Teaters forskellige it–serviceleverandører, som stiller løsninger til rådighed for, at vi f.eks. kan sælge billetter, udsende nyhedsbreve, lave brugerundersøgelser, kampagner, videoovervåge adgangsforhold, behandle jobansøgninger og lignende.
 • distributører af trykt materiale (herunder sæsonkort og teaterkort samt følgebreve til disse) 
 • visse funktioner på vores hjemmeside, såsom medlemsguide og teaterguide, som faciliteres ved hjælp af eksterne samarbejdspartnere
 • myndigheder i den udstrækning lovgivningen kræver det.

Cookies

I forbindelse med besøg på Det Kongelige Teaters internet domæner og web-tjenester, herunder kglteater.dk, indsamles der oplysninger i cookies. Det drejer sig om oplysninger, som fremkommer i dit elektroniske spor på hjemmesiden ud fra hvilke sider du besøger.

Vi bruger cookies på vores hjemmeside. Du kan læse mere om vores brug af cookies i vores cookie-politik, som du kan finde her: kglteater.dk/cookiepolitik

Behandling af personoplysninger, som vi indsamler gennem cookies, er baseret på dit samtykke. Du kan læse mere om vilkårene for afgivelse af samtykke i afsnit 3 nedenfor.

Formålene med brug af information, som indsamles gennem cookies er at analysere trafik, huske dine præferencer og gøre din oplevelse på hjemmesiden så god som mulig.

 • Vi bruger egenproducerede cookies, som anvendes til at følge, hvordan siderne påDet Kongelige Teaters hjemmesider anvendes, samt til at forbedre opbygningen og afvikle driften af hjemmesiderne.
 • Vi bruger tredjepartscookies på Det Kongelige Teaters hjemmesider til at måle trafikken påwebsitet, som anonymiseres. Herunder blandt andet til udarbejdelse af statistik, sikre at du forbliver påsamme webserver under dit besøg og til at styre hvilket indhold, der fungerer bedst for vores brugere.
 • Vi bruger sessioncookies til at huske, at du er logget ind, og hvad du har i din kurv i forbindelse med køb på Det Kongelige Teaters hjemmeside.
 • Vi tillader cookies og trackingpixels fra tredjeparter (Google og Facebook) for at kunne målrette vores markedsføring på andre hjemmesider, så vi kan vise dig information om de mest relevante teateroplevelser.

3. Samtykke

Når du bruger vores hjemmeside, indsamler og behandler vi i nogle tilfælde dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, jf. afsnit 2 ovenfor.

Vær opmærksom på, at du til enhver tid kan trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os på admin@kglteater.dk(se kontaktoplysningeri afsnit 8 nedenfor).

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til lovgivningen.

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, kan du muligvis ikke fuldt ud benytte de funktioner, som vi tilbyder på vores hjemmeside.

I forbindelse med køb af billetter til en forestilling, som beskrevet i afsnit 2, kan vi kontakte dig via mail og telefonnummer, hvis der er aflysninger, ændringer til programmet eller f.eks. særlige trafikale udfordringer, som du skal være opmærksom på i forbindelse med din teatertur. Dette samtykke kan ikke trækkes tilbage inden teaterturen, da disse henvendelser ikke er af markedsføringsmæssig karakter. Ligeledes skal vi som minimum behandle oplysninger om dit navn og e-mailadresse for at kunne gennemføre dit billetkøb.

4. Sikkerhed 

Vi har implementeret passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at sikre et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau. Dermed gør vi vores bedste for at sikre dine personoplysningers kvalitet og integritet. Al elektronisk kommunikation af kreditkortoplysninger foregår krypteret, og der er således ikke andre, der kan se dine kortoplysninger. Dine kortoplysninger sendes via en betalingstjeneste til NETS, og Det Kongelige Teater gemmer ikke kortoplysningerne. 

5. Dine rettigheder

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen. 

Derudover kan du gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Derudover har du ret til berigtigelse af dine personoplysninger eller til at bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger. 

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, fx hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os på persondata@kglteater.dk (se kontaktoplysninger i afsnit 8 nedenfor).

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned. 

Hvis du er uenig i den måde, som vi behandler dine personoplysninger på, eller de formål, som vi behandler oplysningerne til, er du velkommen til at kontakte os.

Det Kongelige Teater
August Bournonvilles Passage 2-8
1017 København K
admin@kglteater.dk 

Eller Det Kongelige Teaters Databeskyttelsesrådgiver:

persondata@kglteater.dk

Du kan også indgive en klage til: 

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. Sal
1300 København K
Telefon 33 19 32 00
e-mail dt@datatilsynet.dk

6. Links til andre hjemmesider mv. 

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens privatlivspolitik og andre relevante politikker. 

7. Ændringer af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre denne privatlivspolitik grundet væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at forbedre hjemmesiden.

