Lohengrin

★★★★★ Frederiksborg Amts Avis

★★★★★ Out-and-about.dk

★★★★★ Kulturkupeen.dk

♥♥♥♥ Politiken

★★★★ Jyllands-Posten

★★★★ Børsen

★★★★ GregersDH.dk

Af Richard Wagner

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

OBS!

Søndag d. 13. marts synges partiet som Ortrud af Elena Zhidkova.

I en dyster, betongrå bunker lever et isoleret samfund. Udenfor de beskyttende mure truer krigen med at bryde døren ind.

I bunkeren klynger den unge, ensomme Elsa sig til troen på, at der findes et alternativ til kamp og krig. Hendes lillebror er forsvundet, og alle tror, at hun har slået ham ihjel. Når Elsa er alene, drømmer hun om en verden, hvor freden hersker. Her møder hun en mand, der ligesom hun tror, at det er muligt at leve uden krig.

De to forelsker sig og planlægger bryllupsfest. Men efterhånden som brylluppet nærmer sig, nages Elsa af tvivl. Hun har lovet aldrig at spørge om sin elskedes navn, men til sidst bukker hun under for nysgerrigheden. Og det spørgsmål kommer til at koste hende dyrt.

Lohengrin iscenesættes af den unge instruktør Nicola Raab, der blandt andet er kendt for sin Reumertbelønnede iscenesættelse af Verdis Otello på Det Kongelige Teater. I det krævende parti som Lohengrin kan du glæde dig til et møde med tyske Burkhard Fritz, der er en af tidens mest efterspurgte heltetenorer. Den amerikanske bas Steven Humes lægger stemme til partiet som Kong Heinrich.

Lohengrin synges på tysk med danske overtekster.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i foyeren 45 minutter før forestillingens start.

Bemærk!
På premiere-/repremieredatoen tilbydes en længere introduktion til dagens forestilling. Introduktionen begynder 75 minutter før forestillingen og varer cirka 45 minutter. Læs mere om premiereintroduktionen her.

Rundvisning før forestillingen
Få en særlig rundvisning og en introduktion bag scenetæppet og oplev stemningen i kulissen, lige inden det går løs på scenen. Rundvisningen koster 75 kr. Læs mere om rundvisningen her.


Forventet varighed: 4 time(r) og 40 minutter

uden pause22.01.2016 - 13.03.2016

Hør musikken

Lohengrin spørger den anklagede Elsa om hun ønsker, at han skal kæmpe for hende (Zum Kampf für eine Magd zu stehen) Medvirkende: Placido Domingo, tenor | Jessey Norman, sopran m.fl. 

Den bryllupsklædte Elsa hyldes af folket på sin vej til brylluppet med svaneridderen Lohengrin (Gesegnet soll sie schreiten) Medvirkende: Wiener Staatsopers kor m.fl.

Bryllupsmarch og brudekor (Treulich geführt ziehet dahin) Medvirkende: Wiener Staatsopers kor m.fl.

Galleri

Pressen skrev

 

Mysteriet om navnet

HVAD er det med ham Lohengrin, der ikke vil sige sit navn? Og alt det, der bryder sammen, hvis han alligevel gør det?

Svaret er enkelt. Lohengrin har en hemmelighed.

Vi elsker den for den overvældende, pragtfuldt klingende musik. Og for mysteriet om navnet, der ikke må nævnes.

/GregersDH.dk, 23. januar 2016

 

En gribende kærlighedssang

I en stor cementbunker, et sjæleløst, sterilt miljø har instuktøren, Nicola Raab placeret Lohengrin, Wagners mest romantiske værk og idéhistoriskt en af hans mest interessante skabelser.

Hun fylder scenen med en gribende kærlighedssang og den onde berettelse om falskhed, intimidering, tvivl og pludselig død, ledsaget af den smukkeste musik, skrevet af Wagner, enestående fint fortolket af et orkester på toppen og et helt vidunderligt kor.

/Skånska Dagbladet, 23. januar 2016

 

'Lohengrin' flyver filmisk afsted

Fæstningsmure rulles væk, og lys og håb vælder ind i den tyske instruktør, Nicola Raabs nye bud på Wagners ''Lohengrin'' på Det Kongelige Teater.

Den knap fire timer lange ''Lohengrin'' flyver filmisk af sted, så man er opfyldt af indtryk bagefter.

/Jyllands-Posten, 24. januar 2016

 

Fuldfed royal fylde

Kongen, amerikanske Steven Humes, byder på fuldfed, royal fylde i sin klang, og Anne Margrethe Dahl leverer en meget indtagende fortolkning af Elsas person med lige dele skrøbelighed og styrke.

Og endelig er Ortrud, Telramunds semiheks af en hustru, pænt skræmmende – og vokalt meget stærkt skildret af finske Tuija Knihtila.

/Børsen, 29. januar 2016

Frederiksborg Amts Avis

Out-and-about.dk

Kulturkupeen.dk

Politiken

Jyllands-Posten

Børsen

GregersDH.dk