Mental styrke workshop

Mental styrke workshop

Introduktion til workshoppen

I erhvervslivet er der som i ballettens verden store krav til konstant at levere varen
og præstere op til sit bedste.

Når man er ambitiøs og passioneret, følger der et pres med. Toppræstationer kræver, at man har modet og styrken til at bevæge sig på kanten af ens egen formåen, når man står ansigt til ansigt med præstationens brændpunkt. I de situationer er det sjældent manglende faglighed, der spænder ben for os, men derimod den måde vi forholder os til vores egne tanker, følelser, overbevisninger og vaner. Det er her mental styrke kommer ind i billedet

I et unikt møde mellem erhvervslivet og balletten, udforsker vi begrebet mental styrke sammen med sports- og præstationspsykologisk konsulent Jakob Hansen, der har hjulpet en række af verdens bedste atleter til at tage medaljer ved VM og OL, og har deltaget ved 5 OL som sportspsykologisk konsulent (se mere længere nede).

Hvad er mental styrke egentlig, og hvordan kan man arbejde med at udvikle det?

I vil få konkrete værktøjer og redskaber, I kan gå direkte hjem og omsætte til jeres
hverdag.

Det får I med hjem

  • Indsigt I, hvordan I kan udvikle jeres mentale styrke og evne til at præstere under pres.

  • Får selvindsigt i forhold til hvordan egne dysfunktionelle tanke og adfærdsmønstre kan styre os væk, fra den udgave af os selv, vi gerne vil være.

  • En øget bevidsthed og styrke til at bevæge sig på kanten af egen komfortzone med mod og commitment.

  • Får værktøjer til at håndtere svære situationer under pres og være i det ubehag, der ofte følger med, når man står ind til ansigt med toppræstationens brændpunkt.

  • Bliver i stand til at holde fast i jer selv, når I ligger på grænsen af egen formåen.

  • Lærer at mestre 3R-processen i mental styrke:
    Registrér, release og refokusér.

Balletten som inspirationskilde og læringslaboratorium

Balletten skaber med sin unikke historie, traditioner og præstationer i verdensklasse en spændende ramme for inspiration, forstyrrelse og læring. På dagen vil I møde instruktører, der deler ud af sin erfaring, viden og kultur, og I vil få mulighed for møde verdensklasse performere, se dem træne og stille spørgsmål til, hvordan de arbejder med deres mentale styrke i hverdagen.

I skal også selv på gulvet og trænes af ballettens dansere. Vi bruger balletdansen som et lærings- og træningslaboratorium, hvor I bliver udfordret til at gå på grænsen, mens I arbejder med metoderne i mental styrke. Kulminationen er en performance, hvor I træner og opfører en dans for hinanden i to grupper. 

Det er ikke en forudsætning, at I har danset før!

Program

09:00 Velkomst v/Jakob Hansen og Mette Bødtcher.
Introduktion til hvad dagens fokus er.
Introduktion til balletten og dagens fokus på udvikling af mental styrke
(DKTs hovedindgang)

09:15 Rundvisning på Det Kongelige Teater – Orientering om Den Kongelige Ballets historie, kultur og værdier.

10:00 Pause

10:15 Workshop v/Jakob Hansen – Introduktion til mental styrke.
Hvad er det, og hvordan kan man træne det?
Indføring og træning af mentale værktøjer
(Balletfoyeren, 4. sal)

11:30 Pause

11:45 Overværelse af en prøve på den kommende premiere med solodansere fra Den Kongelige Ballet.

12:30 Frokost i Café August B – (stueetagen) og omklædning.

13:15 Læringsrefleksion
Opfølgning på oplevelser og refleksioner efter at have overværet en ballettræning/prøve.
Hvad lagde vi mærke til? Hvordan arbejdede danserne med mental styrke? Hvilke paralleller ser vi ift. vores egen hverdag?
(Gruppedrøftelser og fælles opsamling)
Oplæg til den praktiske session. Hvad er formålet, og hvordan skal I arbejde med sig selv.

13:45 Praktisk session starter
Fælles opvarmning.
(Ved balletdanser eller instruktør)

14:00 Gruppen deles i to og der trænes en lille koreografi. (Ved balletdanser eller instruktør)
(emner: turde stille sig frem, samarbejde, koordinering, mod mv.). Undervejs laves der ophold, hvor deltagerne forholder sig til sig selv og deres mentale processer. (Ved Jakob)

15:15 FINALEN. Grupperne viser deres koreografi for den anden gruppe.
Balletdanser og instruktør giver feedback.

