Publikumsorkesterets forårskoncert 2017

Publikumsorkesterets

forårskoncert 2017

 

Denne forestilling spiller ikke længere - se aktuelle forestillinger her

Foråret står for døren, og Det Kongelige Teaters Publikumsorkester byder for andet år i træk til en stor og festlig forårskoncert den 9. april på Skuespilhusets Store Scene.

I år har orkesteret inviteret deres søsterorkester fra Berlin på besøg, og det er således ikke mindre end to symfoniorkestre på henholdsvis 110 og 44 mand, der hver især og sammen byder på en stor, musikalsk forårsbuket.

De to publikumsorkestre har meget tilfælles og udspringer begge af publikumsaktiviteter fra to kulturinstitutioner fulde af klassisk musik, Det Kongelige Teater og Konzerthaus Berlin. Den fælles spilleglæde er i hovedsædet, når der dykkes ned i de to institutioners repertoire.

Det danske Publikumsorkester har programsat både danske og tyske værker og nationale toner fra både opera, ballet og det symfoniske repertoire så som uddrag fra Wagners opera Lohengrin og Carl Nielsens opera Maskarade. Fra balletrepertoiret skal vi blandt andet høre uddrag fra Tjajkovskijs Svanesøen og fra det symfoniske univers er der skønne uddrag fra Rachmaninovs 2. symfoni og Niels W. Gades smukke Efterklange af Ossian. Mon ikke orkesteret traditionen tro også har en overraskelse eller to i ærmet.

Det tyske publikumsorkester har programsat 2 satser fra Dmitri Sjostakovitjs 12. symfoni samt Paul Linckes Das ist die Berliner Luft.

Det Kongelige Teaters Publikumsorkester tager på et festligt genbesøg i Berlin den 28.-30. april, hvor de spiller en koncert sammen med det tyske Publikumsorchester i Den franske domkirke søndag den 30. april kl. 18:00.

Om Det Kongelige Teaters Publikumsorkester: 
Det Kongelige Teaters Publikumsorkester blev etableret i september 2015, efter flere års erfaring med workshops, hvor publikum i alle aldre spillede med under Kulturnat og åbent hus. 
Orkesteret har ca. 130 medlemmer i alderen 10 – 80 år og på alle niveauer, som mødes en gang om ugen og øver i Operaen. Medlemmerne spiller efter graduerede stemmer, således at begyndere udelukkende spiller efter håndtegn fra dirigenten, de let øvede spiller efter reducerede stemmer og de øvede efter originalstemmer. 
Orkesteret dirigeres af solobassist Mette Hanskov i samarbejde med andre ildsjæle i Det Kongelige Kapel.

Om Berlinorkesteret: 
Det tyske publikumsorkester har sit udspring af den årligt tilbagevendende begivenhed i Konzerthaus Berlin, Tag der offenen Türen (åbent hus), hvor en gruppe interesserede amatørmusikere havde mulighed for at deltage i sammenspil og opførelser af musikstykker på scenen hvert år siden 2006. Succesen voksede og i oktober 2014 tog kunstnerisk leder, Dirk Wucherpfennig, initiativ til, at endagsorkesteret skulle fortsætte som et regulært publikumsorkester. Siden er det blevet til talrige koncerter og et af de store højdepunkter var en koncert på store scene i Konzerthaus Berlin, hvor orkesteret spillede uddrag fra operaen Hans og Grethe af E. Humperdinck med solister og børnekor. 

  


Forventet varighed: 1 time(r) og 30 minutter

uden pause 

OPERAEN

Operaens Foyer

11.12.2016 - 09.04.2017