Kompagni B

Oplev Kompagni B

Breakfast med Bournonville

Skoleforestillinger fra unge til unge

Se mere

Kompagni B

Hvad er Kompagni B? 

Kompagni B er et initiativ, der skal udvikle ballet som kunstform og den næste generation af balletdansere ved Den Kongelige Ballet. Kompagni B er et forum for unge dansere ved Det Kongelige Teaters Balletskole, hvor de kan undersøge deres talent og arbejde sammen som et kompagni. I Kompagni B er det eleverne selv, der varetager teknikken, forestillingerne og de koreografiske opgaver. 

Hvem består kompagniet af?

Går man i 8. eller 9. klasse på Det Kongelige Teaters Balletskole, er man en naturlig del af kompagniet, det vil sige, at det er for skolens elever fra 14 – 16 år. 

Kunstnerisk leder for kompagniet er Ann Crosset, der refererer til forstander ved Det Kongelige Teaters Balletskole, Thomas Lund.

Hvor kan du opleve dem?

Kompagni B optræder på udvalgte skoler, i byrummet og til private arrangementer. Du kan også være heldig at opleve dem på scenen. Hold øje med ballettens sæsonoversigt, så dukker de op.

Hvad er enestående ved kompagniet? 

Udover at være verdens første børnekompagni tilknyttet en national balletskole er fokus internt 100 pct. på børnene. Medlemmer af Kompagni B definerer selv kompagniets politik og værdier, foreslår og udvikler repertoire og spillesteder.
Eksternt er fokus også 100 pct. på børnene. Det skal være sjovt og lærerigt. 
Kompagni B laver i hver sæson forestillinger og workshops til og for børn. De har rejst rundt i hele landet med workshops, haft forestillinger på Gamle Scene og været på turné til Italien, USA -Washington og Brasilien.

Hvorfor dette initiativ?

Kompagni B er udviklet for at give inspirerende og uddannende balletoplevelser for børn i hele landet.

Hvem kan vi takke? 

Kompagni B’s aktiviteter er støttet af Lauritzen Fonden, Knud Højgaards Fond, Knud og Dagny Gad Andreasen Fonden og Færch Fonden.

Hør mere om Kompagni B

For børn, af børn og med børn - hør mere om det unge kompagnis arbejde
 
Kompagni B og udvalgte, unge kunstnere fra Billund gik i efteråret sammen om at bringe kunsten ind i hverdagen - se hvad de fik ud af det her

 

Kompagni B's arbejde i Billund er støttet af Ole Kirks Fond

Se udsendelsen
"Fremtidens balletstjerner - 5 uger med Kompagni B"
på dr.dk

GÅ TIL DR.DK