8. Kontakt 

Hvis du ønsker, at vi opdaterer, berigtiger eller sletter de personoplysninger, som vi har registreret om dig, eller hvis du har nogen spørgsmål til denne privatlivspolitik, kan du kontakte os som angivet nedenfor:

Det Kongelige Teater 
CVR-nr.: 10842255
August Bournonvilles Passage 2-8
1017 København K
33 69 69 33
admin@kglteater.dk 

Det Kongelige Teaters Databeskyttelsesrådgiver:

persondata@kglteater.dk

(Denne tekst er opdateret den 24. maj 2018)


Yderligere information om Det Kongelige Teaters cookiepolitik

Generelt skal du være opmærksom på, at du som internetbruger efterlader dig elektroniske spor, og at det giver andre mulighed for at følge din færden på nettet. Nedenfor beskriver vi, hvordan Det Kongelige Teater anvender de oplysninger/cookies, som du efterlader, når du besøger Det Det Kongelige Teaters hjemmesider i din browser.

Ejeroplysninger

Disse hjemmesider udbydes af:

Det Kongelige Teater 
CVR-nr.: 10842255
August Bournonvilles Passage 2-8
1017 København K
33 69 69 69
admin@kglteater.dk 

Hvad er en cookie?

Cookies anvendes i dag i forbindelse med stort set alle hjemmesider og er i mange tilfælde nødvendige for at levere services på hjemmesiden.

En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på din enhed (PC, tablet, smartphone e.l.), så udstyret kan genkendes. Cookies kan blandt andet bruges til at udarbejde statistik over brugernes anvendelse af hjemmesiden og til optimering af sidens indhold. En cookie er en passiv fil og kan således ikke indsamle oplysninger fra brugerens computer eller sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Nogle cookies placeres af andre parter (såkaldte tredjeparter) end den, som står i adresselinjen (URL’en) i browseren. Det kan være almindeligt indhold, men også f.eks. analyseværktøjer eller indlejrede kommentarfelter. Det betyder, at der gemmes cookies fra andre parter, end den som ejer hjemmesiden.

Nogle cookies gemmes kun på din enhed, så længe brugeren har sin browser åben (sessionscookies). Andre cookies gemmes i et længere tidsrum (persistente cookies). Når brugeren gen-besøger en hjemmeside, vil sessions-cookies blive sat på ny, mens persistente cookies typisk fornyes.

Cookies på kglteater.dk

På Det Kongelige Teaters hjemmesider bruger vi cookies til at undersøge, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, og til at afvikle driften af hjemmeside. Oplysningerne i statistikken er anonyme og kan ikke henføres til navngivne brugere. 

Nedenfor kan du se hvilke cookies kglteater.dk gemmer på din enhed og hvad de bruges til: 

Vi bruger en cookie til at huske, at du har klikket OK til cookies, så vi ikke spørger dig igen (RdtCookiesAccepted udløber efter 33 måneder).

Vores kø-system bruger cookies til at registrere om du står i kø til billetkøb på hjemmesiden eller om du er kommet igennem køen (QueueITAccepted-SDFrts345E-V3_xxxxxx, udløber efter 10 min).

Når du foretager et køb på hjemmesiden bruger vi såkaldte session cookies til at huske at du er logget ind og hvad du har i din kurv (usernameLog, ASP.NET_SessionId, RoyalDanishTheaterACE, slettes når du lukker din browser).

Google Analytics bruger cookies til at føre statistik over hvordan, (_gid, udløber efter 24 timer) og hvor ofte (_ga, udløber efter 2 år) du bruger hjemmesiden, samt til at forhindre at analyseværktøjet overbelaster hjemmesiden (gat, udløber efter 1 minut).  

Vores hjemmeside hostes af Amazon, der benytter en cookie til at sikre du forbliver på samme webserver under dit besøg, da vi kører med flere servere for at sikre optimal kapacitet (AWSELB, udløber efter 100 minutter).

Vi laver ind i mellem såkaldte A/B tests på hjemmesiden for at undersøge hvilket indhold der fungerer bedst for vores brugere. Her benyttes en cookie til at styre hvilke versioner af vores testindhold, der vises på hjemmesiden (_vwo_uuid_v2, udløber efter 24 timer)

Tredjeparts cookies og trackingpixels til at målrette markedsføring

Vi tillader cookies og trackingpixels fra tredjepart (Google og Facebook) for at kunne måle og målrette vores markedsføring på andre hjemmesider, så vi kan vise dig information om de mest relevante teateroplevelser.

Hvordan fjernes/undgås cookies?

Det afhænger af din browser, hvordan du sletter eller undgår, at der placeres cookies på dit IT-udstyr.

Hvis du anvender en PC, kan cookies slettes ved at bruge genvejstasterne [CTRL]+[SHIFT]+[Delete].

Hvis det ikke virker, eller hvis du eksempelvis anvender en MAC, skal du klikke på linket ved den browser, som du anvender:

Hvorfor informerer vi om cookies?

Alle danske hjemmesider er forpligtede til at informere om, hvilke cookies der afsættes på brugerens IT-udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr” (i daglig tale cookiebekendtgørelsen). 

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=139279

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=146417 

Har du spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til vores brug af cookies, er du velkommen til at kontakte os på admin@kglteater.dk 

Det Kongelige Teaters Databeskyttelsesrådgiver (DPO):

persondata@kglteater.dk

(Denne tekst er opdateret den 13. august 2019)