Giant Steps

Giant Steps

Moderne ballet som sætter spor

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Med Giant Steps får du et trekløver af tidens mest eftertragtede, moderne koreografer – tre af de ubetinget største stjerner på dansens himmel

Wayne McGregor er en skattet gæst på den danske dansescene. I 2012 kunne publikum opleve hans fænomenale Chroma. McGregor kommer fra moderne dans, som han blander med klassisk ballet i et personligt og skarpt formsprog. Værket som Wayne McGregor har udvalgt til os er Infra, der er fyldt med overdådig skønhed og spektakulær dans.

Sjældent har Den Kongelige Ballet oplevet så kultiske tilstande, som da Jiří Kylián i 2007 skabte sin sanselige helaftensforestilling Silk & Knife. Nu er han endelig tilbage i repertoiret med Falling Angels. Falling Angels er et værk for otte dansere, der alle er på scenen fra start til slut. Balletten danses til den amerikanske, minimalistiske komponist Steve Reichs musik, og det er en hyldest til kvindelige kunstnere og til dansekunsten og alt, hvad den indebærer fra elegance og humor til angst og sårbarhed.

Vertical Road er en meditativ, åndelig rejse, der udforsker natur, ritualer og menneskelige handlinger. Til Nitin Sawhneys stærke og hypnotiske musik søger danserne mod ’den lodrette vej’, der står for sandhed og oplysning. Akram Khan skabte Vertical Road til sit eget kompagni i 2010 med inspiration fra islamisk sufisme og den persiske digter og filosof Rumi. Khan har tidligere besøgt nationalscenen med sin fabelagtige forestilling Desh.

Få en gratis introduktion til forestillingen. Mød op i Balkonfoyeren 45 minutter før forestillingens start.

Infra
Koreografi: 
Wayne McGregor
Musik: 
Max Richter
Design: 
Julian Opie
Kostumer: 
Moritz Junge
Lysdesign: 
Lucy Carter 

Falling Angels
Koreografi:
Jiří Kylián
Musik: Steve Reich
Kostumer: Joke Visser
Lysdesign: Jiří Kylián og Joop Caboort

Vertical Road
Koreografi:
 Akram Khan
Musik: Nitin Sawhney
Kostumer: Kimie Nakano
Lysdesign: Jesper Kongshaug


Forventet varighed: 1 time(r) og 50 minutter

inkl. 2 pauser10.03.2017 - 06.04.2017

Galleri

Pressen skrev

Vulkanagtig energi
Sikke en eksplosion af trin og rytmer, sikke dansemæssige billeder, sikke en vulkanagtig energi!
/Jyllands-Posten 12. marts 2017

Tematisk optager de nutiden og skaber intense fortællinger
Rytmisk hamrer deres værker over scenen, tematisk optager de nutiden i deres fortællinger, og tidsmæssigt udfordrer de øjeblikkets unge dansere, som viser stor kunnen i Den Kgl. Ballet for tiden. Det særlige ved »Giant Steps« er, at det er et stort korps, der evner at skabe disse intense fortællinger, som giver publikum meget at gennemtænke efter teatertid.
/Frederiksborg Amts Avis 13. marts 2017

Vildt energisk dans

Det er sjældent at opleve Den Kgl. Ballet folde sig ud i så gennemført kraftfuld og vildt energisk dans fuld af tyngde, som man nu kan opleve i britiske Akram Khans fascinerende og dragende "Vertical Road" på det nye program Giant Steps. Et flot moderne program med værker af tre nulevende stjernekoreografer.
/Berlingske 14. marts 2017

Der er indbudt til powerplay
Ikke nok med at den bliver indtaget af Akram Khans kraftfulde danseritual ’Vertical Road’, så der bliver fyret max op under publikums øjne og ører, men under overskriften ’Giant Steps’ er der indbudt til powerplay med også Wayne McGregor, en anden international stjerne fra den britiske moderne dansescene, samt den moderne mesterpioner over dem alle, hollandske Jiri Kylián.
/Politiken 16. marts 2017

Koreografioplevelser i verdensklasse
Den Kongelige Ballet har flere gange bevist, at de også mestrer moderne danseformer. Giant Steps er ingen undtagelse, og aftenen byder på tre koreografioplevelser i verdensklasse.
/Teater1 10. marts 2017

Flot og moderne balletaften

Den Kongelige Ballet viser præcision og styrke i det nye program med tre
forskellige moderne balletter... En flot og moderne balletaften, som Den Kongelige Ballet gerne måtte give os mange flere af.
/XQ28.dk 11. marts 2017

Smukt
Ingen dekoration, kun lys og det bare dansegulv. Det er smukt, men det er først og fremmest sjovt at følge det hele som et lystfyldt katalog over kroppens- og humørets! mulige og næsten umulige udfordringer. 
/GregersDH 11. marts 2017 

Jyllands-Posten

Frederiksborg Amts Avis

Berlingske

Politiken

Teater1

XQ28.dk

GregersDH

I tvivl om, hvilken forestilling du skal se?