Caroline Baldwin

Caroline Baldwin

Solodanser

Født: 1990

Nationalitet: Amerikansk

Uddannelse: The Faubourg School of Ballet i Chicago og har derudover deltaget i sommerprogrammer på School of American Ballet, San Francisco Ballet School, Houston Ballet og Royal Ballet School i London

Karriere: Ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2009 og som korpsdanser samme år med Truman Finney og Ingrid Glindemann som lærere. Udnævnt til solist i 2013 og til solodanser i 2017

Højdepunkter fra Den Kongelige Ballets repertoire: Nikolaj Hübbes og Silja Schandorffs Giselle og Svanesøen. George Balanchines Juveler – Diamanter, Tema og variationer, Tjajkovskij pas de deux, Apollo, Symfoni i tre satser og Nøddeknækkeren. Christopher Wheeldons Tornerose og Alice i Eventyrland og August Bournonvilles Et folkesagn, Napoli, Konservatoriet og Sylfiden. Jeg har også elsket at danse i Liam Scarletts Viscera og Spar dame, Wayne McGregors Chroma, Twyla Tharps Come Fly Away og John Neumeiers Romeo og Julie og Kameliadamen


*****************************************************


Hvad var den første ballet, du så?
Den første ballet, jeg så, var Nøddeknækkeren. Det var en tradition i vores familie, at vi skulle se den hvert år. Jeg voksede op i Chicago, og her var jeg heldig at kunne opleve en masse ballet og dans fra hele i verden.

Hvorfor begyndte du at danse ballet?
Fordi jeg altid har elsket klassisk musik. Og jeg har også altid elsket at optræde og at bevæge min krop til musik.

Hvorfor er ballet efter din mening stadig relevant i dag?
Dans er stadig relevant i dag, fordi kunst og kultur er et af de vigtigste aspekter i vores samfund. Det er udviklende, og det er et instrument til at fortælle menneskelige historier. Dans har en evne til at kunne tage menneskelige følelser og oplevelser og udtrykke dem på en måde, der kan fange publikum igennem musikken og bevægelsen. At opleve en ballet kan bringe dig et andet sted hen og give dig mulighed for at fordybe dig i en historie, som måske kan inspirere dig og fange dine følelser.

Hvad er så specielt ved Den Kongelige Ballet?
I Den Kongelige Ballet ser vi os selv som en stor familie. Vi støtter allesammen hinanden, og jeg har, lige siden jeg flyttede hertil, følt mig velkommen i denne specielle familie.
     Jeg elsker at træne ved barren. Balletbarren er en morgenrutine, som indleder hver træning, og det er sådan en god måde at begynde dagen på. For mig er det en slags morgenmeditation.

Hvad er din yndlingsballet?
Giselle. Lige siden jeg så den første gang, har jeg været forelsket i historien og musikken og har altid drømt om at danse den rolle.

Hvad er dine yndlings-tåspidssko?
Freed of London’s V maker.

Hvem er din yndlingsdanser?
Jeg har altid set op til ballerinaerne Galina Ulanova, Ulyana Lopatkina og Alina Cojocaru.

Hvad laver du i din fritid?
Der kan du finde mig ude at gå tur i en af de smukke parker eller strande her i København sammen med min mand, tidligere danser Christian Hammeken, og min gravhund Scarlett. Jeg elsker også at facetime eller skype med min familie i USA. Og så er jeg også begyndt på en uddannelse i ernæringsvidenskab og diætetik.

Læs mere om Caroline Baldwin:
Instagram: carolinehbpics

Forestillinger i sæson 2020/21