HORISONTEN Bevægende teaterforestilling om hjertets og fysikkens love

HORISONTEN Bevægende teaterforestilling om hjertets og fysikkens love

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Teatrets tre kunstarter mødes i en hyldest til vores skønne og grusomme verden i sæsonens åbningsforestilling, der er en co-produktion med Aaben Dans i Roskilde.

Livet er alle vegne, men lægger vi mærke til det? Fra naturlovenes grundregler til poesiens vingesus tager Horisonten favntag med det, vi ikke altid får øje på – det rene blik og den skønne følelse, når vi evner at se verden omkring os.

22 medvirkende fra klassisk ballet og moderne dans, cirkus, opera, fysisk og klassisk teater står på scenen. Dans, sang, skuespil, musik og visuelle effekter forenes foran et væld af imponerende bagtæpper fra Det Kongelige Teaters historiske repertoire i denne forestilling, der for første gang i mange år forener Balletten, Operaen og Skuespillet.

Kunstnerduoen, koreograf Thomas Eisenhardt og den femdobbelte Reumert-vinder instruktør Catherine Poher, har gennem mange års samarbejde skabt et kunstnerisk sprog, hvis sanselighed og humor bliver fuldt udfoldet på den store scene. 

Kunstfotografen Per Bak Jensen og fysikeren og digteren Salim Abdali bidrager fra hver sit verdenshjørne til den kunstneriske søgen. Carina Persson skaber lyset, og Paolo Cadona skyggerne i Rikke Juellunds scenografi til lyden af Jennos musik.

Forestillingens tekster er skabt i et samarbejde mellem Catherine Poher, Salim Abdali og de medvirkende.

Catherine Poher iscenesatte i 2010 publikumssuccessen På den anden side på Det Kongelige Teater. Hun er kendt for et poetisk og visuelt, scenisk sprog, der appellerer på tværs af generationer, fyldt med et sensuelt nærvær, æstetisk kompromisløshed, eksistentielle temaer og humor.

Der er introduktion til forestillingen i Skuespilhusets foyer kl. 19:30 – gratis adgang. 

Horisonten er en co-produktion med Aaben Dans i Roskilde.

Bikubenfonden støtter Eventministeriet, Corpus og internationalisering i Skuespillet 


Forventet varighed: 1 time(r) og 40 minutter

uden pause11.09.2015 - 10.10.2015

KULTURELT BUSSTOPPESTED – ET EKSKLUSIVT ARRANGEMENT FOR PUBLIKUM FRA ROSKILDE

Kom bag og på scenen i en sanselig installation på Scenen i Laboratoriet, hvor publikum også får tilbudt en lille film om processen, en let anretning, trykt program og fælles bustransport til Det Kongelige Teater T/R. Disse billetter koster 50,- kr. ekstra per person.

KØB BILLET INKL. ARRANGEMENT OG BUS

Galleri

Pressen skrev

Magisk
Åben Dans og Det Kongelige Teater har skabt den smukkeste fusionsforestilling. Aldrig før har Skuespilhusets scenerum virket så magisk
/Information, 25. september 2015 (Information giver ikke stjerner)

Smukt og vellykket
De tre kunstarter samles på Det Kongelige Teater i forestillingen »Horisonten«. Og det meste af tiden er det både smukt og vellykket.
/Berlingske, 13. september 2015

Overbevisende
Det er for en gangs skyld virkelig lykkedes at integrere dans, sang og skuespil til et overbevisende samlet hele - også fordi her skal alle danse, synge, agere og tale.
/Politiken, 13. september 2015

Uendeligt smukt
Gulvet sænkes og hæves, scenetæpper falder uendelig smukt, paradisiske omgivelser vokser frem, skygger spiller med, tidslavinen når kanten og brækker af, ytringer forsøges, tanker forvirres -livet er én lang impulsiv bevægelse ud over vor fatteevne. Lykkelig den, der oplever smukke øjeblikke.
/Frederiksborg Amtsavis, 13. september 2015

Berlingske

Politiken

Frederiksborg Amts Avis

Instruktøren fortæller

Da jeg hørte, at 11. september var datoen for premieren på Horisonten, tænkte jeg straks på 9/11. Den dag, hvor verden blev delt i to, dem og os. Den dag, hvor den politiske drøm om en verden baseret på fred, respekt for menneskerettigheder og fællesskab døde. Som kunstner har jeg siden da følt mig forpligtet til at skabe værker, der udspringer af min kærlighed til og undren over livets mangfoldighed.

I mere end fire år er jeg gået langsomt mod Horisonten. Ved synet af Det Kongelige Teaters gamle, håndmalede bagtæpper fik jeg lyst til at lave en forestilling bygget over et fundament af vores kulturskatte - alt det, der har inspireret vore forfædre gennem tiderne og stadig illuminerer vores liv i dag.  Og, ved at stå på skuldrene af traditionen, skabe et utopisk værk om vores verden i et nutidigt scenesprog. Forestillingen inddrager billedkunst med Per Bak Jensens fotos og alle scenekunstens udtryksformer; skuespil, sang, dans og musik i en forestilling, hvor de medvirkende tager publikum med på en vandring gennem menneskenes vilkår og drømme. De har inspireret hinanden og gennem improvisationer fundet et fælles udtryk, der stræber efter at give et svar på de spørgsmål, vi har stillet os: 

- Hvordan kan verden være hovedperson i et teaterstykke?

- Hvordan kan fysiske love, der er grundlag for livet, danne fundamentet til Horisontens fire akter og inspirere handlingerne, koreografien og det visuelle og musikalske scenesprog?

- Hvordan kan man blive inspireret til at skabe en ny social bevidsthed ved at betragte, hvordan celler og atomer organiserer sig?

- Hvordan kan man iscenesætte det lille menneske i det store univers og vise begge størrelser?

- Hvordan kan hver eneste medvirkende, igennem sine egne livserfaringer, tegne mange billeder af hvor skrøbeligt, farligt, udfordrende, sjovt og stærkt det er at være menneske?

- Hvordan kan eksistentielle spørgsmål behandles let og humoristisk uden at tabe deres dybde?

Sammen med de medvirkende har vi det sidste års tid skridt for skridt ladet forestillingen komme til os. Vejen er nået til enden - til Horisonten.

Catherine Poher, instruktør

Horisontens fire akter:

AKT 1 er et billede på vores nuværende situation, fanget i tid og rum og i vores samfunds normer.

AKT 2 er genoprejsningen af naturen i sin uforudselige og labyrintiske frodighed, hvor menneskene genfinder legen, barndommens erindringer og mysterierne, der belyser livets gåde.

AKT 3 er kærlighedens akt, hvor hænderne mødes, og menneskene forstår, at de er af samme stof som alt levende - planter, dyr og selv bakterier.

AKT 4 er livets store dans. Ligesom sort sol er alt i universet forbundet i en evig bevægelse og forandring.