Metamorfoser

Af Det Røde Rum frit efter Ovids fortællinger

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Elisa Kragerup og Det Røde Rums fantasifulde bud på Ovids mytiske urfortællinger om forvandlinger er tilbage.

En kvinde forvandles til en bjørn, en mand til en hjort, mennesker bliver til træer, floder og sten. I Ovids Metamorfoser sker det uladsiggørlige. Hverken guder eller gudinder, kentaurer eller nymfer, fabeldyr eller monstre går fri, når Cupidos gennemborende pile slipper de ustyrlige naturkræfter løs og gør os magtesløse over for den forbudte lyst: datter forelsker sig i far, søster i bror, Narcissus i sig selv. Men også hævn og brutalitet finder vej til de skrå brædder i den grotesk-humoristiske skildring af lidet flatterende følelser som forsmåelse, forfængelighed og ugengældt kærlighed.

I Det Røde Rum forvandles kollektivet til én stor prustende organisme i konstant bevægelse fra én form til en anden. Som et sansebombardement af ord og kroppe, der væves ind i hinanden.

Den latinske digter Ovid, der skrev sine Metamorfoser for 2000 år siden, har inspireret digtere op gennem historien, blandt andet Shakespeare og hans Sonetter, som Elisa Kragerup og Det Røde Rum tidligere har prøvet kræfter med.

Metamorfoser modtog en Reumert som årets forestilling i 2014.


Forventet varighed: 1 time(r) og 20 minutter

uden pause07.05.2016 - 11.06.2016

Galleri

Pressen skrev

»En genistreg af en forestilling«

Nyd en lækker middag før forestillingen