Corpus

 

Corpus

          aktuelt dansekompagni            autonom enhed

                               Den Kongelige Ballet                      
                                                                                          billig bar
fysisk innovation

                                           A-salen                         (u)seriøst                     

     6 dansere                                        din oplevelse

              væksthus for progressiv samtidskunst

 

Lyt til Corpus

Corpus podcast er en podcast om kunst, kunstprocesser og udviklingsmuligheder inden for den progressive kunst. Med udgangspunkt i egen kunstneriske praksis undersøger Corpus, hvad der sker i dansen lige nu – ofte suppleret af en spændende gæst.

Abonnér i iTunes eller lyt direkte på soundcloud.com

Corpus er et aktuelt dansekompagni og en autonom del af Den Kongelige Ballet. Corpus består af seks dansere og et kreativt team ledet af Tim Matiakis. Corpus’ hjemmescene er A-salen bag Gamle Scene. 

Vores ambition er at være med til at forme dansens fremtid ved at præsentere forestillinger og events, der har fysiske potentialer i fokus. Derudover er det vores mål at være et væksthus for progressiv samtidskunst i alle genrer.

Hos Corpus er vi optaget af, hvordan tanker og ideer bliver til fysiske handlinger forankret i det samfund, du lever i. Vi tror på, at dans er for alle, at publikum er vores vigtigste samarbejdspartner, og at den mindste handling er vejen frem. Corpus vil udvikle dansen og overraske igen og igen. 

I året, der gik, fik Corpus sin helt egen indgang til A-salen på Gamle Scene. En dør, der fremover vil være porten til et uforpligtende og sanseligt møde mellem publikum og kunsten. Corpus vil med sit nye kompagni skubbe grænser for dansen og åbne for debat, analyse og læring. Her er intet helligt, og alt er til diskussion. Kom som du er, i kjole eller i gummistøvler, måske i begge dele – her drikker vi af flasken, baren er billig, oplevelsen er din, og du er varmt velkommen!

 Følg os på Facebook og Instagram, så ved du altid, hvornår vi har fundet på noget: facebook.com/CorpusDK / instagram.com/corpus_dkt/

Dance Audition

Corpus is looking for one dancer/physical performer for a one-year contract for season 18/19 and two dancers/physical performers for project-based contracts in season 18/19.

Corpus is a dance company, focusing on creations, collaborations and processes in search of new ways of creating, working and communicating dance/performances.

Corpus is an integrated yet autonomous part of the Royal Danish Ballet and The Royal Danish Theatre.

Corpus mission is to question and develop. Corpus is looking for people that have a similar interest in finding out, how a small company within a big institution, can be part of questioning, developing and presenting physical performances and other concepts.

Corpus wants to explore many different aesthetics and many different approaches in its search forward.

Corpus is looking for dancers/physical performers who are interested in investing in the journey of this company, interested in physical exploration and who are willing to play with and develop new communication tools, to reach our audience.

Information:

  • Corpus is looking for dancers/physical performers with at least 3 years professional experience and the experience of having worked for a company.

  • The audition will be held on the 8th of April 2018, at the Royal Theatre, in Copenhagen and is by invitation only.

  • The deadline for the application is 11th of March 2018 at midnight.

  • Invitations to the audition will be sent out on the 23rd of March 2018.

  • The application must include a CV, a headshot and at least one video.

  • The applications are sent to corpus@kglteater.dk.

 

Best wishes
Tim Matiakis
Artistic director of Corpus

Program

It Finishes when It Finishes

De fleste kan huske den sitrende fornemmelse, det gav, når man så en tryllekunstner som barn: En kanin dukkede op af en hat; en kvinde blev savet midt over. Med It Finishes when It Finishes leger Corpus + koreograf Ioannis Mandafounis med vores virkelighedsopfattelse og lader dansere og magi mødes på scenen.

LÆS MERE

69 positions

Dansehallerne og Corpus co-præsenterer den banebrydende koreograf Mette Ingvartsens roste soloværk, 69 positions.

Læs mere

Dark Field Analysis

Dansehallerne og Corpus co-præsenterer Danmarkspremieren på værket Dark Field Analysis af koreograf Jefta van Dinther.

Læs mere

Tidligere i denne sæson:

The Vampire Revolution

Verden rådner, og vampyrerne keder sig. Deres liv er tomme og meningsløse, lige så tomme og meningsløse som de menneskers, de suger blodet og livet ud af.  Revolution i A-salen iværksat af Sort/Hvids Christian Lollike og Corpus’ Tim Matiakis.

Læs mere

Corpus + Det Frie Felts Festival = Selected Works 2018

Fem dage, seks forestillinger og en række modige kunstnere, der arbejder med det intime format; med mødet og nærheden. Se en enkelt eller køb et festivalpas og se dem alle - SELECTED WORKS 2018 er et unikt tværsnit af den uafhængige, eksperimenterende scenekunst netop NU.

LÆS MERE

Corpus Sunday

Corpus inviterer til en søndagskoncert i selskab med Mikkel Plougs nærværende og melodiske toner.

LÆS MERE

Corpus Instant

6 dansere skaber 1 værk på 8 timer

LÆS MERE

Nostos

”Selvom man bare skal fra Ingolstadt til Ithaka, er der uendelig mange rundkørsler på vejen.” Koreograf Sebastian Kloborg fortolker Odysseen og har med Corpus skabt en stedspecifik road movie for 6 dansere, 7 biler og 1 parkeringshus.

Læs mere

Corpus Workshop - Niv Marinberg

Corpus Workshop er en kurateret workshop, som byder dig ind for, at opleve hvordan vi arbejder.

Læs mere

Aarhus festuge: Prefecture

Koreograf Martin Forsberg har skabt allerførste forestilling for Corpus' spritnye kompagni. Selv beskriver han Prefecture som Disneyland uden alt det sjove og en spektakulær katastrofe. Prefecture kan opleves til Aarhus Festuge.

LÆS MERE

FALL

Søndag den 3. september, går Corpus og Chart Art Fair for første gang sammen og præsenterer FALL.

FALL er et interaktivt værk, hvor publikum sammen med Corpus´ dansere oplever det at falde. FALL er kreeret af koreograf Martin Forsberg og kunstner Christian Falsnaes, der guider publikum og danserne undervejs.

LÆS MERE

Tidligere sæsoner

En kronologisk oversigt over alle Corpus' tidligere produktioner, helt tilbage til debuten i Hübberiet i 2012.

LÆS MERE