15:30 Bad og omklædning. Går over til Kaffepause i Holberg Restauranten
(4. sal)

16:10 Sidste del af workshop med Jakob Hansen
1) Der trækkes læring fra deres praktiske session.
2) Deltagerne får mulighed for at lave deres personlige styrkekompas, de kan tage med hjem. Opsamling på egne værdier og sin personlige vej til mental styrke.
3) Afrunding på dagen.

17:00 Slut for i dag

Konsulenter/undervisere

Jacob Hansen

Jakob er sports- & præstationspsykologisk konsulent. Han har de sidste ti år arbejdet i Team Danmark, hvor han har hjulpet topatleter og teams med at udvikle mental styrke, når der er allermest pres på. Han har deltaget som sportspsykologisk konsulent ved fem OL og en række VM og EM inden for forskellige sportsgrene.

Jakob har blandt andet hjulpet individualister som bryderen Mark O. Madsen (OL- og VM-sølv), roeren Fie Udby (OL-sølv), badmintonspilleren Mathias Boe (OL- og VM-sølv) og bordtennisspilleren Michael Maze (OL-Bronze og EM guld). Jakob har også været tilknyttet flere forskellige landshold gennem årene: badmintonlandsholdet (herre VM guld), bordtennislandsholdet (EM-sølv) ro-landsholdet, curlinglandshold (EM bronze, VM sølv 2016) og håndboldlandsholdet for kvinder.

Jakob har været sparringspartner for landstrænere og sportschefer i forhold til ledelsesmæssige og psykologiske udfordringer i arbejdet med at skabe en bæredygtig præstationskultur i miljøer kendetegnet af store ambitioner. Endelig er Jakob underviser og medudvikler på Team Danmarks lederuddannelse for sportschefer 2016-2020 på vejen mod OL i Tokyo i 2020.

Før sin tid i Team Danmark arbejdede Jakob som konsulent inden for ledelses- og organisationsudvikling i det private, sideløbende med sin egen praksis inden for sportspsykologi.

Erfaringerne og metoderne i Jakobs arbejde er udgangspunktet for bogen ”Præstér under pres – guide til mental styrke i sport, kunst og erhvervsliv”, som Jakob er medforfatter til.

I dag arbejder Jakob med at udvikle mental styrke inden for sport, erhverv og kultur. Han har et godt blik for, hvordan sports – og præstationspsykologien kan anvendes på tværs af arenaer på en troværdig måde - hans arbejde er præget af stor indlevelse og integritet.

Læs mere på www.jakobhansen.eu eller www.underpres.dk


Mette Bødtcher

Mette er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole, hvor hun startede som 10årig. Mette bestod samtlige balleteksamener og har haft en karriere som balletdanser/ solist ved Den Kongelige Ballet og Hamborg Balletten under den verdenskendte koreograf John Neumeier. Hun blev – som alle balletdansere – pensioneret som 40-årig. I dag er Mette den eneste kvindelige karakterdanser i Den Kongelige Ballet og arbejder samtidig i ballettens administration som formidler af kunstarten og med Det Kongelige Teaters outreach arrangementer.

Mulige tilkøb

Middag & forestilling

17:30-19:00 – Middag i Restaurant Ofelia ( Skuespilhuset) 3 retter + 3 glas vin Kr. 530,- pr. deltager.

19:15-19:30 – Særintro i Heibergfoyeren (Balkon niveau)

20:00-ca. 22:30 – Alice i Eventyrland (5/12, 6/12, 12/12 og 19/12) på A-kategorisæder på Gamle Scene. Kr. 775,- pr. deltager.

Køb af bogen: ”Præstér under pres – guide til mental styrke i sport, kunst og erhvervsliv”

Køb af bogen: "Præstér under pres – guide til mental styrke i sport, kunst og erhvervsliv", som Jakob Hansen er forfatter til. Der kan tilkøbes en bogpakke med 20 % af salgspris. Normalpris 239,20,- uden moms.

Praktisk information

Hvem: Tilmelding sker kun som gruppe på min. 15 personer og max. 30.

Hvornår: Der er som udgangspunkt fire forskellige datoer i 2018, hvor workshoppen afholdes: 5/12, 6/12, 12/12 og 19/12.

Hvor: Gamle Scene, Kongens Nytorv 1017 København K

Tilmelding: Kontakt kursusleder Mette Bødtcher på 31624027 eller mebo@kglteater.dk. Tilmelding sker efter først til mølle.

Pris: Workshoppen koster normalt kr. 5.000,- pr. deltager, men i 2018 tilbyder vi den til kr. 3.000,- ex. moms pr. deltager.

Spørgsmål: Kontakt Mette Bødtcher for mere information omring workshoppen."

Pris

Pris: Workshoppen koster normalt kr. 5.000,- pr. deltager, men i 2018 tilbyder vi den til kr. 3.000,- ex. moms pr. deltager.