Turné 2019/2020

Turné 2019/2020

Adressaten ubekendt
Stå fast
Scener fra et ægteskab

TURNÉ 2019/2020

Kære arrangører i hele Danmark,

Det er altid en stor fornøjelse at præsentere vores forestilinger for jer på Teaterseminaret, og jeg er stolt over at sende Det Kongelige Teaters forestillinger ud til et så interesseret og ofte begejstret publikum som jeres.

Vi kommer med tre meget forskellige forestillinger. Adressaten ubekendt som med udgangspunkt i 1930'ernes Tyskland, trækker tråde til Danmark på samme tid, og til vores tid lige nu. En forestilling, som gerne sammen med jer vil reflektere over den tid vi lever i nu. Stå fast som direkte og på en grotesk og sjov måde taler om, hvordan vi lever vores moderne liv i en tid, hvor der kræves så uendeligt meget af os som mennesker, at vi præsterer på alle planer og lykkes udadtil og indadtil. Og Scener fra et ægteskab som sætter lup på ægteskabets op- og nedture, set i kærlighedens stærke lys. Alle forestillinger med skuespillet i centrum. Nærværende for jer.

Det Kongelige Teaters motto er "Gør din verden større" og vi håber, at vores forestillinger giver stof til eftertanke og refleksion over vores samtid.

God fornøjelse!

Morten Kirkskov Skuespilchef

 

Er du arrangør af Det Kongelige Teaters turnéforestillinger, kan du bestille plakater her:

BESTIL

Adressaten ubekendt

Af Kathrine Kressmann Taylor

Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.

”Du siger, vi forføriske mænd med liberale tanker, vi ødelægger biblioteker. Du burde vågne op af dit forældede føleri. Skåner kirurgen kræftsvulsten, når han må skære for at fjerne den? Vi er grusomme. Selvfølgelig er vi grusomme. Som al fødsel er brutal, således også vor nye fødsel. Men vi jubler. Hvad kan du kende til det, du, som blot sidder og drømmer? Du har aldrig kendt en Hitler. Han er et draget sværd.”
Fra Kathrine Kressmann Taylor:
Adressaten ubekendt

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Eftertanke – samtale i salen:

Denne fortælling er evigt aktuel, og i anden akt har historikerne Bo Lidegaard og Christoffer Emil Bruun åbnet op for publikums refleksion med eftertanker og samtale i salen, som bliver modereret af Christoffer Emil Bruun. Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel de år, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa. Kathrine Kressmann Taylor giver ikke svarene, men hendes roman er en medrivende påmindelse om, at vi hver især har et ansvar for at finde dem.

Iscenesættelse: Thomas Bendixen Scenografi: Jonas Fly Oversættelse: Per Vadmand Videodesign: Jakob Thorbek Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen (i alt 2 medvirkende)

PREMIERE:
30. august 2019 – Store Scene, Skuespilhuset

VARIGHED:
ca. 2 timer (1. akt/Skuespil: ca.1 time - Pause: 20 minutter - 2.akt/Samtale: ca. 40 minutter)

TURNÉPERIODE:
Uge 39, 40, 41 og 43, 2019

MINIMUM SCENESTØRRELSE:
7 meter (bredde) x 6 meter (dybde) x 4,5 (højde)

Download foto

Stå fast

Af Kamilla Wargo Brekling frit efter Svend Brinkmann

Bare sig nej, gu' vil jeg ej! Fyr din coach, giv fingeren til det evige mantra om omstillingsparathed. Gør i stedet det, som du synes, er vigtigt.

Kamilla Wargo Brekling inviterer med Stå fast til en forestilling om at stå. Tag nej-hatten på, fyr din coach og gå en tur i skoven eller i teatret!

Stå fast stiller sig på Brinkmanns skuldre og ser tidsånden i øjnene. Hvordan kan vi vende selvindsigt til udsigt til andre, få meningsløsheden til at give mening og indse, at døden er forudsætning for meningen med livet?

Med succesen Stå fast går Svend Brinkmann med humor imod tidens krav om, at man skal være i konstant forandring. I efterfølgeren Ståsteder giver han sit bud på, hvad der er værd at stå fast på ved at genopfinde gamle ideer om det gode, værdigheden, løftet, selvet, sandheden, ansvaret, kærligheden, tilgivelsen, friheden og døden.

Instruktør Kamilla Wargo Brekling har med sin særegne signatur stået for markante forestillinger som parforholdstrilogien Krig, Undskyld og PIS (hvoraf de sidste to spillede på Det Kongelige Teater og PIS vandt prisen som årets turnéforestilling i sæson 2007-08), og Om et øjeblik, Slut, Kvinde kend din krop, Jeg mig fuck dig, Spørg de voksne, Takt og tone, Uledsaget og Hvad sker der?

