Kunsten
altid at få ret

Frit efter Arthur Schopenhauers bog Kunsten altid at få ret – 38 måder at vinde en ellers tabt diskussion

Af Rune David Grue

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Den excentriske, tyske filosof Arthur Schopenhauer leverer i sin lille bog fra 1831 en række snedige tricks til at blive diskussionens sejrherre.

Nu kaster Det Røde Rum sig ud i at afprøve og videregive de beskidte råd. Koste hvad det vil. Indtil kun én vinder står tilbage.

Der vil blive diskuteret, så blodet sprøjter, og sveden pibler. Vi præsenterer de mest infame og lumske tricks, herunder kapitlerne §6 Postulér, §7 Forvir ved hjælp af spørgsmål, §19 Tal udenom, §16 Fordrej modstanderens ord, §28 Stil modstanderen i et latterligt skær, §30 Henvis til autoriteter eller hvad med §37 Fremfør dybsindigt vås.

I denne kompakte forestilling lærer du at gennemskue alle de kneb, som politikere, journalister, meningsdannere, debattører, ja sågar din ægtefælle eller bedste ven bruger. For helt ærligt, så handler de fleste diskussioner ikke om at nå frem til en sandhed. Det handler om at få ret – også selvom man godt ved, man ikke har det.

Vi garanterer, at forestillingen giver dig de bedste forudsætninger for at vinde enhver diskussion. Der vises ingen nåde. Der tages ingen moralske hensyn, når vi udsætter hinanden for Schopenhauers hensynsløse analyse og grove metoder. Hvad der diskuteres er fuldstændig ligegyldigt. Det er sejren, det kommer an på. Se den før din kæreste! 


Forventet varighed: 2 time(r)

uden pause



22.04.2016 - 11.06.2016

Galleri

Pressen skrev

Weekendavisen, 4. maj 2016

''GRUES lille forestilling, der varer blot en time, er båret af spillernes sveddryppende energi, den præcise humor samt tekstens musikalitet.''

Frederiksborg Amts Avis, 25. april 2016

''Det er morsomt og mærkeligt og tankevækkende at følge forestillingen i Det Røde Rum, hvor tre er rene ordekvilibrister i en hæsblæsende opvisning i teori og praksis. Man ser for sig Clement Kjersgaard og Martin Krasnik og andre stædige brushoveder med fast grund under fødderne overfor statsministre og rådgivere og andre snu mennesker, der er parate til at sælge en hvilken som helst ''sandhed''.''

GregersDH.dk, 22. april 2016

''en skæg, fræk og udspekuleret udnyttelse af et lille skrift den tyske filosof Arthur Schopenhauer skrev i 1931.''

Frederiksborg Amts Avis

Ungt Teaterblod

GregersDH

Nyd en lækker middag før forestillingen