Stå fast er skabt i samarbejde med tre af skuespillerensemblets stærkeste kræfter, Mads Rømer Brolin-Tani, Stine Schrøder Jensen og Karen-Lise Mynster.

Stå fast spillede for udsolgte huse på Skuespilhusets Lille Scene i sæson 17-18.

Iscenesættelse: Kamilla Wargo Brekling Manuskript: Kamilla Wargo Brekling i samspil med holdet og Karina Dichov Lund Co-iscenesættelse, koreografi og dramaturgi: Karina Dichov Lund Scenografi og kostumer: Lisbeth Burian Lysdesign: Malthe David Haugaard Lyddesign: David Andreas Hjerting Videodesign: Rasmus Kreiner Medvirkende: Mads Rømer Brolin-Tani, Stine Schrøder Jensen og Karen-Lise Mynster  (i alt 3 medvirkende)

URPREMIERE:
25. februar 2018 – Lille Scene, Skuespilhuset

VARIGHED:
1 time og 35 minutter (uden pause)

TURNÉPERIODE:
Uge 46, 47, 48 og 49, 2019

MINIMUM SCENESTØRRELSE:
7 meter (bredde) x 6 meter (dybde) x 4,5 (højde)

Download foto

Scener fra et ægteskab - Af Ingmar Bergman

En borgerlig tragikomedie.
Nu er (køns)rollerne byttet om.

”Det tog to en halv måned at skrive disse scener. Det tog et voksenliv at erfare dem."
— Ingmar Bergman

Set udefra lever parret Johan og Marianne lykkeligt sammen med deres to børn. De er begge akademikere, de bor skønt, har begge et godt arbejde, men under overfladen ulmer frustrationerne i higen efter kærlighed.

Scener fra et ægteskab havde urpremiere som mini tv-serie i 1973 og lagde bogstaveligt talt gaderne øde. Tusinder af par styrtede til familierådgivning, og Bergman fik hemmeligt telefonnummer for at undgå opkald fra personer, der ville diskutere deres ægteskab med ham. Både i Sverige og Danmark steg skilsmisseprocenten bemærkelsesværdigt, efter serien var vist.

Bergmans portræt af et ægteskab i forfald var dengang en knivskarp fremstilling af magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig på 45 år, og i denne udgave er rollerne byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.

I 2018 ville Bergman være fyldt 100 år, og forestillingen har i dette efterår netop gæstespillet i Sydney Opera House.

Se eller gense denne publikums- og anmelderroste forestilling med skuespil-
chef Morten Kirkskov og Stine Stengade i rollerne som Johan og Marianne,
eminent iscenesat af Skuespillets husinstruktør Thomas Bendixen.

Iscenesættelse: Thomas Bendixen Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson Kostumedesign: Sara Mau Lyddesign: Jonas Vest Oversættelse: Lars Kjeldal Medvirkende: Stine Stengade og Morten Kirkskov (i alt 2 medvirkende)

PREMIERE:
31. august 2017 – Store Scene, Skuespilhuset

VARIGHED:
2 timer og 15 minutter (inkl. 20 minutters pause)

TURNÉPERIODE:
Uge 3, 4 og 5, 2020

MINIMUM SCENESTØRRELSE:
8 meter (bredde) x 6 meter (dybde) x 6 (højde)
Forestillingslyset er baseret på følgespots fra auditoriet.
2 stk. HMI spots. Optimalt placeret midtfor bagerst i auditoriet.
Minimum 2-3 meter over scenen.

Download foto

Priser turné sæson 2019 / 2020

Alle priser er ekskl. moms.

Adressaten ubekendt: 40.000 kr.

Ved flere end 350 tilskuere betales:
100 kr. pr. stk. (voksne)
50 kr. pr. stk. (unge under 25 år)
Max antal publikum: 500
Vejledende billetpris: Op til 300 kr.

Stå fast: 35.000 kr.

Max antal publikum: 350
Vejledende billetpris: Op til 260 kr.

Scener fra et ægteskab: 50.000 kr. – enhedspris

Forestillingen sælges til mellemstore og større scener med minimum 350 pladser, der opfylder ovenstående krav.
Max antal publikum: 600
Vejledende billetpris: Op til 425 kr.

Forestillingerne reserveres/bestilles hos:

Iben Dragsbæk Kauffmann, mobil 25 51 77 72 eller ibdr@kglteater.dk.